×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-05
Noslēdzies skolēnu skatuves runas konkurss

Noslēdzies Siguldas un Garkalnes novadu izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkurss un apkopti rezultāti. Šogad skatuves runas konkursā bija pieteikušies skolu konkursu 72 laureāti, katrā vecuma grupā skola varēja pieteikt trīs skolēnus. Salīdzinājumam – kopš 2011./2012.mācību gada, kad konkurss tika organizēts pirmo reizi, dalībnieku skaits ir krietni pieaudzis no 39 skolēniem līdz 72. Tas liecina, ka bērnu un jauniešu interese par skatuves runu un prezentācijas prasmju pilnveidošanu pieaug.

Tie arī ir skates galvenie mērķi: attīstīt un pilnveidot bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru un prezentācijas prasmes; motivēt bērnus un jauniešus runāt literāri pareizā latviešu valodā; profesionāli novērtēt dalībnieku skatuves runas iemaņas; veicināt interesi par literatūru; kā arī veicināt novadu kultūras un izglītības iestāžu sadarbību. Iegūtās prasmes skolēniem palīdzēs mācību procesā, aizstāvot pētnieciskos darbus un uzstājoties plašākai klausītāju auditorijai. Katrs dalībnieks runāja vienu prozas un vienu dzejas darbu. Skolēnus vērtēja Izglītības pārvaldes izveidota žūrija: Leļļu teātra aktieris Edgars Lipors, Siguldas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja, novada metodiskās apvienības vadītāja  Inguna Vuškāne un Inga Krišāne,  PA „Siguldas Attīstības aģentūra” Siguldas pils kompleksa vadītāja – cilvēks ar bagātu pieredzi kultūrizglītības darbā,  teātra studiju vadībā.

Šogad konkursam bija īpašs uzdevums - sekmēt bērnu un jauniešu interesi par latviešu un pasaules literatūras mantojumu, īpaši akcentējot izcilo latviešu dzejnieku Raiņa un Aspazijas daiļradi un devumu latviešu nacionālās kultūras veidošanā.

Vērtēšana notika saskaņā ar izstrādātajiem kritērijiem – par katru varēja saņemt piecus punktus, maksimāli – 35 punktus. Tie bija: domas atklāsme (runas loģika un runātāja uzdevums); spilgtu priekšstatu gleznu esamība un atklāsme klausītājam (teikto redzēt, dzirdēt, saprast): kontakts ar klausītāju (kam runā); priekšnesumā nelietot attēlojošus ilustratīvus žestus, skaidra dikcija un artikulācija; repertuāra atbilstība runātājam (vecums, individualitāte); runas konkrētība, vienkāršība; prezentācijas prasmes un kopējais tēls.

Tā kā ne visi skolotāji, sagatavojot savus audzēkņus konkursam, bija vērīgi iepazinušies ar izvirzītajiem vērtēšanas kritērijiem, tad jaunā mācību gada sākumā tiks organizēts seminārs skolotājiem, aicinot piedalīties runas mākslas profesionāļus, lai skaidrotu, kā skolēnus labāk sagatavot, ko sekmēt, no kā izvairīties.

Priecēja tas, ka Allažu pamstkolas skolēni izcēlās ar to, ka visi bija parūpējušies par atbilstošu svētku apģērbu un, respektējot skatītājus, prata sasveicināties. Pirmo reizi skatuves runas konkurss notika Mākslu skolā, tādējādi skolēniem bija iespēja uzstāties uz īstas, profesionālas skatuves.

Uz Valsts Izglītības satura centra (VISC) organizēto konkursa II kārtu (reģionālo skati) 18.februārī Jūrmalas teātrī saskaņā ar nolikumu izvirzīti 10 dalībnieki, kas ieguva visaugstāko punktu skaitu: 2.-3.klašu grupā labākie bija Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas 2.klases skolēns Jēkabs Taranda (skolotāja Gunta Garanča); Laurenču sākumskolas 2.klases skolniece Evelīna Vabule (skolotāja Elīna Apsīte); 4.-6.klašu grupā: Allažu pamatskolas 4.klases skolniece Kristīne Elizabete Dikmane (skolotāja Ināra Paegle); Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” 6.klases audzēkne Agate Marija Bukša (skolotāja Ārija Liepiņa-Stūrniece); Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 4.klases auzdēknis Kristofers Neļķe (skolotājs Reinis Vējiņš); 7.-9.klašu grupā: Siguldas pilsētas vidusskolas 9.klases skolēns Andris Jenerts (skolotāja Egita Gaigalniece); Siguldas pilsētas vidusskolas skolēns Lūkass Riekstiņš (skolotāja Egita Gaigalniece); Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 7.klases skolniece Marta Paula Rāzna (skolotājs Reinis Vējiņš); savukārt 10.-12.klašu grupā abas labākās  bija no Mākslu skolas „Baltais Flīģelis”, 11.klases skolnieces – Elza Osmane un Sindija Armanoviča (skolotāja Ārija Liepiņa-Stūrniece).

Apsveicam laureātus!


Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi