×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-25
Siguldas novada skolēni piedalās vēstures konkursa noslēguma pasākumā

23.maijā Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē notika skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursa „Vēsture ap mums” noslēguma pasākums. Konkursa patrons Valsts prezidents Andris Bērziņš apbalvoja godalgoto vietu ieguvējus. Kopumā konkursam tika iesniegti 123 darbi, no kuriem 23 darbu autori piedalījās konkursa finālā un mutiski prezentēja savus darbus, no finālistiem godalgotās vietas ieguva 11 darbu autori.

Konkursā 3.vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.klases skolniece Laura Kļaviņa, viņas veiktā pētījuma tēma: „Kinoamatieru studijas „Sigulda” spēlfilma „Kalpa zēna vasara” (1973) pēc J.Akuratera darba motīviem”. Finālā savus darbus prezentēt tika uzaicināti vēl divi Siguldas novada skolēni – Māris Mārtiņš (Siguldas 1.pamatskola) un Justs Adrians Puķe (Allažu pamatskola).

Konkursa atbalstītāji uzdāvināja dažādas balvas arī citiem Siguldas novada skolēniem, kuri piedalījas pasākumā. Vēstures skolotāju biedrības balvas par veiksmīgu pētījumu saņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni Reinis Burtnieks, Jēkabs Vītols un Gusts Narnickis, Siguldas 1.pamatskolas skolēni Emīls Virziņš, Alise Anna Stīpniece un Dārta Sprukule. Laikraksta „Latvijas avīze” balvas saņēma Ralfs Meilerts (Siguldas 1.pamatskola), Niklāvs Kadiķis un Rūdolfs Strods (SVĢ) un Madara Tahtahunova no Allažu pamatskolas.

Mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznu reprodukcijas par interesanti noformētiem un radošiem darbiem saņēma Alise Samoviča, Deina Dīcmane un Elizabete Brača, Rūta Alise Skuja, Elizabete Lazdiņa, Una Narnicka, Laura Pauniņa (no SVĢ), Elizabete Andersone, Evelīna Bērziņa, Liene Arnicāne, Armands Miķelsons un Adrians Mintiks (Siguldas 1.pamatskola), Lauma Brakša un Maija Gvozdeva ( Allažu pamatskola).

Konkursa noslēguma pasākumā dziedāja Siguldas Mūzikas skolas audzēknes Una Narnicka un Marta Daniela Kaņepe, paldies pedagoģēm Solveigai Vītoliņai un Violai Lepiksonei par atsaucību un meiteņu priekšnesumu sagatavošanu.

Informāciju sagatavoja:
Konkursa „Vēsture ap mums” koordinatore
Inese Berga

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi