×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-27
Novadnieki gatavojas Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. Pirms pieciem gadiem svētkos piedalījās 451 Siguldas novada skolēns, šogad svētkiem gatavojas 707 skolēni, un tos, kuri skatēs un konkursos izcīnīs iespēju doties uz Rīgu, uzzināsim tikai maija beigās. Kopumā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, kuri šovasar notiks no 6. līdz 12.jūlijam Rīgā, piedalīsies aptuveni 37 000 bērnu un jauniešu no visas Latvijas.

Lai nodrošinātu Siguldas novada skolēnu pilnvērtīgu dalību svētkos, pašvaldība šā gada budžetā ir ieplānojusi vairāk nekā 56 000 eiro, no kuriem vislielākās izmaksas – vairāk nekā 33 000 eiro – plānotas tam, lai nodrošinātu transporta pakalpojumus.

Izglītības pārvaldes darbinieki jau vairākkārt tikušies ar skolu vadību, kas nodrošinās mazajiem siguldiešiem mītnes vietas – Rīgas 9.vakara maiņu vidusskolā Stāmerienas ielā 8 un Rīgas 21.vidusskolā Tomsona ielā 35. Par siguldiešu drošību rūpēsies SIA „Profart Security”, un sadarbībā ar tās darbiniekiem izstrādāti iekšējās kārtības noteikumi.

Šogad svētkos piedalīsies arī mazie novada dejotāji – pirmsskolas izglītības iestādes „Ābelīte” mazie dejotāji – deju kolektīvs „Ābelīte” (vadītāja Olita Gailīte) un Allažu folkloras kopa „Tiptaiņi” (vadītāja Liena Teterovska).

Lai gan galīgais lēmums par dalībniekiem pašvaldībām tiks paziņots tikai 20.maijā, skates rezultāti liecina par to, ka siguldieši svētkos piedalīsies kuplā skaitā.

Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Sudrabskaņa” (vadītāji Elmārs Rudzītis un Arnis Šmitiņš) skatē ieguva teicamus rezultātus – I pakāpes diplomus.

Pēdējo nedēļu laikā Siguldas novada Kultūras centrā Siguldas un Garkalnes novada izglītības iestāžu 28 kolektīvi piedalījās lielajā skatē. Žūrijas komisija atzinīgi novērtēja novada tautas deju kolektīvu virsvadītājas Indras Ozoliņas ieguldīto darbu, kā arī visu izglītības iestāžu administrācijas un pašvaldības atbalstu, rūpējoties par tērpu iegādi. No 28 kolektīviem 27 ir ieguvuši I pakāpi vai laureāta pakāpi. Salīdzinājumā ar citiem gadiem šogad ir ļoti daudz kolektīvu, kas ieguva visaugstāko novērtējumu – laureāta pakāpi.

Svētkiem gatavojas arī Siguldas 1.pamatskolas 5.–9.klašu koris un zēnu koris (Evija Rozena), Siguldas Valsts ģimnāzijas jauktais koris (Jānis Rožkalns). Aizvadīti jau trīs kopmēģinājumi, izmēģinot svētku repertuāru. Skates pirmā kārta 27.martā notiks Ķekavā, bet otrā kārta – 12.maijā Siguldas 1.pamatskolas zālē, žūrijā piedaloties svētku virsdiriģentiem.

Audzēkņu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādes–skates „Rakstu darbi” veikums būs aplūkojams Siguldas pagasta Kultūras namā no 30.marta līdz 17.aprīlim, savukārt svētkiem gatavotās tērpu kolekcijas žūrijas komisija novērtēs 30.martā Siguldas novada Jaunrades centrā. Labākie darbi piedalīsies otrās kārtas skatē Jūrmalā, bet vislabākie – Rīgā, Dzelzceļa muzeja izstāžu zālē, svētku laikā.

Piedalies konkursā!

Svētku gājienā visi novadi ir aicināti veidot stāstījumu par savu novadu, izmantojot tā sākuma burtu. Mēģinām? Sigulda svētkos sirsnīgi sveicina smaidīgos, sportiskos, starojošos, stipros, spēcīgos, satrauktos, spēlējošos un stilīgos! Slavējam, samīļojam un suminām savējos un svešos! Skubinām skolas strādāt saulaini un skaisti!

Vēl ir laiks strādāt pie teksta, tādēļ aicinām jūs savus priekšlikumus sūtīt uz e-pastu sandra.kirule@sigulda.lv.
Labāko tekstu autorus gaida pārsteiguma balvas.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi