×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-25
Ceļojošā izstāde „Laiks un valdības lēmumi (1918–1919)” novada skolās

Siguldas novada skolām tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar informatīvi bagātu un uzskatāmu ceļojošo izstādi „Laiks un valdības lēmumi (1918–1919)”, ko sagatavojusi Valsts kanceleja. Šādu iespēju kopīgā radošā sadarbībā nodrošinājušas novada Sociālo zinātņu skolotāju un Klašu audzinātāju metodiskās apvienības. Ir izstrādātas darba lapas ar jautājumiem un uzdevumiem, kurus skolēni var pildīt gan vēstures un sociālo zinību, gan audzināšanas stundās.

Valsts kanceleja ir sagatavojusi ceļojošo izstādi par valdības darbu, pieņemtajiem lēmumiem ļoti sarežģītā vēstures posmā – no Latvijas dibināšanas līdz 1919.gadam. Tajā ietverti jautājumi par valdības izveidi, tā laika ministriem, valdības maiņu un ārpolitiku. Neapšaubāmi, liela nozīme bija valsts aizsardzībai, jo īpaši Latvijas armijas izveidei. Izstādē vizuāli labi parādīti šī vēsturiskā posma iekšējās drošības jautājumi, valdības darbs veidojot pārvaldi, tirdzniecību, finanses, izglītību un kultūru. Planšetēs ir iekļauti vēsturiski avoti – valdības protokolu izraksti, kas ļauj precīzāk izprast tā laika valdības uzdevumus. Visi materiāli ir sagatavoti divās valodās – latviešu un angļu.

Siguldas Valsts ģimnāzijā skolēniem jau bija iespēja iepazīties ar ceļojošo izstādi. Vēstures skolotāji un klašu audzinātāji iepazīstināja skolēnus ar izstādes materiāliem, bet noslēgumā tika organizēta viktorīna, kur atbildes no planšetēm skolēni meklēja paši. Erudītākās klases komandas saņēma balvas.

Ar ceļojošo izstādi tiks iepazīstinātas visas Siguldas novada skolas, bet šobrīd ar to strādā Siguldas 1.pamatskolas skolēni.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada
Sociālo zinātņu MA vadītāja A.Ūdre,
Klašu audzinātāju MA vadītāja I.Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi