×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-16
Izdota jauna latviska ābece piecgadniekiem un sešgadniekiem

20.janvārī plkst.17.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 11.stāvā biedrība "Kustība par latvisku kultūru izglītībā" prezentēs tikko izdotos mācību līdzekļus pirmskolas vecuma bērniem. Vienlaicīgi arī atklās Ainas Tobes ilustrāciju ceļojošo izstādi „Latviešu ābece”.

"Kustība par latvisku kultūru izglītībā" (KLKI) jau vairākus gadus strādā pie latviska, etniskajā kultūrā balstīta, integrēta izglītības satura pirmskolas vecuma bērniem. 20.janvārī atvēršanas svētkus piedzīvos pirmais KLKI veikums – mācību materiāls piecgadniekiem „Latviešu ābece”, „Darba lapas”, „Pasaku un dziesmu pūralāde”(audio komplekts no 8 CD), kas ietver 28 latviešu tautas pasakas, 11 stāstus un 67 dziesmas visiem alfabēta burtiem.

Piecgadnieku pūralādes materiāli ir piesaistīti izveidotajai pirmskolas programmai. Taču, tos var izmantot arī vecāki, lai pirmo reizi iepazīstinātu savus bērnus ar burtiem. Valodas mācīšanos veicina latviešu tautas pasaku, tām atbilstošo tautasdziesmu, sakāmvārdu un mīklu klausīšanās, līdzi dziedāšana, izrunāšana. Īpašs jaunums ir rakstītmācības Darba lapas, kurās harmoniski savīti uzdevumi burtu rakstīšanā ar latvju tautas rakstu rakstīšanu -zīmēšanu. Materiāli aprobēti astoņās pirmskolas mācību iestādēs, tai skaitā arī Siguldas novada Jaunrades centra pirmsskolas „ Kastanītis” piecgadnieku grupā. Siguldieši ar šī materiāla palīdzību ir ļoti ātri iemācījušies lasīt – iepriekšējā gadā aprobējot ābeci, sešgadnieki šogad  jau oktobra beigās lasa visa grupa!

Līdztekus izdoto materiālu izplatīšanai, prezentēšanai norit arī darbs pie sešgadnieku programmas un ābeces, kas šobrīd tiek aprobēta vairākās Latvijas pirmskolas izglītības iestādēs. Sešgadnieku pūralādē būs atrodamas jau šobrīd uzfilmētās 25 leļļu video filmas par dažādiem amatu meistariem un astoņas leļļu filmas par tradicionālajiem gadskārtu ieražu svētkiem. Pirmo reizi pirmskolas mācību programmā ir iekļauta sistēmiska etnogrāfisko rakstu apguve. KLKI ir izstrādāti vairāk nekā 30 koka pužļu veidi ar etnogrāfiskajiem rakstiem, kurus lietojot bērniem būs lieliska iespēja mācīties ne tikai tautas kultūru, matemātiku, konstruēšanu, bet arī izprast veselumu un tā daļas.

Projekta vadītāja Solvita Lodiņa, integrētās izglītības konceptu, programmu izstrādāja autoru grupa Domāšanas darbnīcās: ilustrāciju autore Aina Tobe, Darba lapu autores Solvita Lodiņa un Dace Eihmane, audio pasakas ierunāja vecmāmiņa Elga Broka, dziesmas iedziedāja Edgars Lipors, Ilga Reizniece un folkloras kopas "Pērlis", "Laiva" un "Dzieti", filmas filmēja Jānis Rēdlihs un Maija Smildziņa kopā ar radošo grupu.

Pēc grāmatas atvēršanas svētkiem ceļojošo izstādi vispirms varēs redzēt Siguldas novada bibliotēkas izstāžu zālē, kā arī būs iespēja tikties ar grāmatas veidotājiem.


Informāciju sagatavoja:
Solvita Lodiņa
KLKI vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi