×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-06
Teju 2000 velomīļu piedalās UCI sērijas SEB MTB maratona Siguldas posmā

Svētdien Siguldā tika aizvadīts iecienītā SEB MTB maratona ceturtais posms, kas tika iekļauts arī prestižajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB maratonu sērijas kalendārā. „Skandi motors” brauciena 72,8 kilometru garajā distancē par uzvarētājiem kļuva – Alges Masigmets („ZZK”) un Lelde Ardava („Rietumu – Delfin”), bet „Virši – A” distancē triumfēja Gints Jakovels („Volkswagen Veloprofs”) un Ieva Strēle („Sportlife”).

Viens no sezonas gaidītākajiem SEB MTB maratona posmiem lieliskos laika apstākļos norisinājās Siguldā. Četros dažādos braucienos kopumā startēja teju 2000 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Igaunijas. Tāpat otro gadu pēc kārtas šeit startēja arī Kanādas riteņbraucējs Tims Karletons. Siguldas posms ir vienīgās MTB maratona sacensības Latvijā, kas iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB sērijas kalendārā. 2016.gadā tieši šeit norisināsies Eiropas čempionāts MTB maratonā.

Sacensību organizatori un Siguldas novads bija parūpējušies par interesantu, pauguriem bagātu trasi Gaujas senlejā un tās tuvumā. Dalībniekiem trasē bija jāpievar Turaidas, Gaujas, bobsleja trases un daudzi citi kāpumi, kas lielajā saulē radīja papildus grūtības.
„Skandi motors” distancē uzvaru izcīnīja pieredzējušais Igaunijas riteņbraucējs no „ZZK” komandas Alges Masigmets. Viņš trasē pavadīja 2 stundas 33 minūtes un 31 sekundi. Otrais palika „Hawaii Express” komandas braucējs Gunārs Dzalbs, igaunim zaudējot septiņas sekundes. Tikmēr trešā vieta Siguldā vēl vienam igaunim Margusam Silveram.

Sieviešu konkurencē absolūtajā vērtējumā nepārspēta palika Latvijas čempione un „Rietumu – Delfin” komandas pārstāve Lelde Ardava. Viņa finišēja pēc 2 stundām 45 minūtēm un 19 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Grēte Steinburga no Igaunijas, bet trešā palika Madara Fūrmane („Belo Cycling Project”).

Spraigi un aizraujoši notikumi risinājās „Virši – A” braucienā, kur uzvarētājs noskaidrojās vien pēdējā kilometrā, braucot Gaujas kalnā. Pirms tā nelielā vadībā atradās „Volkswagen/ Veloprofs” pārstāvis un pirmā posma uzvarētājs Gints Jakovels, kā arī „MySport veikals” vienības sportists Raimonds Bricis. Pēdējos metros visvairāk spēka saglabājis bija Jakovels, kurš kļuva par posma uzvarētāju. Viņš trasē pavadīja 1 stundu 21 minūti un 57 sekundes. Vienu sekundi vēlāk finišēja Bricis, bet trešais palika vēl viens „MySport veikals” braucējs Lauris Purniņš, no Jakovela atpaliekot par 20 sekundēm. Kopvērtējuma līdera krekliņu saglabāja Nauris Zviedris, kurš šoreiz palika ceturtais.

Sieviešu vērtējumā „Virši – A” distancē triumfēja „Sportlife” komandas braucēja Ieva Strēle, kas aiz sevis atstāja Rūtu Brakovsku un Lāsmu Ozolu.

Komandu vērtējumā uzvaru svinēja „Volkswagen/ Veloprofs” vienība, apsteidzot „MySport veikals” un „Sportlife Cycling team” komandas.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja „Zaķumuižas” ūdens un „Isostar” enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja „Daily”. Jau 14.gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona piektais posms norisināsies 2.augustā Smiltenē.

SEB MTB kalendārs:
5. posms: 2.augustā Smiltenē;
6. posms: 16.augustā Talsos;
7. posms: 27.septembrī Ikšķilē.

 

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Igo Japiņa sporta aģentūra

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


GuntarsR
- 2015-07-06 10:32

Prieks, ka mūsu novadā notiek tik nozīmīgs pasākums, tomēr lūgums Siguldas novada administrāciju likt korektu informāciju par satiksmes ierobežojumiem. Svētdien 9.55 mūs vairs nelaida uz Turaidas ceļu, lai gan oficiālajā satiksmes ierobežojumu informācijā bija minēts no plkst. 10.10 ! Mēs katrā ziņā ar to bijām reiķinājušies un sanāca nepatīkams pārsteigums.

Atbilde: GuntarsR
Administrācija
- 2015-07-06 11:22

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv plānotie ceļu satiksmes ierobežojumi tika publicēti saskaņā ar pasākuma organizatoru iesniegto informāciju. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi