×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-05
Aicina uz lektoriju „Kino Pauze” Siguldas Valsts ģimnāzijā

11.maijā plkst.15.05 Siguldas Valsts ģimnāzijā notiks trešais Latvijas Nacionālā arhīva lektorijs „Kino Pauze”, kurā, atceroties pirmo Valsts prezidentu Jāni Čaksti un viņa devumu Latvijai, piedāvājam noskatīties videoprezentāciju no arhīva kinohronikām „Latvijas Valsts pirmais prezidents Jānis Čakste arhīva dokumentos”, 1922.-1927.gads. Pirms prezentācijas būs iespēja noklausīties Dr.hist. Jāņa Šiliņa ievadlekciju „Jānis Čakste – cēls patriots un vīrs ar skaidru sirdi un tīrām rokām”.

Jānis Čakste ir viens no izcilākajiem Latvijas valstsvīriem. 1920.gadā J.Čakste kļuva par Satversmes sapulces priekšsēdētāju, bet 1922.gadā Saeima gandrīz vienbalsīgi viņu ievēlēja par pirmo Latvijas Republikas Valsts prezidentu. 1925.gadā viņam atkārtoti uzticēja pildīt šo augsto amatu. Laikabiedru atmiņā J.Čakste palicis kā enerģisks, dzīvespriecīgs un ļoti patriotisks vadītājs. Viņa spēja distancēties no partiju interesēm, un asā korupcijas kritika izraisīja plašu sabiedrības atzinību.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Klašu audzinātāju metodiskās apvienības vadītāja
Inese Berga

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi