×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-17
Noslēdzies amatnieku un mākslinieku sadarbības projekts

Noslēdzies Siguldas novada pašvaldības sadarbības projekts ar Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina maģistrantiem. Projekta „Aktīvi pilsoņi stiprākai Eiropai” ietvaros tika rīkots līdz šim novadā nepieredzēts eksperiments, kurā sadarbojās un jaunus produktus radīja 15 Siguldas novada amatnieki un 15 jaunie – sevi jau pierādījušie dizaineri.

Divās intensīvās darba dienās amatniekiem un dizaineriem bija labāk jāizprot abas nozares, tā spējot sasniegt galveno uzdevumu – pielietojot amatnieku prasmes un tehnoloģijas, izstrādāt jaunu un inovatīvu produktu, kas atspoguļo konkrēto sadarbību. Decembra sākumā Latvijas Mākslas akadēmijā notika projekta rezultāta prezentācija, kurā studenti iepazīstināja ar darba procesu un rezultātu. Izstrādātais kopprodukts bija apskatāms izstādē.

Pārstāvētās amatniecības jomas bija visdažādākās. Tā kā studenti amatniekus izvēlējās izlozes kārtībā, jo īpaši interesanti bija vērot kopīgi izveidotos produktus. Siguldas spieķis bija pārtapis īpašā āķī, no filca bija izgatavota īpaša kāzu brošiņu kolekcija, Gaujas krastos izskalotie kociņi bija pārtapuši pildspalvās, no pērlītēm un diedziņiem tapuši dekoratīvi elementi, no otrreizējas pārstrādes iegūtais papīrs izmantots Ziemassvētku sveicienu izgatavošanai, bērnu rotaļlietas kļuvušas par labiem palīgiem slimajiem vai vienkārši bēdīgiem bērniņiem.

Siguldas novada pašvaldības vārdā izsakām pateicību Latvijas Mākslas akadēmijai, personīgi docentei Aijai Freimanei un visiem projektā iesaistītajiem studentiem.

Paldies visiem amatniekiem, māksliniekiem kas atsaucās sadarbībai - Zinaīdai Ceskei, Ieva Vītolai, Antrai Plavgo, Ievai Straupei-Lūsei, Gundegai Vanagai-Janbergai, Marinai Lūsei, Diānai Lāčauniecei, Kristapam Vībotam, Klintai Eigenfeldei, Uldzei Gudulei, Elīnai Šķēlei, Zentai Ermansonei un Zigrīdai Cakulai, Evai Viļkinai, Sandrai Bečai, Elmāram Gaigalniekam un Inesei Būdai.

 


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja
Jolanta Borīte


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi