×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-17
Sākas grantēto un asfaltēto ceļu sakārtošana Siguldas novadā

Šonedēļ noslēgts līgums par grants seguma ielu un ceļu apsaimniekošanu un uzlabošanu vasaras sezonā no aprīļa līdz novembrim Siguldas pilsētā un Siguldas pagastā, savukārt nākamajā nedēļā tiks noslēgts līgums par asfaltbedrīšu remontu Siguldas novadā. Kopumā grants seguma ielu un ceļu apsaimniekošanai un sakārtošanai tiks izlietoti vairāk nekā 150 tūkstoši eiro, savukārt asfaltbedrīšu remontdarbiem – 70 tūkstoši eiro.

Nākamnedēļ tiks uzsākti ielu un ceļu sakārtošana Siguldas novadā. Iepirkumu procedūras rezultātā par grants seguma ielu un ceļu apsaimniekošanu noslēgts līgums ar SIA „Strauteks”. Siguldas pilsētā un Siguldas pagastā 47 kilometru grantēto ielu un ceļu uzturēšanai pašvaldība izlietos 34 843,35 eiro. Noslēgtais līgums paredz astoņu reižu ceļu planēšanu C kategorijas ielām un ceļiem, kā arī septiņu reižu planēšanu D klases ielām un ceļiem laika posmā no aprīļa līdz 1.novembrim, tomēr jāatzīmē, ka ceļu planēšana var notikt tikai labvēlīgos darba apstākļos. No jūnija līdz augustam maģistrālās Siguldas pilsētas un Siguldas pagasta ielas plānots apstrādāt ar pretputes absorbentu – šiem darbiem pašvaldība izlietos vairāk nekā 13 tūkstošus eiro.

SIA „Strauteks” ielu un ceļu uzturēšanu vasaras periodā veiks arī Allažu, Mores un Siguldas pagastu lauku teritorijās. Uzņēmums nodrošinās 163,27 kilometru ielu un ceļu planēšanu, remontu par 115 443 eiro.

Atgādinām, ka grantēto ielu un ceļu planēšana un citi ceļu infrastruktūras uzlabošanas darbi ir veicami atbilstošos laikapstākļos.

Sakarā ar iepirkumu procedūras aizkavēšanos asfaltbedrīšu remontdarbi Siguldas novadā tiks uzsākti pēc līguma noslēgšanas, kas plānota nākamās nedēļas vidū. Iepirkumu procedūras rezultātā remontdarbus ar karstā asfalta ieklāšanas metodi veiks SIA „Ceļinieks 01”. Kopējās darbu izmaksas ir 70 tūkstoši eiro.

Jau ziņots, ka šī gada budžetā Siguldas novada pašvaldība ieplānojusi trīs miljonus eiro investēt ielu un ceļu sakārtošanā. Tā kā valdība nav pieņēmusi Ministru kabineta noteikumus par Eiropas Savienības fondu finansējuma pieejamību, Zinātnes ielas rekonstrukcija varētu notikt tikai 2016.gada vasarā, tādēļ pašvaldība prioritārā kārtībā plāno veikt asfaltbedrīšu remontu šajā ielā. Šovasar asfaltseguma rekonstrukcija plānota arī Televīzijas ielas posmā no Dārza līdz Līvkalna ielai, Dārza ielas posmā no Nītaures līdz Televīzijas ielai, Līvkalna ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Televīzijas ielai, Allažos, Klusās ielas posmā no autoceļa V58 līdz dzīvojamajām ēkām, izbūvējot arī gājēju ietvi.

Asfaltseguma renovācija un ceļa apmaļu nomaiņa plānota Pils ielas posmā no Ausekļa līdz Krišjāņa Barona ielai, Cēsu ielas posmā no Raiņa līdz Pils ielai, Jāņa Poruka ielas posmā no Cēsu ielas līdz automašīnu stāvlaukumam, Nītaures ielas posmā no Pulkveža Brieža līdz Rožu ielai, Dārza ielas posmā no Nītaures līdz Krišjāņa Barona ielai, Krišjāņa Barona ielas posmā no Atbrīvotāju līdz Dārza ielai, Mednieku ielas posmā no Kungu gatves līdz Krimuldas muižai.

Grants seguma pārbūve uz asfaltsegumu plānota šādās ielās: Paparžu ielas posmā no Televīzijas līdz Doņu ielai, Strēlnieku ielas posmā no Nītaures līdz Melioratoru ielai, Melioratoru ielas posmā no Strēlnieku līdz Vildogas ielai, ja šajos ielu posmos būs izbūvētas visas pazemes inženierkomunikācijas. Savukārt gājēju ietves plānots izbūvēt Strēlnieku ielas posmā no Gāles ielas līdz TC „Šokolāde”.

Vairākos ielu un ceļu posmos šogad notiks sagatavošanas darbi turpmākai infrastruktūras sakārtošanai nākamajos gados.

Siguldas novada pašvaldība saņēmusi novadnieku jautājumus par Zinātnes ielas un autoceļa Sigulda–Veclaicene krustojuma pārbūvi un luksofora maiņu. Pašvaldība informē, ka ir sazinājusies ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem, kuri informēja, ka šogad tiek izstrādāts projektēšanas uzdevums un tiek izsludināts iepirkums uz projektēšanu krustojuma un luksoforu pārbūvei. Savukārt pašvaldība turpina apzināt tehniskās iespējas, lai papildinātu ar papildus luksoforu gājēju pāreju šajā krustojumā.

Siguldas novada pašvaldība atvainojas iedzīvotājiem par iepirkuma procedūras aizkavēšanās dēļ novēloti uzsākto ceļu infrastruktūras sakārtošanu!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi