×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-26
Šonedēļ Siguldas novadā – iespēja apgūt daiļamatu meistaru prasmes, apmeklēt koncertus un teātra izrādes

No 27. līdz 29.martam visā Latvijā norisināsies Latvijas Meistaru dienas "Satiec savu meistaru". Siguldas novada iedzīvotājiem būs iespēja uzzināt kalēja amata noslēpumus, iemācīties dažādus adīšanas un aušanas veidus, iepazīt maizes cepšanas un mednieku tradīcijas Latvijā.
Akciju „Satiec savu meistaru” aizsāka 2009.gadā un tā ir iekļauta Eiropas projektā „Eiropas amatu prasmju dienas”. Līdzīgi pasākumi, kur tradicionālo prasmju zinātāji aicina pie sevis mācekļus, vienlaikus notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Belģijā un citās pasaules valstīs.

 

Piektdien, 27.martā

Akcija „Satiec savu meistaru” Siguldas novadā

  • Plkst.10.00 Meistardarbnīca kopā ar kalēju Andri Ščeglovu Turaidas muzejrezervāta smēdē. Kalēja amata noslēpumu izzināšana, smēdes darbarīku iepazīšana, kalšanas mākas izmēģināšana, sarunas ar kalēju. Vēlams pieteikties pa tālruni 26572142. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.11.00 Tautas Lietišķās Mākslas studijas „Sigulda” meistardarbnīca un paraugstundas Siguldas novada Kultūras centrā, ko vadīs tautas daiļamatu meistare Astrīda Freimane. Dalība – bez maksas.

Plkst.14.30 Brīvais mikrofons Siguldas pagasta Kultūras namā.

Plkst.18.00 Dūlu nedēļas informatīva nodarbība Siguldas novada Jaunrades centrā. Pieteikšanās un plašāka informācija pa tālruni 29764772 (Ilga), 29218948 (Anita) vai e-pastu ilga.sirmele@gmail.com. Dalība pasākuma – bez maksas.

Plkst.19.00 Grupas „Melo–M” Latvijas koncerttūres koncerts „No meža mēs nākam” Siguldas novada Kultūras centrā. Biļetes uz čellu trio „Melo-M” koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē. Biļetes cena 7 līdz 15 eiro.


Sestdien, 28.martā

Akcija „Satiec savu meistaru” Siguldas novadā

  • Plkst.10.00 Minigobelēnu darbnīca kopā ar Gundegu Pētersoni Siguldas pagasta Kultūras namā. Kopā ar meistari Gundegu Pētersoni varēs apgūt minigobelēnu tehniku un izgatavot savu minigobelēnu. Savukārt kopā ar meistari Ilzi Brinkmani varēs mācīties kvadrātu adīšanu un izgatavot čības, spilventiņu, sedziņu. Līdzi jāņem dzija un adatas. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.11.00 Mežģīņrakstu nodarbība kopā ar Alīdu Lindi biedrībā "Siguldas Alternatīvā izglītība" (J.Poruka ielā 11). Varēs apgūt mežģīņrakstu pirkstaiņiem cimdiem, rotaļlietām un vienkāršiem adījumiem. Jāņem līdzi piecas adatas un dzija. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.12.00 Medniecības tradīcijas Allažu pagasta "Medinieku" mājā. Jaunās mednieku mājas „Medinieki” apskate. Arvīds Broks un citi mednieki dalīsies pieredzētajā. Sarunas un diskusijas. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.12.00 Tautas Lietišķās Mākslas studijas „Sigulda” meistardarbnīca un paraugstundas Siguldas novada Kultūras centrā, ko vadīs tautas daiļamatu meistare Astrīda Freimane. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.16.00 Sarunas, dziesmas, danči „Neba maize pati nāca” Siguldas novada Kultūras centra Cosmo zālē. Tikšanās ar etnogrāfi Indru Čeksteri un Siguldas folkloras kopu „Senleja”. Sarunas par maizes cepšanas tradīcijām Latvijā un maizītes dažādību, receptēm. Notiks ēdienu degustācija. Dalība – bez maksas.


Plkst.11.00 Dabiskās kosmētikas pagatavošanas darbnīca biedrībā „Siguldas Alternatīvā izglītība”. Darbnīcas programma:

  • plkst.11.00–12.30 prezentācija un informācija par dabisko kosmētiku, tās pagatavošanu un sastāvu, darbnīca (kosmētikas pagatavošana);
  • plkst.12.30–13.00 kafijas/tējas pauze;
  • plkst.13.00–15.00 dabiskās kosmētikas pagatavošanas darbnīca.

Darbnīcas dalības maksa – 12 eiro (dalības maksā iekļauti izejmateriāli).Pieteikšanās un informācija par darbnīcu, rakstot uz e-pastu seminari@valdorfabernudarzs.lv vai zvanot pa tālruni 29985681 (Alise). Pieteikšanās līdz 6.martam. Vietu skaits ierobežots.

Plkst.12.00 Teātra dienas svētki Mores pagasta Tautas namā.

  • plkst.12.00-12.30 Allažu amatierteātris "Aka", rež. I.Pētersone, V.Belševica "Burbeķīša";
  • plkst.13.30-15.00 Vidrižu pagasta amatierteātris, rež. A.Steps, Ļ.Zorins "Vīrietis un sievietes";
  • plkst.15.30-15.50 Vecpiebalgas amatierteātris "Sumaisītis", rež. I.Pilabāre, S.Nosova lugas motīviem "Dīvainā pasaule";
  • plkst.16.30-18.00 Suntažu kultūras nama amatierteātris "Sauja", rež. D.Cauka, Ā.Alunāns "Seši mazi bundzinieki"
  • plkst.19.00-19.45 Krimuldas novada Raganas amatierteātris, rež. Z.Zīle, A.Dzīle "Zem tauriņa spārniem".

Ieejas maksa – 3 eiro uz visu dienu.

Plkst.13.00 VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līga, U14 Siguldas Sporta skolā. Spēlē: Siguldas Sporta skola – Ķeizarmežs.

Plkst.19.00 Enriko Plivčs restorānā "Fazenda". Ieeja bez maksas. Tālrunis galdiņa rezervācijai 66900669.


Svētdien, 29.martā

Plkst.17.00 Izstādes atklāšana „Vēsturiskie Šveices ziemas kūrortu plakāti” koncertzālē "Baltais flīģelis". Izstāde koncertzāles „Baltais flīģelis” foajē tapusi sadarbībā ar Šveices vēstniecību, un tā būs apskatāma līdz 20.aprīlim darba dienās no plkst.11.00 līdz 20.00, bet brīvdienās – divas stundas pirms pasākumiem. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 Koncertprogramma "Johans Sebastiāns Bahs Lieldienās" koncertzālē "Baltais flīģelis". Biļetes par 7 eiro nopērkamas „Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī Siguldas koncertzāles „Baltais flīģelis” kasē.

Izstādes

  • Agitas Zālītes gleznu izstāde "Krāsainie stāsti" "Namiņā"
  • Izstāde „Ikkatrs vārds ir buramvārds...” veltīta dzejniecei Mairai Asarei – 55 (1960) Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Visa pasaule ir teātris” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Doma ir sakne, kas zemē stiedz...” veltīta dzejniecei Aspazijai – 150 Siguldas novada bibliotēkā
  • Starptautiska leļļu izstāde „Ziemas sapņi” Siguldas novada Kultūras centrā 
  • Literārā izstāde „Liriska biogrāfija. Dzejniecei Aspazijai – 150” Bērnu literatūras nodaļā
  • Pasaules ūdens dienai veltīta tematiska izstāde „Skaidravota ūdentiņš” un radošas aktivitātes Bērnu literatūras nodaļā
  • Starptautiskajai teātra dienai veltīta izstāde „Allažu amatierteātris fotogrāfijās” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Mākslas nodaļas audzēkņu mācību darbu izstāde "Baltā Flīģeļa" otrā stāva izstāžu telpā
  • Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstāde Siguldas pagasta Kultūras namā 
  • Izstāde „Vēsturiskie Šveices ziemas kūrortu plakāti” koncertzālē "Baltais flīģelis"

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi