×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-28
Apstiprināts Siguldas novada pašvaldības budžets 2015.gadam

2015.gada 28.janvāra Siguldas novada Domes sēdē tika apstiprināts pašvaldības budžets 19 926 878 eiro apmērā, kas sastāv no 18 444 664 eiro ieņēmumu prognozes un 1 482 214 eiro ietaupījuma no 2014.gada. Dažādu projektu realizācijai 2015.gadā plānots ņemt papildu kredītus apmēram 2,7 miljonu eiro apmērā.
2015.gadā pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa plānoti 10 620 215 eiro apmērā, bet no nekustamā īpašuma nodokļa – 1 442 749 eiro. Lielākais īpatsvars nodokļu ieņēmumos ir iedzīvotāju ienākuma nodoklim – 53,3% un nekustamā īpašuma nodoklim – 7,2% pret kopējiem budžeta ieņēmumiem.

„Prognozētie nodokļu ieņēmumi 2015.gadā ir par 190 687 eiro lielāki nekā 2014.gadā faktiskie nodokļu ieņēmumi, jo pieaudzis iedzīvotāju skaits, kā arī šā gada sākumā pieaugusi valstī noteiktā minimālā mēneša darba alga,” skaidro Siguldas novada pašvaldības ekonomiste Anita Strautmane.

Siguldas novada pašvaldība sastādījusi budžetu ar 100% izpildes prognozi no aprēķinātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un 90% – no aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa.

Lielākie izdevumi 2015.gada budžetā paredzēti izglītībai – 6 245 628 eiro (tajā skaitā 2 230 441 eiro pedagogu algu mērķdotācija). Par Siguldas novada bērnu izglītošanos ārpus novada teritorijas tiks maksāti 313 000 eiro.

Kopumā Siguldas novada pašvaldība ekonomiskajā darbībā plāno izlietot 5 153 714 eiro, no kuriem 2 431 778 eiro paredzēti Siguldas Sporta kompleksa būvniecībai (valsts mērķdotācija), Eiropas Savienības projektu īstenošanai – 143 671 eiro, kā arī līdzfinansējumiem infrastruktūras objektu sakārtošanai 101 199 eiro. Ielu un ceļu remontiem plānots izlietot 3 096 400 eiro (1 064 294 eiro pašvaldības budžeta līdzekļi un 2 032 106 eiro aizņēmums no Valsts kases). Bez tam no speciālā budžeta ceļu fonda līdzekļiem ielu un ceļu ikdienas uzturēšanai paredzēts izlietot 463 292 eiro.

Pašvaldība 2 245 953 eiro izlietos novada teritorijas un īpašumu apsaimniekošanai:

  • gājēju/veloceliņu, parku, apstādījumu, dzīvokļu, kapsētu un citu teritoriju kopšanas izdevumiem 465 017 eiro,
  • jaunu apstādījumu un labiekārtošanas projektu īstenošanai budžetā iekļauti 92 500 eiro,
  • ielu apgaismošanai – 254 604 eiro, kuros ietilpst apgaismojuma uzturēšana, atjaunošana, remontdarbi, maksa par patērēto elektroenerģiju,
  • citi izdevumi.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanai tiks izlietoti 253 225 eiro, sportam un kultūrai – 1 353 207 eiro, savukārt sociālajai aizsardzībai – 1 441 005 eiro.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics skaidro, ka pamatprincipi Siguldas novada pašvaldības 2015.gada budžeta plānošanā nav mainījušies – joprojām ir svarīga efektīva Siguldas novada nodokļu maksātāju sarūpētā budžeta izlietošana: uzlabojot Siguldas novada iedzīvotāju dzīves labklājību jebkurā pašvaldības kompetences sfērā, gūstot ienākumus no pašvaldības radītajām vērtībām, pakalpojumiem, kas ar šādu mērķi radīti (piemēram, tūrisma produkti, inovatīvi kultūras un sporta pasākumi u.c.), kā arī palielinot novada atpazīstamības, identitātes un zīmola kvalitātei, netieši dodot pienesumu – papildus rodot finansējumu – visu nepieciešamo darbu veikšanai.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs uzsver, ka budžeta plānošana bijusi ļoti sarežģīta, tomēr izdevies panākt kompromisu veicamo darbu realizēšanai un finansiālajām iespējām budžeta ietvaros.

„Esmu gandarīts, ka ir iesācies jauns darba cēliens, jo šogad tiks uzsākts darbs pie vairāku nozīmīgu projektu realizācijas – Siguldas Sporta kompleksa būvniecība, ielu un ceļu sakārtošana Siguldas novadā, kā arī paveikti citi svarīgi darbi nākamo projektu uzsākšanai – Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcijai, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Allažu pamatskolas renovācijai, Siguldas pils kompleksa attīstībai. Turpināsim strādāt pie izglītības satura modernizācijas, Siguldas novada bibliotēkas pieejamības, identifikācijas karšu projekta attīstības un citu projektu izstrādes, kas uzlabos ikviena novadnieka dzīves kvalitāti,” nākotnes plānus iezīmē Uģis Mitrevics.

Plānotie projekti, investīcijas, remontdarbi un infrastruktūras uzlabojumi:

IZGLĪTĪBĀ
  • Siguldas Valsts ģimnāzijai tiks izstrādāts modernizācijas saturiskais projekts un darba uzdevums renovācijas tehniskajam projektam.
  • Laurenču sākumskolai tiks izstrādāts projekts sporta zāles būvniecībai un mācību telpu paplašināšanai.
  • Jaunrades centrā tiks veikti jumta, skursteņa un parapeta remontdarbi.
  • Mores pamatskolai tiks remontēts malkas šķūnītis.
  • Tiks izstrādāts saturiskais projekts bijušās veikala ēkas pārveidošanai par Amatu māju Morē.
  • Siguldas pilsētas vidusskolā tiks veikti ieejas korpusa remontdarbi, kā arī elektrības galvenās sadales rekonstrukcija.
  • Allažu pamatskolai tiks veikts energoaudits un tehniskā projekta izstrāde rekonstrukcijai.
  • Siguldas 1.pamatskolā tiks veikts foajē kosmētiskais remonts, kā arī pārbūve pārejai starp skolu un sporta zāli.
  • Bērnudārzos „Saulīte” un „Pīlādzītis” tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi.
  • Bērnudārzā „Ābelīte” tiks veikti dažādi remontdarbi, kā arī vēdināšanas sistēmas sakārtošana.
  • Allažu pirmsskolas izglītības grupas vajadzībām tiks uzstādītas divas āra nojumes.


SPORTĀ

  • Tiks veikta Siguldas Sporta kompleksa projekta realizācija – būvniecības uzsākšana.
  • Tiks nodrošināts pašvaldības finansējums valstiski nozīmīgos pasākumos: Pasaules čempionāts kamaniņu sportā, Latvijas III Ziemas Olimpiāde, Vienības velobrauciens, SEB velobrauciens, Orientēšanās festivāls, kas ir sākums Pasaules čempionāta orientēšanās sportā Siguldā 2018.gadā sagatavošanās procesam, kā arī citiem sporta pasākumiem.
  • Pašvaldība nodrošinās novada sportistu komandu dalību Latvijas Jaunatnes ziemas un vasaras Olimpiādēs un Latvijas III Ziemas Olimpiādē.
  • Pašvaldība turpinās sniegt atbalstu Siguldas novada bērnu un jauniešu mācību-treniņu darba un augsto sasniegumu sporta nodrošināšanai, kā arī piešķirs naudas balvas Siguldas novada sportistiem par augstiem sasniegumiem sportā.
  • Izglītības iestādēm tiks paplašināta sporta inventāra pieejamība.
  • Raiņa parkā tiks veikti mazo skeitrampu remontdarbi, kā arī plānots izveidot īpašu trasi mazajiem riteņbraucējiem no divu gadu vecuma.
  • Plānots uzstādīt trīs āra trenažierus Morē.


KULTŪRĀ

  • Tiks veikta Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcijas projekta izstrāde.
  • Allažu pagasta Tautas namā tiks veikta elektropievada rekonstrukcija slodzes palielināšanai, iegūstot jaunu gaismas un apskaņošanas tehniku.
  • Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” tiks veikts koncertzāles un telpu kosmētiskais remonts, kā arī fasādes dekoratīvā apmetuma atjaunošanas darbi.
  • Mores pagasta Tautas namā tiks veikts foajē un labierīcību remonts.
  • Siguldas pagasta Kultūras namā tiks veikti lielās zāles un skatuves grīdas uzlabošanas darbi.
  • Pašvaldība turpinās sniegt līdzfinansējumu izglītības un kultūras projektu realizēšanai.


INFRASTRUKTŪRĀ

  • Līdz ko būs apstiprināti Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka Eiropas Savienības fondu finansējuma piešķiršanas nosacījumus, tiks uzsākta Zinātnes ielas rekonstrukcija.
  • Asfaltseguma rekonstrukcija plānota: Televīzijas ielas posmā no Dārza līdz Līvkalna ielai, Dārza ielas posmā no Nītaures līdz Televīzijas ielai, Līvkalna ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Televīzijas ielai, Allažos, Klusās ielas posmā no autoceļa V58 līdz dzīvojamajām ēkām, izbūvējot arī gājēju ietvi.
  • Asfaltseguma renovācija un ceļa apmaļu nomaiņa plānota: Pils ielas posmā no Ausekļa līdz Krišjāņa Barona ielai, Cēsu ielas posmā no Raiņa līdz Pils ielai, Jāņa Poruka ielas posmā no Cēsu ielas līdz automašīnu stāvlaukumam, Nītaures ielas posmā no Pulkveža Brieža līdz Rožu ielai, Dārza ielas posmā no Nītaures līdz Krišjāņa Barona ielai, Krišjāņa Barona ielas posmā no Atbrīvotāju līdz Dārza ielai, Mednieku ielas posmā no Kungu gatves līdz Krimuldas muižai.
  • Grants seguma pārbūve uz asfaltsegumu plānota šādās ielās: Paparžu ielas posmā no Televīzijas līdz Doņu ielai, Strēlnieku ielas posmā no Nītaures līdz Melioratoru ielai, Melioratoru ielas posmā no Strēlnieku līdz Vildogas ielai.
  • Gājēju ietves plānots izbūvēt: Strēlnieku ielas posmā no Gāles ielas līdz TC „Šokolāde”, Nākotnes ielas posmā no Tilta ielas līdz autobusa pieturai.
  • Automašīnu stāvlaukumus plānots izbūvēt pie bērnudārza „Saulīte” gan Institūta ielā, gan Mores ielā.
  • Daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu labiekārtošana, daudzdzīvokļu māju biedrībām piesaistot pašvaldības līdzfinansējumu, tiks veikta Leona Paegles ielā 4 un 12, Pulkveža Brieža ielā 24 un Jāņa Poruka ielā 14.
  • Tiks veikti sagatavošanas darbi vairāku ielu asfaltseguma nomaiņai turpmākajos gados: Kalna ielas posmā no Noliktavu ielas līdz šosejai A2, Pulkveža Brieža ielas posmā no Jaunatnes līdz Gāles ielai, Miera ielas posmā no Līvkalna ielas līdz Siguldas pilsētas kapiem, Allažu ielas posmā no Pulkveža Brieža līdz Stacijas ielai.
  • Tiks veikti sagatavošanas darbi vairāku ielu grants seguma sakārtošanai turpmākajos gados: Helmaņa ielas posmā no Graudu līdz Jūdažu ielai, Kuršu ielas posmā no Skolas līdz Atbrīvotāju ielai, Cīruļu ielas posmā no Līvkalna līdz Kuršu ielai, kā arī ceļa posmam pie Allažu pagasta pārvaldes.
  • Tiks veikti sagatavošanas darbi vairāku ielu pārbūvei no grants seguma uz asfaltsegumu turpmākajos gados: Helmaņa ielas posmā no Dailes līdz Graudu ielai, Mazās Pēteralas ielas posmā no Līvkalna līdz Pēteralas ielai.
  • Tiks veikti sagatavošanas darbi vairāku gājēju ietvju izbūvei turpmākajos gados: Oskara Kalpaka ielas posmā no Raiņa līdz Parka ielai, Raiņa ielā krustojumā ar Ausekļa/Dārza ielu, Jaunatnes ielas posmā no Strēlnieku līdz Pulkveža Brieža ielai, Krimuldas ielas posmā no šosejas P8 līdz Gaisa trošu vagona ēkai, kā arī Nurmižu ceļam no Televīzijas līdz Nākotnes ielai.
  • Siguldas pilsētā plānota caurteku izbūve Meldru un Doņu ielā.
  • Tiks veikta lietusūdens kanalizācijas sistēmas apsekošana, novērtēšana un kartogrāfijas izstrāde.
  • Siguldas novada ielu apgaismojuma modernizācija tiks veikta Doņu, Jūdažu, Purva, Strēlnieku ielā, kā arī pie Siguldas novada iestādēm, Krimuldas sanatorijas, Mores pagasta centrā, Allažmuižas un Stīveru pieturvietās.
  • Plānota Siguldas pagasta administrācijas telpu pārplānošana un pārbūve.
  • Plānots demontēt vidi degradējošus objektus prioritārā secībā, sākot ar objektiem Augļu ielā, Sēļu ielā, Allažu pagasta „Upēs”, Peltēs, kā arī citviet.


SOCIĀLAJĀ JOMĀ

  • Sociālais dienests plāno uzlabot klientu apkalpošanu.
  • Plānots veikt strukturālas pārmaiņas Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā, ņemot vērā auditu ziņojumus, kā arī saņemot arvien jaunas valsts deleģētas funkcijas pašvaldībām.
  • Sociālajā dienestā tiks turpināta projekta aprobācija – rakstiska materiāla izstrāde novadu sociālajiem darbiniekiem par darbu ar vardarbībā cietušā bērna ģimeni dzīvesvietā pēc rehabilitācijas specializētajos krīžu un atbalsta centros.
  • Siguldas pilsētas kapsētā tiks veikts zvanu torņa un trīs kapličas lieveņu remonts.


TŪRISMĀ

  • Siguldas pils kompleksā tiks veikta ēku un teritorijas tehnisko projektu izstrāde.
  • Tiks veikta suvenīru tirdzniecības namiņu izveide Siguldas pils kompleksā.
  • Tiks izveidotas sezonas ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas Livonijas ordeņa Siguldas pilī.
  • Tiek plānota koncepcijas „Siguldas novada norāžu un informācijas nesēju” 1.kārtas ieviešana.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi