×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-06
Siguldas novada komanda izcīna 11 medaļas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē

No 3. līdz 5.jūlijam, Latvijas labākie jaunie sportisti Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē cīnījās par 236 medaļu komplektiem 26 olimpiskajos sporta veidos – riteņbraukšanā, triatlonā, badmintonā, basketbolā, galda tenisā, boksā, futbolā, vieglatlētikā, vingrošanā, regbijā, jātnieku sportā, handbolā, džudo, svarcelšanā, šaušanā, taekvondo, loka šaušanā, smaiļošanā un kanoe, airēšanā, burāšanā, cīņā, paukošanā, peldēšanā, tenisā, volejbolā un golfā.

Medaļu kopvērtējumā līdera pozīcijas saglabāja Rīga, otrajā vietā ierindojās Daugavpils komanda (29 zelta, 31 sudraba un 28 bronzas medaļas), bet trešo vietu ieņēma Jūrmalas jaunie sportisti (15 zelta, 16 sudraba un 15 bronzas medaļas). Siguldas novada sportisti ierindojās 12.vietā, iegūstot 11 medaļas (4 zelta, 4 sudraba un 3 bronzas).

Siguldas novada komandā visvairāk, astoņas medaļas, izcīnīja badmintonisti. Jekaterina Romanova – trīs zelta medaļas: sieviešu vienspēlēs (WS), sieviešu dubultspēlēs (WD), jauktajās dubultspēlēs (XD), Teodors Kerimovs – divas zelta medaļas vīriešu dubultspēlēs (MD) un XD, bronzas medaļa vīriešu vienspēlēs (MS), Kristaps Jānis Gulbis – viena zelta medaļa (MD), divas sudraba medaļas, vīriešu vienspēlēs (MS) un XD, Amanda Agnese Arnicāne viena zelta medaļa WD, viena sudraba medaļa XD un 4.vieta WS, Kristaps Kalniņš, Jānis Norvelis – sudraba medaļa MD sacensībās. Olimpiskajā sešiniekā iekļuva arī Kristiāna Elīna Paceviča – 5.vieta XD kopā ar Kristapu Kalniņu, Jānis Norvelis – 5.vieta MS, Ardis Daniels Bedrītis – 6.vieta MS un kopā ar Edgaru Tropu izcīnīja 5.vietu MD sacensībās.

Jāatzīmē, ka Jekaterina Romanova kļuva par divkārtējo absolūto Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes čempioni, šogad viņa atkārtoja savus panākumus kā pirms diviem gadiem Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Ventspilī.

Divas medaļas uz Siguldu atveda divi Siguldas Sporta skolas vieglatlētikas nodaļas audzēkņi. Pirmajā sacensību dienā, uzrādot personīgo rezultātu 2000 m/kav. skrējienā, 3.vietu saspringtā finišā izcīnīja Kristaps Bruners, kas arī otrajā dienā, startējot 3000 m skrējienā, ar personīgo rezultātu ierindojās 4.vietā. Otru bronzu ieguva Pauls Daugulis 800 m distancē, viņš arī uzrādīja 1500 m distancē labu rezultātu un ierindojās 6.vietā. Ļoti atzīstami startēja Magda Cigle, abās savās disciplīnās 1500 m un 3000 m ierindojās augstajā 5.vietā, uzrādot personīgos rezultātus. Atzīstami startēja visa vieglatlētu komanda – personīgos rezultātus uzrādīja Patriks Kikusts 100 m un 200 m skrējienos, Madis Ciglis 200 m, Liene Paula Modnika 400 m, Loreta Lemberga 800 m skrējienā. Liels pretvējš (-2.9 m/s) 100 m skrējienā traucēja Reinim Rocēnam uzrādīt atbilstošu rezultātu savām spējām.

Vēl vienu sudraba medaļu novadam izcīnīja džudo kluba „Sigulda” audzēknis Renārs Hans, viņš startēja svara kategorijā līdz 66 kg.
Paldies par startiem sacensībās arī golfa spēlētājiem Kartīnai Zaķītei, Andrim Fridrihsonam, loka šāvējiem  Martinam Ulmim, Artūram Hermanim, Devarši Kārkliņam un Edijam Tomsonam.

Paldies Siguldas Sporta skolas badmintona nodaļas treneriem Aināram Gureckim un Didzim Gureckim, vieglatlētikas nodaļas trenerēm Ainai Lonijai Ziediņai un Guntai Blūmiņai, Siguldas džudo kluba trenerim Ivo Alksnim, golfa trenerim Austrim Brutānam, loka šāvēju treneriem Jānim Bērziņam (junioram) un Jānim Bērziņam (senioram) par ieguldīto laiku un spēku, lai sagatavotu savus audzēkņus startiem 2015.gada Latvijas jaunatnes vasaras Olimpiādē.

Olimpiādes noslēguma ceremonijā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka sacensības tika organizētas augstākajā līmenī un pateicās olimpiādes organizatoriem un atbalstītājiem. „Jaunajiem sportistiem novēlu sekmīgus startus sacensībās arī turpmāk, kā arī veiksmīgi iekļauties pieaugušo komandās. Paldies treneriem un ģimenēm par atbalstu sportistiem!” sacīja Aldons Vrubļevskis.

Latvijas Jaunatnes olimpiādi organizēja Latvijas Olimpiskā komiteja, Valmieras pilsētas pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar Burtnieku novada, Kocēnu novada, Limbažu novada, Valkas novada pašvaldībām un Jūrmalas pilsētu, kā arī Rīgas pilsētu un Līgatnes novada pašvaldību. Olimpiādes norisi finansiāli atbalstīja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Olimpiādes atbalstītāji ir SIA „Latvijas Mobilais telefons”, AS „Latvijas Valsts meži”, AS „Swedbank”, AS „Latvijas Gāze”, VAS „Latvijas dzelzceļš”, SIA „Moller Auto Krasta” un SIA „JCDecaux Latvija”. Informatīvi atbalsta: portāls „Delfi”, laikraksts „Druva”, žurnāls „Sports”, portāls „Valmieras Ziņas” un Latvijas Radio 5. Sportistus veldzēja dabīgais minerālūdens no Gaujas Nacionālā parka „Venden”.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi