×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-16
Karjeras nedēļa Siguldas 1.pamatskolā

Siguldas 1. pamatskolā no 9. līdz 13.februārim norisinājās spraiga, notikumiem un aktivitātēm bagāta karjeras nedēļa „Es būšu... Vai zini, kas būsi Tu?”, kur skolēni tikās ar dažādu profesiju pārstāvjiem, izzināja savus talantus, „projektēja” savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalījās radošajās darbnīcās, konkursos.

Pasākumā „Es savas karjeras kurpēs” skolēniem bija dots uzdevums „iekāpjot karjeras kurpēs” zīmēt to, par ko viņi vēlētos kļūt. Skolēni tika rosināti domāt par sev piemērotām, ērtām, skaistām „karjeras kurpēm”, kuras nespiedīs, bet ar prieku nesīs viņus augšup pa veiksmīgām karjeras kāpnēm.

Otrdien visi 5.-9. klašu skolēni darbojās radošajā darbnīcā „Starpbrīdis”, kur vizuālās mākslas skolotāju vadībā, izmantojot lietotas kartona kastes, veidoja sienas panno (glezna uz sienas). Skolēnu kopīgi veidotais sienas dekors ir apskatāms skolas trešā stāva gaitenī.

Nedēļas laikā skolā viesojās īsti savas jomas profesionāļi (kinologs, dizainere, robežsargs) ar viņu profesiju izvēles veiksmes stāstiem un dzīves pieredzi.

Ar starptautiskās Edinburgas hercoga jauniešu pašizaugsmes programmas „Award” iespējām 7. – 9.klašu skolēnus iepazīstināja programmas koordinatore Katrīna Sprudzāne. „Award” ir brīvprātīga programma, kas dod iespēju jauniešiem no 14 gadu vecuma izvirzīt un sasniegt konkrētus mērķus sportā un jaunu prasmju apguvē, veikt brīvprātīgo darbu un kopā ar citiem jauniešiem doties divu dienu pārgājienā – ekspedīcijā. Izpildot programmas nosacījumus, jauniešiem svinīgā ceremonijā tiek izsniegts „Award” sertifikāts.
Ceturtdien 6.klašu skolēni klātienē iepazinās ar jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” piedāvātajām brīvā laika pavadīšanas iespējām, kur skolēni attīsta savas spējas un talantus, gūst praktiskam darbam un dzīvei derīgu papildu izglītību. Ar aizrautību skolēni klausījās robotikas pulciņa vadītāja J.Miglinieka stāstījumu.

Karjeras nedēļas noslēgumā skolēni prezentēja savus individuālos darbus, aizstāvot savu izvēlēto profesiju. Karjeras nedēļa bija veiksmīgs pasākumu kopums skolēnu karjeras izglītības veicināšanas jomā. Paldies visiem skolotājiem, kas ieguldīja lielu darbu pasākumu plānošanā un organizēšanā!

Informāciju sagatavoja:
Ina Slavinska
Siguldas 1.pamatskolas direktora vietniece mācību un audzināšanas darbā


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi