×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-30
Siguldas novada skolēnu centralizēto eksāmenu rezultāti

Visi 67 Siguldas Valsts ģimnāzijas un 27 Siguldas pilsētas vidusskolas absolventi ir to 19906 jauniešu vidū, kuri 30.jūnijā saņēma centralizēto eksāmenu sertifikātus.

Valsts izglītības satura centrs, apkopojot centralizēto eksāmenu rezultātus, min, ka šajā mācību gadā skolēni nedaudz uzlabojuši rezultātus matemātikā, ķīmijā, bioloģijā, vēsturē, franču, krievu un vācu valodā, taču nedaudz zemāki rezultāti bijuši latviešu, angļu valodā un fizikā. Tāpat šogad bijuši arī tādi jaunieši, kuri eksāmenā nav sasnieguši 5% robežu, līdz ar to nav ieguvuši sertifikātu – 27 latviešu valodā, 62 matemātikā, seši angļu valodā un viens vēsturē.

Trīs obligātos centralizētos eksāmenus matemātikā, latviešu valodā un vienā svešvalodā kārtoja visi skolēni, savukārt ceturtais bija izvēles eksāmens.

Obligāto centralizēto eksāmenu rezultāti Siguldas novada skolās

Eksāmens

Siguldas Valsts ģimnāzija

Siguldas pilsētas vidusskola

Kārto

Vidējais

91% – 100%

Valstī vidējais

Kārto

Vidējais

Matemātika

67

67,32%

8

43,6%

27

33,08%

Latviešu valoda

67

70,42%

1

48,7%

27

56,20%

Angļu valoda

67

66,55%

3

54,1%

26

51,70%

Lai apliecinātu valsts ģimnāzijas statusu, Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņiem centralizētajos eksāmenos jāsasniedz vismaz 10% virs valsts vidējiem rādītājiem. Arī šajā mācību gadā Siguldas Valsts ģimnāzija to pierādīja, sasniedzot centralizētajos eksāmenos vidējo rādītāju 68,6%, savukārt valstī  vidējais rādītājs bija 50,17%. Līdz ar to Siguldas Valsts ģimnāzija kopā ar Bauskas Valsts ģimnāziju un Cēsu Valsts ģimnāziju sasniedz augstākos rādītājus eksāmenos pilsētu valsts ģimnāziju grupā.

Siguldas pilsētas vidusskolā centralizētos eksāmenus kārtoja arī skolēni (pieaugušie), kuri apgūst vidējo izglītību vakara/neklātienes programmā un viņu rezultāti tika iekļauti skolas kopējā vidējā rādītājā – 49,0%.

Izvēles eksāmenu vēsturē Siguldas Valsts ģimnāzijā kārtoja 8 skolēni, vidējais rezultāts 82,56% (valstī 47,5%), eksāmenu fizikā kārtoja 10 skolēni, vidējais rezultāts 60,6%, (valstī 50,3%), bet bioloģijā eksāmenu kārtoja 6 skolēni, vidējais rezultāts 73,97% (valstī 62,5%).

Siguldas Valsts ģimnāzijā 8 skolēni uzrādījuši rezultātu virs 91% matemātikā, trīs skolēni angļu valodā, viens vēsturē un viens vācu valodā, bet Siguldas pilsētas vidusskolā – viens skolēns krievu valodā.

Siguldas Valsts ģimnāzijā diviem skolēniem – Magdalēnai Mudulei un Jurģim Kalniņam – visi eksāmenu rezultāti ir virs 80 procentu atzīmes.

Informāciju sagatavoja:
Maija Bruģe


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi