×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-27
Vietām apgrūtināta sniega tīrīšana – tehniskie dienesti aicina siguldiešus ievērot sava īpašuma teritorijas

Siguldas novada domes Īpašuma, būvniecības un investīciju pārvaldes speciālisti aicina iedzīvotājus ievērot sava īpašuma teritoriju, īpašu uzmanību pievēršot ielas malā izvietotajiem stādījumiem un novietotajiem objektiem – piemēram, akmeņiem, kas ziemā būtiski apgrūtina ielu ikdienas kopšanu, tehnikas pārvietošanos un autotransporta kustību, kā arī rada bojājumus ielu un ceļu kopšanā izmantotajai tehnikai.

Atgādinām, ka sadzīves un būvniecības elementus (puķu kastes, akmeņi, stabiņi, malka u.c) un apstādījumus teritoriju īpašnieki drīkst izvietot tikai savā teritorijā. Nav atļauta stādījumu, dekoratīvo koku, krūmu, dzīvžogu stādīšana ielu malās, ārpus sava zemes gabala robežām. Tāpat, saskaņā ar Siguldas novada saistošajiem noteikumiem Nr.6 „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi”, novada teritorijā aizliegts glabāt taru, malku, būvmateriālus, metāllūžņus un citus priekšmetus uz ietvēm, ielās un pagalmos, kā arī citās koplietošanas vietās (izņemot speciāli tam norādītās vietās).

Tehnisko dienestu pārstāvji informē, ka šobrīd sniega tīrīšanas tehnikai ir apgrūtināta ielu un ietvju kopšana vairākās vietās, piemēram, Ābeļdārza, Pēteralas, Lakstīgalas un O.Kalpaka ielās. Dažās ielās, piemēram, Strēlnieku, Pils, Vildogas, Pulkveža Brieža un Gāles ielās, pateicoties pašvaldības speciālistu organizētajai šķēršļu novākšanai, kas pagājušajā rudenī tika veikta par pašvaldības līdzekļiem, satiksmi ir izdevies uzlabot.

Jau ziņots, ka Siguldas novada Dome 2014.gada 13.augustā ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru lūdz zemes īpašniekus, kas izbūvējuši žogus ārpus sava īpašuma robežām (neievērojot iedibināto robežu vai sava īpašuma robežas) ielas sarkanajās līnijās, līdz 2016.gada 1.septembrim pārcelt žogus atbilstoši Apbūves noteikumos noteiktajam. Saskaņā ar Aizsargjoslu likumu, aizsargjoslu uzdevums ir aizsargāt dažāda veida (gan dabiskus, gan mākslīgus) objektus no nevēlamas ārējās iedarbības, nodrošināt to ekspluatāciju un drošību vai pasargāt vidi un cilvēku no kāda objekta kaitīgās ietekmes. Savukārt sarkanās līnijas norobežo ceļa, ielas vai piebrauktuves (arī inženierkomunikāciju koridoru) izbūvei nepieciešamo teritoriju, kurā nekustamā īpašuma lietošanas tiesības aprobežotas saskaņā ar normatīvajiem aktiem, no apbūvējamās vai citādā veidā izmantojamās teritorijas un ko normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nosaka pašvaldība.

Aicinām iedzīvotājus iespēju robežās atbrīvot savu īpašumu teritorijas no novietotajiem objektiem, īpaši akmeņiem, tādējādi uzlabojot ielu ikdienas kopšanu, tehnikas pārvietošanos un autotransporta kustību, neradot bojājumus ielu un ceļu kopšanā izmantotajai tehnikai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi