×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-19
Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda piedalīsies ”eXperiments” finālā

Sestdien, 23.maijā, plkst.18.00 kanālā LNT notiks Latvenergo koncerna 8. un 9.klašu skolēnu erudīcijas konkursa ”eXperiments” lielais fināls. Tajā Rīgas reģionu pārstāvēs Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda „Elitārais zibsnis”. Tās sastāvā kapteinis Rūdolfs Aleksandrs Strods, dalībnieki Rūdolfs Umblejs, Pauls Daugulis, Niklāvs Kadiķis, Maikls Mitrevics, Andželika Gladkova un skolotāja konsultante Saiva Vītola. Finālā tiks noskaidrota fizikā zinošākā komanda, kas dosies ceļojumā uz Rodas salu Grieķijā.

Komandām finālā būs jāveic dažādi praktiski uzdevumi – jāatklāj mīti un patiesība par internetā bieži redzētiem video eksperimentiem, jāizveido savs metāla detektors, jānosēdina kosmiskā zonde ar pašu gatavotu izpletni, kā arī ar lāzeri jāsaslēdz droša signalizācija.  

Rīgas reģiona pārstāvjus finālā atbalstīs komandas mentors – Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns Oskars Krievs. Savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas konkurenti būs komandas no Skrundas vidusskolas, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, Viesītes vidusskolas, Līvānu 2. vidusskolas un Valkas ģimnāzijas.

Fināla spēli vadīs TV personība un „CrossFit” treneris Kaspars Zlidnis. Savukārt pauzēs dalībniekus un skatītājus priecēs visstilīgākā šī gada Latvijas dziedātāja MNTHA, Avikk Parkour deju grupa „Let Your Body Speak”, talantīgais ģitārists Gints Smukais, sitaminstrumentu ansamblis „Perpetuum Ritmico”, kā arī jaunizveidotais mūziķu trio "3LIVE PROJECT" un pianiste Elza Ozoliņa. 

Šogad erudīcijas konkursā ”eXperiments” reģistrējās 167 komandas no visas Latvijas. Tikai 30 zinošākās jeb piecas no katra reģiona – Zemgales, Latgales, Kurzemes, Vidzemes, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas – kvalificējās klātienes pusfināla kārtai. Sešās pusfināla spēlēs Latvijas lielākajās pilsētās tika noskaidrota katra reģiona veiksmīgākā komanda, kas ieguva iespēju turpināt cīņu un pierādīt savas fizikas zināšanas konkursa finālā.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi