×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-20
Valdorfa bērnudārzā jaunieši strādā brīvprātīgo darbu
2014.gada nogalē biedrība „Siguldas Alternatīvā izglītība” saņēma apstiprinājumu Eiropas Savienības līdzfinansētajam programmas ERASMUS+ projektam „EBD Siguldas Valdorfa bērnudārzā 2” (Nr.2014-3-LV02-KA105-000492).Līdz ar to 2015.gada aprīlī savu brīvprātīgo darbu Siguldas Valdorfa bērnudārzā sākuši divi jaunieši – Alina Mohorea no Rumānijas un Joao Cruz no Portugāles.

Alinai ir 24 gadi, iegūts maģistra grāds komunikācijas zinātnē un reklāmā Bukarestes Universitātē. Praktiskā darba pieredze gūta, strādājot mediju un reklāmas aģentūrās, privātā Valodu mācību centrā un Pasaules Dabas fondā. Kā brīvprātīgā Alīna darbojusies studentu asociācijās PRIME Brasov, AISEC Brasov un piedalījusies dažādos neformālās izglītības projektos (Incubator7, Papergirl Brasov, Let’s Do It, Romania!, ERASMUS+ projektā Young Journalists Journey). Alīna brīvi pārvalda angļu un franču valodas, sevi raksturo kā strādīgu, labi organizētu personu, kas ātri mācās, ir atbildīga, spēj pielāgoties apstākļiem un meklē iespējas īstenot praksē savas PR un komunikācijas zināšanas. Viņai ir pieredze pasākumu organizēšanā un komandas vadībā, brīvajā laikā patīk sportot, ceļot un atklāt jaunus stāstus par interesantām vietām un cilvēkiem. Projektā iesaistījusies ar mērķi iepazīt Valdorfpedagoģijas praksi Latvijas izglītības sistēmā.

Arī Joao (pilnajā vārdā – Joao Pedro Brandao Monteiro Cruz) ir 24 gadus vecs jaunietis no Porto, beidzis mūzikas vidusskolu un ieguvis bakalaura grādu Audiovizuālās komunikācijas tehnoloģijās. Kā brīvprātīgais darbojies asociācijas CASA komandā, kas aprūpē bezpajumtniekus, stažējies Multimediju laboratorijā Porto un strādājis par Video veidošanas un apstrādes pamatkursu pasniedzēju. Brīvi komunicē angļu un portugāļu valodās, pamatlīmenī – spāņu valodā, labprāt fotografē pasākumos, veido video sižetus, spēlē un māca citiem klasisko ģitāru, glezno, sporto, dodas pārgājienos dabā, ceļo, piedalās mākslas un mūzikas festivālos, konkursos, ir veidojis personālizstādes un saņēmis apbalvojumus. „Projektā iesaistījos pateicoties Luisa Santos pozitīvajām atsauksmēm par brīvprātīgā darbu Siguldas Valdorfa bērnudārzā 2014.–2015.gadā,” stāsta jaunietis.

12 mēnešu garumā abi brīvprātīgie jaunieši iepazīs alternatīvās pirmsskolas izglītības praksi caur Valdorfpedagoģijas ritmu, darbojoties Siguldas Valdorfa bērnudārza personāla komandā, iepazīs Latviju, tās kultūru, cilvēkus, apgūs sadzīves iemaņas, komunicēs svešvalodās, attīstīs pašiniciatīvu, uzņēmību, sociālo, digitālo un citas kompetences, veicinās veselīgu dzīvesveidu. EBD jauniešiem būs iespēja kopā ar bērnudārza vecākiem, biedrības biedriem, bērniem un jauniešiem organizēt dažādas pilsoniskās sabiedrības aktivitātes, stāstīt par Rumānijas un Portugāles kultūras tradīcijām, kā arī brīvi attīstīt un īstenot savas radošās idejas.

Projekts tiek īstenots šī gada 2.marta līdz 2016.gada 2.maijam un tā sadarbības partneri ir EBD organizācijas – „American International School of Transylvania” (Rumānija) un „Casa da Horta, Associacao Cultural” (Portugāle).

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
projektu vadītāja
Dagnija Nuķe

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi