×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-27
Izstādes atklāšana „Vēsturiskie Šveices ziemas tūrisma plakāti”

Svētdien, 29.martā, plkst.17.00 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” tiks atklāta izstāde „Vēsturiskie Šveices ziemas tūrisma plakāti”, kurā piedalīsies klavesīna meistare Ieva Saliete. Viņa dalīsies savos iespaidos par dzīvi Šveicē un pēc tam sniegs koncertu ar speciālu Lieldienām veltītu Johana Sebastiāna Baha mūzikas programmu klavesīnam „Bahs. Fantāzijas”.

Siguldu dēvē par Latvijas mazo Šveici, un koncertzāle „Baltais flīģelis” atrodas Šveices ielā, taču svētdien tajā ienāks īsts Šveices gars. Pirms 150 gadiem pirmie ziemas sezonas tūristi atklāja Šveices vienreizējās kalnu ainavas, un šim faktam par godu ir tapusi vēsturisko plakātu izstāde – katrai desmitgadei pa plakātam.

„Viss iesākās ar kādām derībām 1864.gada septembrī. Johannes Badruts, viesnīcas īpašnieks Sanktmoricā, saviem angļu vasaras viesiem iesaka atgriezties Šveices kalnos arī ziemā. Ziema esot ne mazāk saulaina kā vasara, un skaistās ziemas dienās varot sēdēt ārā vienā kreklā. Ja ne, tad viesiem tiks atmaksāti ceļojuma izdevumi. Aizrautīgie angļi par Alpiem bija sajūsmā, tāpēc tie nebija divreiz jālūdz. Decembrī, saulei spīdot kā vasarā, viņi ieradās zirgu pajūgos un pēc Lieldienām, brūni nosauļojušies, aizbrauca. Angļu viesi nemaz nenojauta, ka līdz ar to ir radusies tradīcija – ziemas brīvdienas Alpos...”

Aicinām uz izstādes atklāšanu! Ieeja – bez maksas.

Izstāde koncertzāles „Baltais flīģelis” foajē tapusi sadarbībā ar Šveices vēstniecību, un tā būs apskatāma līdz 20.aprīlim darba dienās no plkst.11.00 līdz 20.00, bet brīvdienās – divas stundas pirms pasākumiem.

Informāciju sagatavoja:
koncertzāles „Baltais flīģelis” vadītāja
Sandra Zandberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi