×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-13
Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Ričards Bona un Rošīna Mērfija

20.jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē tiks atklāta vasaras koncertsezona. Pirmajā šīgada koncertā uzstāsies džeza talants Ričards Bona (Richard Bona) ar projektu „Mandekan Cubano”, savukārt 23.jūlijā skatītājus priecēs ekstravagantā īru soliste Rošīna Mērfija (Roisin Murphy), informē „L Tips Agency” pārstāvji.

Mūsdienās kritiķu un daudzu izcilu mūziķu atzinīgi vērtētais kamerūnietis Ričards Bona piedzima artistiskā ģimenē un jau no mazotnes aktīvi interesējās par mūziku. Viņš sāka apgūt ģitārspēli 11 gadu vecumā un 13 gados izveidoja jau savu pirmo ansambli. 22 gadu vecumā viņš apgūst mūziku Diseldorfā un vēlāk attīsta karjeru Francijā un ASV. Tagad viņš ir arī Ņujorkas Universitātes džeza mūzikas profesors.

Galvenokārt kā basģitāristu R.Bonu aicinājuši uzstāties kopā tādi grandi kā Džo Zavinuls, Džordžs Bensons, Bobijs Makferins, Chaka Khan un virkne citu. Kopš 1999.gada viņš izdevis piecus studijas albumus, kā arī piedalījies daudzu citu džeza mūziķu ierakstos. Savā 2005.gada albumā „Tiki” R.Bona sadarbojas ar tobrīd vēl pašreizējo atpazīstamību nesasniegušo Džonu Ledžendu.

20.jūnijā plkst.19.00 Siguldā skatītājiem būs iespēja iepazīties ar vienu no interesantākajiem Ričarda Bonas projektiem – „Mandekan Cubano”. Sekstetā „Mandekan Cubano” R.Bona apvienojis izcilus Ņujorkas džeza mūziķus. Kā jau pauž nosaukums, tas tapis, iedvesmojoties no Latīņamerikas un jo īpaši kubiešu mūzikas, kas apvienojumā ar tradicionālā džeza pieskārienu padara katru R.Bonas un viņa mūziķu uzstāšanos par unikālu piedzīvojumu.

Koncertsēriju 23.jūlijā plkst.19.00 turpinās kādreizējā dueta „Moloko” soliste, bet kopš 2004.gada solomāksliniece – Rošīna Mērfija. Latvijas skatītājiem ekstravagantā dziedātāja un ekscentriskā stila noteicēja nav sveša, taču pirmo reizi viņas uzstāšanās būs iespējams baudīt unikālajā Siguldas pilsdrupu atmosfērā.

Pirmo slavas vilni R.Mērfija izbaudīja, būdama elektroniskās mūzikas dueta „Moloko” dalībniece, bet pēc grupas izjukšanas 2003.gadā viņa pievērsās solokarjerai. Tās laikā viņa izdevusi trīs albumus, no kuriem jaunākais, „Hairless Toys”, iznāca pirms pāris dienām – 11.maijā.

Virkne autoritatīvu britu mūzikas kritiķu R.Mērfijas svaigāko sniegumu novērtējuši ļoti atzinīgi. NME (8/10): „Ievērības cienīga atgriešanās”. The Guardian (4/5): „Mērfija iemanījusies apvienot tik atšķirīgas lietas, kā disko un vēlu nakts pasaku mulsinošās bailes. Viņas līdz šim lieliskākais sniegums. Tīra un zīmīga elegance”. Independent (4/5): „Mērfija ir viena no popmūzikas lieliskākajiem neparedzamajiem elementiem.” Daily Star (5/5): „Ēterisks popmūzikas šedevru apkopojums.” Uncut (8/10): „Tik intīms un vienlaikus provokatīvs, cik viss, kas saistīts ar Mērfijas vārdu.”

Rošīnas Mērfijas jaunākais albums ir pievērsis ne tikai kritiķu uzmanību, bet iekļuvis arī „iTunes” topā. Vienas dienas laikā tas ierindojies Elektroniskās mūzikas topa 1.vietā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz Ričarda Bonas un Rošīnas Mērfijas koncertiem pieejamas „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās. Biļetes cena – 29 – 39 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem – 50% atlaide.

Jāatzīmē, ka pasākums notiks angļu valodā, bezmaksas ieeja ir bērniem līdz piecu gadu vecumam, kuri neaizņem atsevišķu sēdvietu. Pasākums plānots 3 stundu garš.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi