×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-19
Valsts prezidents pateicas Rīgai un Siguldai par projekta Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 organizēšanu

Kultūras galvaspilsēta bijusi pērle visu šī gada notikumu gūzmā, 18.decembrī projekta Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 noslēguma pasākumā norādīja Valsts prezidents Andris Bērziņš. Prezidents arī uzsvēra, ka, viņaprāt, visi, kas piedalījās Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas darbā ir ieguvēji.

“Man šķiet, ka tas ir labs pamats, lai skatītos nākotnē. Nekas stiprāks kā kultūra pasaulē nav, kas saistītu cilvēkus,” teica Bērziņš. Viņš arī norādīja, ka šogad visi ārvalstu viesi, kurus viņš saticis, pieminējuši kultūras galvaspilsētu ar labu vārdu. “Nav svarīgi, vai tā bija Jaunzēlande vai Igaunija, vēstījums bija vienāds,” sacīja prezidents.

Īpašs prieks prezidentam bijis par Siguldu, kas bija Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas partnerpilsēta. Viņš vēlēja tai arvien attīstīties un nekļūt par Rīgas sastāvdaļu. “Tā ir mana pilsēta,” teica prezidents.

Bērziņš arī uzsvēra ārvalstu vēstnieku darbu Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu lokā, kā arī ārvalstu partneru darbu. Viņš arī norādīja, ka šajā gadā gūtā pieredze būs labs pamats arī Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības padomē nākamajā gadā.

Savukārt Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis piebilda, ka kultūras galvaspilsētas gada pieredze noderēs, gatavojoties arī Latvijas simtgades svinībām 2018.gadā. Viņš norādīja, ka šajā gadā visi cilvēki kaut ko ir ieguvuši, kā arī ārzemju mediji beidzot ievērojuši Rīgu un tās skaistumu.

Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pastāstīja, ka iepriekšējos gados, braucot uz Briseli, kultūras galvaspilsētas gada veidotāji saskārušies ar bažām par Latvijas spēju noorganizēt vērienīgo pasākumu. “Tagad saprotam, ka mums ir izdevies,” uzsvēra Ušakovs, norādot, ka tas nebūtu bijis iespējams bez spēcīgas komandas un partneriem.

Sigulda gatavošanos projektam Eiropas kultūras galvaspilsēta uzsāka jau 2008.gadā. 2009.gada septembrī starptautiska konkursa komisija paziņoja, ka par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā izvirzīta Rīga un Sigulda, kas konkursā startēja kā Rīgas partneris. Konkursa pēdējā kārtā par nomināciju Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 startēja trīs pilsētas - Cēsis, Liepāja un Rīga. Katra pilsēta sagatavoja īpašu aktivitāšu programmu, lai pierādītu savu spēju organizēt Eiropas mēroga pasākumu.

„Visu šo gadu laikā Siguldas novada cilvēki, īpaši Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte, ieguldīja daudz darba un enerģijas, lai Sigulda startētu šajā projektā. Esmu gandarīts, ka gan Rīgas kolēģi, gan Eiropas komisijas pārstāvji, gan Siguldas un visas Latvijas iedzīvotāji ir novērtējuši siguldiešu ieguldījumu un spēju organizēt kvalitatīvus, oriģinālus kultūras pasākumus, radīt kultūras produktus, kas ir un būs interesanti visas Eiropas iedzīvotājiem. Siguldai ir gods saņemt apliecinājumu no Valsts prezidenta un projekta Eiropas kultūras galvaspilsētas vadības komandas par to, ka mēs esam Latvijas aizrautības vektors”, par dalību projektā stāsta Uģis Mitrevics.

Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumam, 2014. gadā par Eiropas kultūras galvaspilsētām kļuva divas pilsētas – Rīga Latvijā un Ūmeo Zviedrijā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi