×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-02
Aicina atsaukties viesģimenes 2015./2016. mācību gadam

Šī gada augustā Latvijā ieradīsies 36 viesskolēni, kuriem tiek meklētas viesģimenes un attiecīgi arī skola. Apmaiņas programmas skolēni ieradīsies no ASV, Beļģijas, Indonēzijas, Itālijas, Spānijas, Vācijas, Taizemes, Turcijas un Ungārijas.

Šis ir piedāvājums ģimenēm, kuras interesē citas kultūras un valodas, kā arī klasēm, kur skolēni vēlas paplašināt redzesloku un iegūt starptautiskus kontaktus. Skolēns mācības apgūst latviešu valodā un papildus mācības tam nav nepieciešamas – Latvijā viesskolēns ir kā viens no Latvijas skolēniem. Iepriekšējā pieredze rāda, ka skola, uzņemot ārvalstu skolēnu, iegūst starpkultūru pieredzi, kas veicina tolerances attīstību, un padara interesantāku ikdienu gan skolas darbiniekiem, gan skolēniem, gan vietējai sabiedrībai.
Ģimenei skolēns būs jānodrošina ar gultasvietu, ēdināšanu un jāatvēl vieta savā ģimenē. Ģimenes var pieteikties līdz 31.jūlijam, zvanot pa tālruni 67280646, vai aizpildot formu www.afs.lv sadaļā „Piesakies tagad!” Tāpat ir iespējams aplūkot profilus un īsus skolēnu aprakstus.

AFS Latvija mērķi un darbības joma: starpkultūru izglītības un starpkultūru sakaru ar skolēnu, studentu, dažādu profesiju pārstāvju un ģimeņu apmaiņas programmu palīdzības visā pasaulē veicināšana, prasmju uz zināšanu, kas nepieciešamas dažādu pasaules kultūru pieaugošo savstarpējo sakaru attīstībai, sniegšana biedrības biedriem, skolēniem, studentiem, ģimenēm, izglītības darbiniekiem un citām ieinteresētām personām, brīvprātīgo darba veicināšana, piesaistot arvien vairāk  jauniešu, labdarības veicināšana, tolerances veicināšana, izpratnes par dažādām kultūrām veicināšana, valodu apgūšanas stimulēšana.

Kopš 1990. gada AFS Latvija nosūtījusi vairāk nekā 500 un uzņēmusi vairāk nekā 700 dalībnieku starptautiskās apmaiņas programmās, iesaistot ap 100 skolām visā Latvijā. AFS Latvija darbību Latvijā iniciējusi un atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, par organizācijas patronesi kļuvusi valsts eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga. Kopš 2009. gada 26. novembra Finanšu ministrija organizācijai piešķīrusi sabiedriskā labuma statusu. Kopš 2015. gada AFS ir oficiālais UNESCO partneris.


Informāciju sagatavoja:
AFS Latvija Sabiedrisko attiecību koordinatore
Signe Sproģe

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi