×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-23
Informācija par nekustamā īpašuma nodokli 2015.gadam

Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli” pašvaldība maksāšanas paziņojumu par nekustamā īpašuma nodokļa apmēru kārtējam taksācijas gadam nosūta nodokļu maksātājam līdz 15.februārim. Gadījumos, ja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs līdz 15.februārim nav saņēmis maksāšanas paziņojumu, mēneša laikā par to jāinformē Siguldas novada pašvaldības nodokļu administratore Kristīne Bērze uz e-pastu kristine.berze@sigulda.lv vai pa tālruni 67385830.

Nekustamā īpašuma nodoklis maksājams reizi ceturksnī – ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 15.augustā un 15.novembrī – vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas. Nodokli var maksāt arī reizi gadā avansa veidā. Informējam, ka saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 29.pantu par nodokļu maksājuma samaksas termiņa nokavējumu maksātājam tiek aprēķināta nokavējuma nauda – no laikā nenomaksātā pamatparāda 0,05% par katru nokavēto dienu.

Lai iegūtu aktuālo informāciju par nekustamā īpašuma nodokli, nodokļa maksātāji var izmantot portālu www.epakalpojumi.lv.

Aicinām juridiskās un fiziskās personas – NĪN nodokļa maksātājus – pieteikties maksāšanas paziņojumu saņemt savā e-pastā. Pieteikšanās elektroniskai dokumentu saņemšanai notiek portālā www.epakalpojumi.lv vai, iesniedzot iesniegumu Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, Siguldas novadā.

Minētajā portālā ir iespēja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem pieteikties saņemt atgādinājumu par nekustamā īpašuma nodokļa apmaksas termiņa tuvošanos arī īsziņas veidā uz mobilo tālruni (SMS). Atgādinājuma vēstule uz norādīto e-pastu tiks izsūtīta septiņas dienas pirms maksāšanas termiņa, bet SMS veidā – maksāšanas termiņa samaksas dienā.

Siguldas novada pašvaldības nodokļu administratore atgādina, ka NĪN maksātājam – juridiskai personai – mēneša laikā no NĪN maksāšanas pienākuma rašanās brīža turpmākai saziņai ar NĪN administratoru ir jāpaziņo sava elektroniskā pasta adrese (e-pasts kristine.berze@sigulda.lv).

Aicinām NĪN maksātājus sakārtot savus nekustamos īpašumus, jo 2015.gadā paaugstināta nodokļu likme tiek noteikta:

  • par neapstrādātu lauksaimniecībā izmantojamo zemi – 4,5% apmērā;
  • par vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvi – 3% apmērā;
  • par būvi, kurai pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums – 3% apmērā;
  • par būvēm, kuru būvniecībai pirms 2013.gada 1.jūlija ir izsniegta būvatļauja, bet tās derīguma termiņš beidzies līdz 2013.gada 31.decembrim un būves nav nodotas ekspluatācijā, un būvatļauja nav atjaunota, piemēro nodokļu likmi 3% apmērā.

Informējam, ka 2014.gada 17.decembrī tika pieņemti jauni saistošie noteikumi par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem. Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties Siguldas novada pašvaldības informatīvajā interneta vietnē www.sigulda.lv sadaļā „Būvniecība” – „Nekustamais īpašums”.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumos par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem, lūdzam vērsties Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, pie nodokļu administratorēm vai zvanīt pa tālruņiem 67895796, 67385830. Elektroniskā saziņa notiek pa šādiem e-pastiem kristine.berze@sigulda.lv, anita.picka@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi