×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-25
Skolēni viesojas filmu studijā

22. maijā Siguldas pilsētas vidusskolas (SPV) 5.b klases skolēni piedalās filmu studijas „RIJA” rīkotajā meistardarbnīcā.

Nav noslēpums, ka 2014.gadā Latviju iepriecināja filmu studijas „RIJA” jaunais darbs-filma „Zelta zirgs”. Arī SPV 5.b klase izmantoja iespēju noskatīties šo lielisko darbu. Pēc filmas noskatīšanās novembrī visa klase piedalījās eseju un zīmējumu konkursā. Bijām pārsteigti, ka aprīlī saņēmām uzaicinājumu piedalīties studijas „RIJA” rīkotajā meistarklasē.

Piektdien, 22.maijā, uz studiju devās 5.b klases skolēni – Anne Grēta Stalidzāne, kura eseju konkursā ieguva 2.vietu un Adriana Osipova, Laura Kristīne Bērziņa, kuri zīmējumu konkursā ieguva atzinību un skolotāja Liene Cērpa. Diena bija saplānota radoši un izklaidējoši. Iesākumā mūs iepazīstināja ar studiju. Nokļuvām skaņu ierakstu studijā, kur top skaņas filmām un animācijas filmām, palūkojām animatoru un viņu asistentu darbu, bijām režisora Reiņa Kalnaeļa zīmējumu un kadrējumu pasaulē, kā arī tikām cienāti ar īpašo Valmiermuižas dzērienu „Zelta zirgs ”un kārumiem.

Pēc tam skolēni saņēma uzdevumu veidot tēlus jaunai multfilmai par nano tehnoloģijām. Visi varēja strādāt pie īpašiem animatoru galdiem, kur no apakšas spīd gaisma, lai sīki varētu izzīmēt katru kustību. Uzzinājām, ka vienai sekundei multfilmā nepieciešami 24 zīmējumi. Katrs skolēns dienas beigās izveidoja savu multfilmu, kuru kopīgi noskatījāmies. Mums tagad ir kārtīgs priekšstats par to kā rodas animācijas filmas. Kas zina, varbūt kāds no šiem skolēniem dienās kļūs par filmu meistaru!


Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas vidusskolas 5.b klases audzinātāja
Liene Cērpa

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi