×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-31
Siguldas novada pašvaldība izveidojusi pakalpojumu portālu e.sigulda.lv

Otrdien, 31.martā, Siguldas novada pašvaldība atklājusi Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv, kurā novadnieki var saņemt 16 pašvaldības e-pakalpojumus, iegūt informāciju par pašvaldībā piedāvātajiem pakalpojumiem, to saņemšanas kārtību, nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī iesniedzamajām veidlapām.

„Siguldas novada pašvaldība kļūst arvien mūsdienīgāka un iedzīvotājiem pieejamāka. Jaunais pašvaldības e-pakalpojumu portāls ir iespēja īstenot ātrāku saziņu ar pašvaldību iedzīvotājam izdevīgā laikā un vietā, tādēļ aicinu novadniekus būt drosmīgiem un izmantot elektroniskās vides priekšrocības. Pie tam, e-pakalpojumu portāls ir tikai viens no inovatīvajiem risinājumiem pašvaldības darbā – jau šogad izmaiņas un programmas tehniska pilnveidošana plānota arī Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju identifikācijas karšu programmai,” atklāj Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Patlaban pašvaldība e-pakalpojumu sadaļā piedāvā 16 e-pakalpojumus:

  • Saņemt izziņu par personas deklarēto dzīvesvietu;
  • Reģistrēt bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindā;
  • Mainīt bērnudārzu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindā;
  • Saglabāt vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindā;
  • Izstāties no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindas;
  • Informēt pašvaldību par privāto bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju (auklīti vai privāto pirmsskolas izglītības iestādi);
  • Saņemt vai pagarināt daudzbērnu ģimenes statusu;
  • Saņemt juridisko konsultāciju;
  • Saņemt izziņu par nekustamā īpašuma atļauto izmantošanu;
  • Piešķirt īpašumam adresi;
  • Saņemt izziņu par adresi;
  • Saņemt izziņu par nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu;
  • Saņemt paziņojumu par nekustamā īpašuma nodokli e-pastā;
  • Pārvirzīt pārmaksātu nekustamā īpašuma nodokļa summu;
  • Saņemt atpakaļ pārmaksātu nekustamā īpašuma nodokli;
  • Saņemt atļauju izmantot mazizmēra kuģošanas līdzekli Jūdažu ezerā.


Tāpat portālā pieejama informācija par Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu reģistru, koku zāģēšanas kalkulatoru un Siguldas novada bibliotēku kopkatalogu. Iedzīvotāju ērtībām e.sigulda.lv ir iespēja aplūkot arī pašvaldības piedāvāto pakalpojumu aprakstus un aizpildīt iesniegumu veidlapas trīs dažādos formātos.

Lai saņemtu Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumus, iedzīvotājiem būs nepieciešams autorizēties ar internetbankām („Swedbank”, „Citadele”, „Norvik Banka”, „Nordea”, „DNB”), izmantojot e-parakstu vai eID karti.

Pašvaldības pakalpojumu portāls e.sigulda.lv joprojām tiks papildināts ar jauniem e-pakalpojumiem, tāpat tiks uzlabota portāla funkcionalitāti, tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus iesūtīt ierosinājumus portāla uzlabošanai uz e-pastu prese@sigulda.lv. Jautājumus un priekšlikumus iedzīvotāji joprojām var iesūtīt arī caur Siguldas novada pašvaldības informatīvās interneta vietnes www.sigulda.lv kontaktformu „Vēstule pašvaldībai” vai e.sigulda.lv kontaktformu.

Siguldas novada pašvaldība regulāri pilnveido un attīsta klientu apkalpošanas jomu – jau vairāk nekā gadu Siguldas novada iedzīvotāji ir vienīgie Latvijā, kas pašvaldības pakalpojumus var saņemt arī sestdienās. Tāpat iedzīvotāji ar pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistiem var sazināties pa bezmaksas tālruni 80000388, uz kuru zvanot vakara stundās, iespējams atstāt ziņu automātiskajā atbildētājā. Siguldas novada pašvaldība ir viena no deviņām pašvaldībām Latvijā, kura iedzīvotājiem piedāvā iespēju Domes sēdes vērot interneta tiešraidē.

Aktuālāko informāciju par norisēm Siguldas novadā, palīdzību dažādās dzīves situācijās un atbildes uz jautājumiem novadnieki var saņemt pašvaldības informatīvajā interneta vietnē www.sigulda.lv, twitter kontā sigulda_lv, facebook kontā siguldasnovads. Pašvaldības video ziņas tiek izvietotas youtube.com kontā Siguldas Novads. Aicinām siguldiešus pievienoties pašvaldības sociālajiem tīkliem un sekot līdzi aktualitātēm. Jau ziņots, ka Siguldas novads ieņem trešo vietu starp lielajiem novadiem sociālo tīklu lietotāju piesaistē. Tāpat veiktajā e-indeksa pētījumā par pašvaldības digitālo saziņu, Siguldas novads uz jautājumu sociālajā tīklā twitter.com sniedza otro ātrāko atbildi – trīs minūšu laikā, savukārt uz jautājumu e-pastā pašvaldības darbinieki iedzīvotājam atbildēja 34 minūšu laikā, kļūstot par 29.ātrāko pašvaldību. Iedzīvotāju ērtībām izveidota arī interneta vietnes mobilā versija m.sigulda.lv, kura „Latvijas e-indeksa” mērījumos, kas raksturo pašvaldību un valsts iestāžu e-vides attīstības līmeni, novērtēta kā populārākā no pašvaldību mājas lapu mobilajām versijām. Pieaugot šīs versijas apmeklētāju skaitam, interneta vietnes mobilo versiju, kas piemērota planšetdatoriem un viedtālruņiem, šogad plānots pilnveidot.

E-pakalpojumi Latvijas iedzīvotāju ikdienā ieņem arvien nozīmīgāku vietu, to apliecina arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uzsāktā informatīvā kampaņa, lai popularizētu kopumā vairāk nekā 300 valsts e-pakalpojumu un mudinātu iedzīvotājus izvēlēties e-pakalpojumus kā primāro saziņas veidu ar valsti, izmantojot portālu latvija.lv.

Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portāla e.sigulda.lv lietošanas pamācība.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi