×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-06
Izmaiņas Siguldas novada atkritumu apsaimniekošanā

Siguldas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA „Jumis” informē, ka no 2015.gada 3.augusta tiks ieviesta jauna transporta maršrutēšanas sistēma un Siguldas novadā mainīsies atkritumu izvešanas grafiks. Latvijā šādu maršrutēšanas sistēmu ir ieviesuši jau 11 novadi - Tukums, Talsi, Kandava, Roja, Mērsrags, Dundaga, Engure, Jaunpils, Ādaži, Babīte, Salaspils.

Līdz šim atkritumi tika izvesti noteiktu reižu skaitu mēnesī – piemēram, katra mēneša pirmajā piektdienā. No 3.augusta PSIA „Jumis” pāriet uz nedēļu ciklu grafiku – reizi nedēļā, reizi divās nedēļās, reizi četrās nedēļās (lauku teritorijā reizi 8 nedēļās). Grafiks tiks veidots ar stabilu 28 dienu ilgu starpperiodu. Ja līdz šim atkritumi tika izvesti reizi mēnesī, tad turpmāk tas notiks reizi četrās nedēļās.

Piemēram, ja atkritumu izvešanas grafikā norādīts, ka pirmā atkritumu izvešana plānota šī gada 3.augstā, un atkritumu izvešanas biežums ir vienu reizi četrās nedēļās (pēc līguma vienu reizi mēnesī), tad nākamā izvešana būs 31.augustā.

Ja pārejas periodā – augustā, atkritumu izvešana pēc jaunā grafika ir ātrāk nekā iepriekš, un konteiners nav piepildīts, var pēc iepriekšēja pieteikuma pārcelt izvešanas reizi uz citu nedēļu augustā. Savukārt, ja radīsies papildu atkritumi, tad šim nolūkam ir iespējams iegādāties speciālos marķētos maisus papildu atkritumu apjoma savākšanai. Maisi ir pieejami PSIA „Jumis” Klientu apkalpošanas centrā – R.Blaumaņa ielā 10, Siguldā. Ja mainoties atkritumu izvešanas grafikam augustā, atkritumu izvešanas reize izkrīt, tad ir iespējams pieteikt papildus izvešanu.

Mainoties atkritumu izvešanas grafikam, dažiem klientiem atkritumu izvešana būs biežāka nekā 2015.gada otrā pusgada rēķinā norādīts. Klientiem, kuriem līdz ar atkritumu izvešanas grafika maiņu atkritumu izvešanas biežums gadā palielinās par vienu reizi, ir iespēja no tās atteikties, to savlaicīgi piesakot.

Ņemot vērā sistēmas maiņu, 2015.gada beigās, klienti saņems pārrēķinus par sniegtajiem pakalpojumiem.

Ja ir radušās neskaidrības vai ir jautājumi par atkritumu izvešanas grafiku maiņu, lūgums sazināties ar PSIA „Jumis” Klientu apkalpošanas centra speciālistiem pa tālr. 26112288, 67972286 vai rakstīt uz info@jumis.lv.


Pateicamies par sapratni!


Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas SIA „Jumis”

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


cirliitis
- 2015-08-11 13:13

Ieviešana ir zem katras kritikas. Murgainie teksti par 3.augustu, ieviešana no nepusgada, ne pilna mēneša.. ne no kāda saprotama datuma, man lika noticēt, ka augustā man tomēr izvedīs atkritumus, bet .. izrādās augsti profesionālā līmenī JUMIS saplānojis - faktiski svītrojis augusta izvešanu. Jumis laikam domā, ka VASARĀ cilvēki var divus mēnešus pasēdēt uz atkritumiem, papriecāties kā tie smaržo un tad tikai augusta beigās.. tad ik pēc 28.. Mērķis cēls izpildījums .. ..

Atbilde: cirliitis
cirliitis
- 2015-08-11 13:28

atbildi no JUMIS man te nevajag, es jau parunājos ar jūsu klientu speciālistu, pieprasīju citu izvešanas laiku... Vienīgais kas mani pārsteidz, cik ļoti JUMIS vadība nemīl un neciena savus darbiniekus, gan jau es nebiju vienīgā nepatīkami šokētā kliente - pārlieku emocionālā zvanītāja ar kuru klientu apkalpotājai bija jārunā, bet šie darbinieki nav pie visa ārprāta vainīgi, vainīga ir nesaprātīgā vadība. P.S. ja šo lasa kāda no ārkārtas zvanu meitenēm, atvainojos par nesavaldību, negācijas nebija arestētas jums personīgi, bet situācijai un šī murga autoriem.

Santa B
- 2015-08-08 13:58

Vispār jau mans jautājums bija pavisam par ko citu , nevis par to, ka netikām informēti, tur viss kārtībā, informācija bija.

Ja nav ko JUMIM atbildēt, tad nevajag atbildēt tikai ķeksīša pēc.

Aleksejs Mjaliks
- 2015-08-06 13:35

Lai gan jaunais uz nedēļu skaitu balsts grafiks man patīk vairāk un šķiet loģiskāks, tomēr piebalsošu Santai, ka tā ieviešana veikta absurdā veidā.

Nav skaidrs, kāpēc tas bija jādara gada vidū. Vēl nejēdzība, ka par vienas izkritušās reizes vietā pieteikto "papildus" izvešanu maksu iekļāva rēķinā uzreiz, bet pārrēķinu par izkritušo reizi veiks tika gada beigās, tājādi liekot nepamatoti kreditēt pašvaldības uzņēmumu.

Atbilde: Aleksejs Mjaliks
Administrācija
- 2015-08-07 14:30

Labdien!
PSIA „Jumis” informē, ka jebkuras izmaiņas ir vērstas uz pakalpojuma un servisa uzlabošanu ilgtermiņā, līdz ar to aicinām būt saprotošiem. Jaunās maršrutēšanas sistēmas atkritumu izvešanas grafika pārejas periodā klientiem tajā mēnesī, ar kuru grafiks tiek mainīts, neatkarīgi, vai tas ir gada sākums vai vidus, var rasties neērtības. Ir klienti, kuriem ir nepieciešama papildus atkritumu izvešana un ir klienti, kuriem atkritumi ir jāizved biežāk, ko nepieciešamības gadījumā ir iespēja atteikt.
Visiem klientiem rēķini par 2015.gada otro pusgadu tika izrakstīti jūlijā. Visas otrā pusgada izmaiņas būs redzamas gada beigās, kad tiks izsūtīts pārrēķins. Ja klientam ir neskaidrības ar rēķiniem, lūgums sazināties ar PSIA „Jumis” Klientu apkalpošanas centra speciālistiem pa tālr. 26112288; 67972286 vai rakstīt uz info@jumis.lv.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Santa B
- 2015-08-05 10:30

Atkritumu izvešana šķiet balstās uz Siguldas novada domes noteikumiem, nevis tāpēc, ka kaut kur Mērsragā vai Rojā izved citādāk- tā vismaz pamatoja pāris gadu atpakaļ, kad vajadzēja pārslēgt līgumu ar Jumi.
Un cik atceros, ka tas bija noteiktas reizes mēnesī.
Lai gan viena reize maksā ap 3 EUR, kopsummā domāju sanāk paliela papildus naudiņa, jo ne jau visi atteiks šīs liekās reizes.

Atbilde: Santa B
Administrācija
- 2015-08-06 09:49

Labdien!
Siguldas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA „Jumis” informē, ka ikviens iedzīvotājs tika savlaicīgi informēts par izmaiņām atkritumu izvešanas grafikos, gan saņemot informāciju uz e-pastu, gan plašsaziņas līdzekļos. Jebkuru neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar PSIA „Jumis” Klientu apkalpošanas centra speciālistiem pa tālruni 26 112 288; 67 972 286 vai rakstīt uz info@jumis.lv.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi