×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-23
Informācija lauksaimniecībā izmantojamās zemes un mazdārziņu nomniekiem

Siguldas novada pašvaldība informē, ka turpmāk pašvaldības speciālisti biežāk apsekos un izvērtēs iznomātās pašvaldības zemes izmantošanu. Apsekošana tiks veikta divas reizes gadā un par nekopto un neapstrādāto nomas zemi tiks sastādīts apsekošanas protokols un nosūtīts brīdinājums nomniekam. Ja mēneša laikā atkārtoti tiks konstatēts, ka nomas zeme joprojām nav sakopta un apstrādāta, tiks nosūtīts lēmums par līguma laušanu.

Savukārt mazdārziņu nomniekiem zemes nomas līgums ir papildināts ar vairākiem aizliegumiem, piemēram, turēt mājdzīvniekus, izvietot dažādus priekšmetus un krautnes 10 metru platā joslā pie iznomātās zemes vienības robežas, kā arī veikt būvniecību (izņemot pagaidu būves dārza instrumentu glabāšanai). Savukārt esošās būves, kuras nav legalizētas un kuras nav lietojamas (sagruvušas, izdegušas, izpostītas) un ar savu izskatu bojā ainavu, ir jānojauc līdz šā gada 15.maijam.

Lai uzlabotu novada vizuālo tēlu, īpaša vērība tiks pievērsta īpašumiem, kas atrodas pašvaldības galveno maģistrālo ielu un ceļu tuvumā, piemēram, nekustamie īpašumi „Jaunliepas” un „Dārziņi” Siguldas pagasta Peltes ciema teritorijā, kur nomnieki ir aicināti atkāpties no iznomātās zemes vienības robežas Vidzemes šosejas pusē 5 metru platā joslā. Šī 5 metru platā josla ir nesakopta un nomnieki novieto zaru kaudzes, nezāles un citus atkritumus, kas redzami no Vidzemes šosejas. Turpmāk pašvaldība pati kops šo teritoriju, nodrošinot vizuāli daudz pievilcīgāku skatu uz pašvaldībai piederošo zemi. Visi nomnieki, kurus skars šīs izmaiņas, tiks informēti individuāli, kā arī tiks veikti grozījumi zemes nomas līgumos.

Lai atvieglotu sakopšanas darbus, Lielās talkas laikā 25.aprīlī mazdārziņu teritoriju tuvumā tiks izvietoti konteineri. Visi mazdārziņu nomnieki ir aicināti Lielās talkas laikā sakopt savu dārziņu teritorijas. Konteineru izvešanu finansēs pašvaldība. Lūdzam aktīvi izmantot šo iespēju atbrīvot dārziņu teritoriju no nevajadzīgām lietām.

Informāciju sagatavoja:
Zemes nodaļas vadītāja
Anita Viškere


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi