×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-17
Skolēnu tikšanās ar rakstnieci Luīzi Pastori un mākslinieci Maritu Maizīti

13.aprīlī Siguldas 1.pamatskolā notika Siguldas novada Domes atbalstītais pasākums skolēnu lasīšanas veicināšanai. Tajā piedalījās skolēni un skolotāji no Siguldas 1.pamatskolas un Mores pamatskolas.

Uz sarunu ar bērniem bija ieradusies jaunā rakstniece, trīs grāmatu un viena stāsta autore Luīze Pastore un žurnāla „Spicīte” autore un grāmatu ilustratore Marita Maizīte.

Skolēni šim pasākumam gatavojās laicīgi. Tika izpētīti žurnāla „Spicīte numuri”, apskatītas grāmatas ar M.Maizītes ilustrācijām, lasītas L.Pastores grāmatas un tām zīmētas pašu izfantazētās ilustrācijas.

Rakstniece stāstīja par Allažos pavadīto bērnību, par pirmajiem sacerējumiem 10 gadu vecumā skolas rūtiņu burtnīcās. Viņai ļoti patikusi grāmata par Vinniju Pūku ar tajā zīmētajām kartēm . Arī savos stāstiņos viņa zīmējusi darbības plānus. Luīzei ir divas vecākas māsas, kas bērnībā mazo, ziņkārīgo māšeli, kas gribēja visur līdz, saukušas par pakaļasti. Atmiņas par to laiku rakstniece ievijusi grāmatā „Stāsts par Pakaļasti”. Arī stāsts par Maskačkas bērniem un suņiem radies no vērojumiem pa tramvaja logu, braucot pa Maskavas ielu uz studijām Kultūras akadēmijā.

Māksliniece ļoti atzinīgi novērtēja skolēnu zīmējumus. Viņasprāt, pilnīgi visi zīmējumi bija pelnījuši balvas. Marita stāstīja par sadarbību ar rakstniekiem, dzejniekiem un izdevniecībām . Pieminēja kuriozus, kad no tipogrāfijas ilustrācija iznāk pavisam citās krāsās, nekā autors un māksliniece iecerējuši. Skolēni bija sajūsmā par ilustrētajiem mākslinieces autogrāfiem.

Skolēnu atsauksmes par pasākumu bija pozitīvas. Viņiem ļoti patika atraktīvā Luīze, patika Maritas mīļās ilustrācijas bērnu grāmatām. Atsauksmēs daudzi rakstīja, ka tādas tikšanās ir jārīko biežāk. Izskanēja domas, vai pašiem nemēģināt rakstīt un, protams, ka vēl nelasītās L.Pastores grāmatas noteikti ir jāizlasa.

Informāciju sagatavoja:
Ligita Valaine
Siguldas 1.pamatskolas bibliotekāre


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi