×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-29
Aizvadīti VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki

No 25. līdz 28.jūnijam Latvijā notika VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki, kas pirms 20 gadiem, 1995. gadā, dibināti tepat Latvijā, izcilajam diriģentam maestro Imantam Kokaram radot ideju par ciešākas Ziemeļu un Baltijas valstu draudzības veidošanu ar dziesmu palīdzību. Sestdien, 27.jūnijā Sigulda uzņēma VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku dalībniekus.

Novadu dienā dalībnieki sadziedājās sešās mūsu valsts pilsētās. Siguldā ieradās 200 dziedātāji no Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Islandes, Igaunijas un Lietuvas. Rīta pusē koris somu koris „Ahjo Ensamble” diriģenta Paavo Hyökki vadībā artistiski un daudzkrāsaini pieskandēja Siguldas luterāņu baznīcu, dāvājot skatītājiem niansētu un profesionāli augstvērtīgu mākslas baudījumu.

Pirms sadziedāšanās Vakara koncertā ar 400 koristiem no Siguldas koru apriņķa un Alūksnes, VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku Novadu dienas dalībnieki pulcējās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā svētku gājienam. To ievadīja koru sadziedāšanās. Īpašie gājiena viesi, mūsu lepnums – olimpieši brāļi Šici, izaicināja visus dalībvalstu korus uz olimpisko startu kamaniņu sportā. Par drosmi katras  valsts pārstāvis saņēma „S!gulda Aizrauj” medaļu ar mūsu olimpiešu autogrāfiem.

Pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” mūzikas ritmos dziesmotais gājiens devās cauri pilsētas ielām uz Livonijas ordeņa Siguldas pili, kur diena noslēdzās ar lielisku koncertu. Uzrunājot koncerta dalībniekus un skatītājus, Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Līga Sausiņa uzsvēra, ka šis koru koncerts ir nozīmīgs Siguldai ceļā uz sen lolota sapņa realizāciju – Siguldas dziesmu un deju svētku atjaunošanu. Vasarīgais vakars senatnīgajās pilsdrupās, kopkora varenais skanējums un skatītāju atsaucība  apliecināja, ka šādi svētki ir gaidīti un Siguldas koru apriņķa virsvadītāja Jāņa Baltiņa koncerta ideja ir realizējusies. Pēc koncerta tā dalībnieki, bigbenda „Sigulda” iekustināti, sadejoja un sadziedāja līdz pat saules rietam.

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus organizēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Novadu dienu Siguldā finansēja un realizēja Siguldas novada pašvaldība. Paldies visiem, kas piedalījās to veidošanā! 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi