×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-05
Sācies erudīcijas konkursa „eXperiments” spraigākais posms

Latvenergo koncerna erudīcijas konkursa „eXperiments” komandas uzsāk otro posmu izšķirošajā neklātienes kārtā – „Eksperimentālajā izaicinājumā”. Tā laikā dalībnieki varēs risināt 40 dažādu tematu un sarežģītības pakāpju uzdevumus, ko sagatavojuši konkursa eksperti un citu komandu dalībnieki. 18.martā būs zināmas veiksmīgākās komandas, kas tiksies pusfinālos lielākajās Latvijas pilsētās. Konkursā Siguldas novadu pārstāvēs Siguldas 1.pamatskola, Siguldas pilsētas vidusskola un Siguldas Valsts ģimnāzija.

Erudīcijas konkursam „eXperiments” 2014./2015. mācību gada sezonā reģistrējās 166 komandas no 136 dažādām Latvijas skolām. Visplašāk pārstāvēta ir Rīga ar 35 komandām un Kurzemes reģions ar 34 komandām. Savukārt Latgales reģionu pārstāv 29 komandas, Zemgales 25, Rīgas 23, bet Vidzemes reģionu 20 komandas. Līdz šim konkursa dalībnieki jau ir atbildējuši uz „Iesildīšanās testa” jautājumiem un izdomājuši paši savu fizikas uzdevumu. Pēc „Eksperimentālā izaicinājuma” nākamajai kārtai kvalificēsies tikai katra reģiona piecas labākās komandas. Savukārt fināla kārtā varēs piedalīties tikai viena komanda no katra reģiona.

Latvenergo koncerns erudīcijas konkursu organizē jau 20 gadus. 2014./2015. mācību gada sezonā ”eXperiments” tiek rīkots kopā ar ceļojumu aģentūru „Jēkaba ceļojumi”, graudu pārstrādes uzņēmumu „Dobeles dzirnavnieks”, žurnālu zinātkāriem lasītājiem „Uzzini!”, izglītības uzņēmumu „Lielvārds”, skolēnu un studentu karti „ISIC”, mācību portālu par fiziku „Fizmix”, unikālu un neparastu brīvā laika pavadīšanas iespēju veidotāju „Quest Lab”,  „Jauno Rīgas teātri”, radiostacijām „Kurzemes radio” un „Divu krastu radio”, Latvijā lielāko jauniešu izklaides portālu „Spoki.lv”, „Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri”, kā arī līderi Latvijas čipsu tirgū „Ādažu īstie Čipsi”, kinoteātri „Cinamon” un ūdens aktīvās atpūtas bāzi „Veikot.lv”.


Informāciju sagatavoja:
Inga Cīrule
Konkursa „eXperiments” koordinatore


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi