×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-03
Baznīcu nakts pasākumi Siguldas novada draudzēs

 

Baznīcu nakts ir kultūras notikums, kas kristīgo draudžu baznīcās notiek vasaras sākumā, jūnijā. Baznīcu nakts ir laiks, kad iepazīt kultūras un garīgo vērtību skaistumu. Pasākuma dienā baznīcas Rīgā un citur Latvijā ir atvērtas līdz pusnaktij un pat ilgāk. Nāc un esi viesis - izbaudi mūziku, mākslu, arhitektūru, sarunas, dziesmas, klusumu un lūgšanu.

Šogad Baznīcu nakts pasākumi piektdien, 5.jūnijā, notiks arī Siguldas novada baznīcās.


Siguldas katoļu baznīcā Raunas ielā 8:

  • 18.00 Skanot zvaniem, veras baznīcas durvis.
  • 18.30 Lekcija „Kā uzvesties baznīcā?” stāsta priesteris Rihards Rasnacis. Iespēja nolikt svecīti pie Marijas statujas – tik vienkāršs pirmais solis baznīcā.
  • 19.00 Brīvas sarunas un tēja baznīcas dārzā. Izklaides bērniem (visa vakara garumā).
  • 19.00 – 21.00 Lūgšanu vakars. Adorācija. Garīgie meklējumi sirdij mierīgas mūzikas pavadījumā. Iespēja saņemt aizlūgumu, izsūdzēt grēkus.
  • 20.00 Glābšanas stāsts. Dievišķā spēka izpausme draudzes locekļa piedzīvotajā.
  • 21.00 Brīvā baznīca. Baznīcas iepazīšana katram savā veidā.
  • 22.00 Gara jautājumi. Apmeklētāju jautājumi par un ap baznīcu, Dievu, dzīvi uz kuriem atbildes sniegs draudzes locekļi.
  • 22.00 Priestera kofeīns. Iespēja individuālai sarunai ar priesteri viņa paša gatavotas kafijas aromātos.
  • 23.00 Rožukroņa lūgšana. Kopēja apmeklētāju lūgšana, ievadā neliels paskaidrojums.

Baznīcā jebkurā brīdī būs iespēja aizdegt sveci un novietot to pie Dievmātes kājām. Varēs aplūkot arī iepriekšējo Jaunavas Marijas statuju, kura, krītot trepēm, cieta, bet tādējādi paglāba uz saviem pleciem vīrieti.

Siguldas baptistu draudzē, Gāles ielā 10:

  • 18.00 – 20.00 bērnu aktivitātes, konkursi un radošas nodarbības draudzes nama pagalmā.
  • 19.00 atvērta diskusija „Radīšanas stāsts un tā ietekme mūsdienās.”
  • 21.00 Mākslas filma „Exodus - Dievi un Valdnieki”. Režisors Ridlijs Skots. Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Vecuma ierobežojums: līdz 16 neiesaka. Pēc filmas - diskusija. Ieeja bez maksas.

Vakara garumā iespēja iesniegt aizlūgšanu vajadzības, par kurām tiks veltīti īpaši aizlūgumi nākamajās nedēļās. Tāpat iespējamas individuālas sarunas un aizlūgšanas pasākuma laikā.


Pirmā „Baznīcu nakts” Latvijā tika organizēta 2014.gada 6.jūnijā. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012.gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - Nodibinājums "Baznīcu Nakts fonds". Baznīcu programmas publicētas www.baznicunakts.lv.


Informāciju sagatavoja:
Sandijs Aizupietis

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi