×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-30
Siguldas pilsētas vidusskolā atvērs vēl vienu 1.klasi

Ņemot vērā lielo vecāku interesi par skolēnu uzņemšanu 1.klasē Siguldas pilsētas vidusskolā 2015./2016.mācību gadā, Siguldas novada pašvaldība nolēmusi atvērt vēl vienu 1.klasi. Pieteikšanās papildu uzņemšanai Siguldas pilsētas vidusskolas 1.klasē notiks no 8.aprīļa plkst.8.00 līdz 15.aprīļa plkst.16.00. Papildus atvērtajā 1.klasē prioritāte noteikta tiem bērniem, kuru dzīvesvietas atrodas tuvāk šai izglītības iestādei.

Lai izvērtētu un nodrošinātu papildu uzņemšanu Siguldas pilsētas vidusskolas 1.klasē, pašvaldība izveidojusi komisiju, kura izvērtēs vecāku pieteikumus. Uzņemot bērnus 1.klasē, tiks izvērtēts skolēna dzīvesvietas attālums līdz izglītības iestādei. Lai izvērtēšana būtu objektīva, pašvaldības komisija ņems vērā skolēna deklarēto dzīves vietu uz 24.martu.

Vecākiem, kuru bērni jau ir uzņemti Siguldas pilsētas vidusskolā, līdz 2.aprīlim tiks izsūtīti apliecinājumi par uzņemšanu 1.klasē. Savukārt vecākus, kuri pieteikumus bērnu uzņemšanai 1.klasē iesniegs izsludinātās papilduzņemšanas laikā, komisija par pieņemto lēmumu informēs līdz 20.aprīlim

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde informē, ka pirmklasnieku uzņemšana joprojām turpinās Siguldas 1.pamatskolā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Jana
- 2015-04-03 09:21

Vispār tas ir pēdējos gadus pilnīgs absurds ar pieteikšanos 1.klasē! Prioritātei IR jābūt pēc deklarētās dzīvesvietas!!!! Savādāk, ja dzīvoju blakus skolai, palieku aiz strīpas un beigās man bērns jāved uz Allažiem vai Mori! Un tajā pašā laikā, kāds bērns no Mores vai Allažiem tiks šajā skolā, kāpēc? Kāpēc viņi nevar mācīties savā skolā?

Atbilde: Jana
Gaida
- 2015-04-03 11:53

Jana, Jums tiešām ir izcila ideja! Kāpēc gan darba devējs nevarētu mani ņemt darbā, jo darbavieta man ir tuvāk dzīvesvietai? Kāpēc gan augstskolā nevarētu iestāties tuvāk dzīvesvietai? Kādēļ gan veikalā nedod atlaides, ja tā man ir tuvāk dzīvesvietai? Neuzskatu, ka tas ir godīgi! Kur paliek konkurētspēja? Godīgums pret visiem? Visiem vienādas tiesības? Ja Morē dzīvojoša mamma strādā Siguldas pilsētā, kādēļ gan viņa savu bērnu nevarētu vest uz Siguldas centra skolu? Kādēļ daudz vecāku stāv rindā uz Laurenčiem? Viņi visi dzīvo Kaķīškalnā? Un ko darīt kaķīškalniešiem, ja viņi vēlas centra skolu?

Atbilde: Jana
Jana
- 2015-04-04 09:57

Gaida, nevajag jaukt dažādas lietas. Man strādājot Rīgā, nav ienācis prātā vest bērnu Rīgas skolā. Vēl nesen tā bija - pēc deklarētās dzīvesvietas.... Kāds Kāķīškalnam sakars? Tā ir Sigulda! Runa gāja par dažādām pilsētām! Vai, Jūs, zinat, ka Allažu skolā, dēļ tā, ka liela daļa tiek vesta uz Siguldas skolām, uz jautājuma zīmes ir 2 un 3 klases apvienošana nākamajā mācību gadā (info no vecākiem, kuru bērns tur mācās)? Kāpēc jācieš citiem bērniem un skolotājiem? Lielākā daļa bērnu pārvietojas ar skolēnu autobusu, kāds te sakars ar vecāku darbavietu?

Atbilde: Jana
Dace 12
- 2015-04-04 22:36

Nevar likt vienlīdzības zīmi izglītības iespējām Siguldā, Rīgā un Morē , Allažos - Ja mans Bērns mācās Morē viņš netiek uz nodarbībām ne mūzikas, ne mākslas skolā, jo ap pulkstens 17,00 tādas vairs nepiedāvā. Man kā vecākam ir tiesības, pēc civillikuma, izvēlēties manam bērnam piemērotāko izglītību .Un pašvaldībai ir jārod iespēja to nodrošināt. Siguldā bērnu ir daudz, un ar katru gadu paliek arvien vairāk.

Administrācija
- 2015-03-31 10:13

Labdien!
Siguldas pilsētas vidusskolas direktore sazināsies ar katru no vecākiem, kas iesnieguši pieteikumus uzņemšanai 1.klasē, bet netiek uzņemti sākotnēji atvērtajās trīs pirmajās klasēs. Ņemot vērā, ka papildu uzņemšanā noteicošais ir dzīvesvietas deklarētā adrese, nevis numurs rindā, vecākiem nebūs jāstāv rindā un vēlreiz jāpilda iesniegums. Vecākiem, kuri pieteikumus jau iesnieguši papildu rindā, jāsazinās ar skolas vadību un jāapstiprina, ka pieteikums ir joprojām aktuāls. Savukārt tiem vecākiem, kuri vēlas pieteikties uzņemšanai papildus atvērtajā 1.klasē, iesniegums jāiesniedz un personu apliecinoši dokumenti bērnam un vecākam jāuzrāda skolas administrācijai līdz 15.aprīļa plkst.16.00.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Dace 12
- 2015-03-30 17:26

Lai visiem novada topošo pirmklasnieku vecākiem būtu vienādas tiesības ...
Šis teikums jau ir pretrunā ar rakstā minēto, ka tiks izvērtēts dzīvesvietas tuvums skolai. Mēs no novada, bet mans berns palika aiz strīpas, lai gan pirmajā martā piesakot teica ka tikšot. Dēļ priortitātēm izstūma ārā. Tiešām turpmāk vispirms reģitrāciju veciet prioritāriem bērniem un tad aiciniet pārējos pieteikties, lai nav pārpratumu. Nebūs muļķīgas taisnošanās

Vineta Skestere
- 2015-03-30 16:25

Lai nebūtu šādu neveiklu situāciju, ieteikums nākamajam gadam: 1.martā skolā reģistrēt tos skolēnus, kam māsas, brāļi; 2.martā - tos, kas dzīvo Siguldas novadā; 3.martā- citu novadu skolēnus. Citādi nevar saprast, tiksi vai nē izvēlētajā skolā, jo citam, kurš atrodas saraksta beigās, var būt kādi prioritāri noteikumi, kas viņu aizvirza uz rindas sākumu.

Karīna Līce-Liekniņa
- 2015-03-30 16:04

Ja pēc principa "visiem vienādas iespējas", tad jāraksta no jauna iesniegumi visiem tiem bērniem, kuriem brāļi vai māsas nemācās šajā skolā!

Administrācija
- 2015-03-30 15:10

Labdien!
Lai visiem novada topošo pirmklasnieku vecākiem būtu vienādas iespējas pieteikties uz mācībām papildus atvērtajā 1.klasē Siguldas pilsētas vidusskolā, ir izsludināta jauna pieteikšanās.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Dace 12
- 2015-03-30 13:07

Man radās jautājums, kādēļ arī tiem, kas palika aiz strīpas no pirmās pieteikšanās kārtas, jāiet atkārtoti rakstīt iesniegums? Pirmajā taču jau ta pat ir deklarētā adrese norādīta, lai var izvērtēt pēc dzīvesvietas.

Pasākumi