×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-12
Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” skanēs Vivaldi mūzika

Svētdien, 8.februārī, plkst.18.00 Siguldas koncertzāles „Baltais flīģelis” koncertā skanēs Antonio Vivaldi brīnišķīgā mūzika dažādiem stīgu ansambļiem un klavesīnam. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilā čellista Denisa Severina virtuozo spēli, kā arī jauno talantu – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu un maģistrantu sniegumu dažādos ansambļu sastāvos un solo priekšnesumos.

Čellists Deniss Severins beidzis P.Čaikovska Maskavas Konservatoriju, studējis Ženēvas Mūzikas augstskolā un Bāzeles Mūzikas akadēmijā. Apguvis arī baroka čella spēli un kamermūziku. Patlaban Deniss Severins ir čella klases profesors Ženēvas Mūzikas augstskolā, kur pasniedz arī baroka čellu un kamermūziku. Viņš ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, aktīvi koncertē, īpaši pievēršoties kamermūzikai un muzicējot tādu slavenu kolektīvu sastāvā kā Ensemble Baroque de Limoges, Swiss Baroque Soloists, Wiener-Akademie, LesSolistes de Geneve, Camerata Bern, Kammerorchester Basel, Ars Antigua Austria, kā arī piedaloties dažādos projektos kopā ar Heincu Holigeru, Serdžo Adzolini, Natāliju Gūtmani un citiem lieliskiem mūziķiem. Kā solists Deniss Severins regulāri koncertē Eiropas valstīs, Ukrainā un Krievijā, Brazīlijā, Singapūrā. Viņš ir žūrijas loceklis Ilzahas starptautiskajā kamermūzikas konkursā, Čaikovska jauno izpildītāju konkursā Montrē un Šveices jauno izpildītāju konkursā. Regulāri sniedz meistarklases dažādās vasaras akadēmijās Šveicē, Vācijā, Francijā un Spānijā.

Denisa Severina sadarbībai ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju jau ir sava vēsture: 2013.gadā viņš sniedza meistarklases čella spēlē un kamermūzikā, 2014.gadā tika īstenots īpašs projekts – Bokerīni un Haidna darbu atskaņojumi kamerorķestrim bez diriģenta, kurā Deniss Severins bija vienlaikus gan orķestra mūziķis, gan atskaņojuma vadītājs. Ņemot vērā, ka projektā iesaistītie studenti vēlējās šo sadarbību turpināt, Deniss Severins atgriežas Rīgā jau trešo reizi, nākamo projektu 2015.gada februārī veltot Vivaldi kamermūzikai.

Projekta noslēgums notiks Siguldā, un tas tapis ar Šveices un Latvijas sadarbības projekta „Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā” atbalstu.

Biļetes par 7 eiro nopērkamas „Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī Siguldas koncertzāles „Baltais flīģelis” kasē.

Informāciju sagatavojusi:
Siguldas koncertzāles "Baltais flīģelis"
vadītāja Sandra Zandberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi