×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-17
Aktuāla informācija suņu īpašniekiem

Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina, ka visi Siguldas novada administratīvajā teritorijā esošie suņi ir jāreģistrē. To bez maksas iespējams izdarīt pašvaldības Pakalpojumu centrā. Turpat saimniekiem tiek izsniegts arī dzīvnieka reģistrācijas žetons.

Suņus nepieciešams reģistrēt gan uzskaites veikšanai, gan tādēļ, lai gadījumos, kad pašvaldība vai Pašvaldības policija saņem informāciju par klaiņojošu dzīvnieku, pēc dzīvniekam piestiprinātā žetona varētu operatīvi sazināties ar tā saimnieku un izvairīties no dzīvnieka nogādāšanas patversmē, kā to paredz normatīvie akti. Atgādinām, ka klaiņojoši dzīvnieki, ja tiem nav piestiprināts reģistrācijas žetons, pēc kura iespējams operatīvi atrast saimnieku, tiek nogādāti Juglas dzīvnieku patversmē „Labās mājas”, bet gadījumos, ja reids tiek veikts kopā ar patversmes „Mežavairogi” darbiniekiem, dzīvniekus patversmes darbinieki paši nogādā ZS „Mežavairogi” Ķekavas novadā.

Saskaņā ar Siguldas novada Domes saistošajiem noteikumiem Nr.31 „Par ikgadējo nodevu par suņu turēšanu Siguldas novadā”, suņu īpašniekiem ir suņu turēšanas nodeva – 4,27 eiro gadā. Suņu turēšanas nodeva par 50% ir samazināta:
1)    pensionāram par vienu dzīvnieku;
2)    par suni, kurš tiek turēts savrupmājā;
3)    sterilizēto suņu īpašniekiem;
4)    maza izmēra dekoratīvo suņu, kuru skaistu augstums nepārsniedz 35 cm, īpašniekiem.

Tāpat Pašvaldības policija pavasarī pievērsīs pastiprinātu uzmanību bezatbildīgiem suņu īpašniekiem, kuri neievēro normatīvo aktu prasības un nesavāc sava dzīvnieka ekskrementus. Atgādinām, ka suņu īpašniekiem, vedot pastaigā suni, līdzi jāņem maisiņš suņa ekskrementu savākšanai. Maisiņi pēc ekskrementu savākšanas jāutilizē atkritumu urnās, kas izvietotas visos pastaigu maršrutos gar veloceliņiem, gājēju ietvēm, pie atpūtas soliņiem un citviet novada zaļajās zonās. Policijas darbinieki atgādina, ka doties pastaigā ar suni ir aizliegts Svētku laukumā, Siguldas pils kompleksa teritorijā, Raiņa parka bērnu pilsētiņā un citos bērnu rotaļu laukumos, kā arī skvēros un valsts vai pašvaldības iestāžu sporta laukumos.

Aicinām ziņot par jebkuriem konstatētiem dzīvnieku turēšanas pārkāpumiem vai klaiņojošiem dzīvniekiem Pašvaldības policijai pa diennakts mobilo tālruni 26160288 vai e-pastu policija@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi