×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-08-18
„Somugru tautu festivāla 2015” Vidzemes lībiešu diena Turaidā

27.septembrī Turaidas muzejrezervātā notiks Vidzemes lībiešu diena, kas iekļauta Somugru tautu festivāla 2015 ietvaros. Festivālu organizē Rīgas Latviešu biedrība sadarbībā ar biedrību „Fenno-Ugria” (Tallina, Igaunija) un savienību „Livod I” (līvu/lībiešu savienība, Latvija), Somijas, Igaunijas un Ungārijas vēstniecībām, Kolkas pašvaldību un Turaidas muzejrezervātu.

Turaidas muzejrezervātā plānoti priekšlasījumi par Vidzemes lībiešu kultūras mantojumu, ungāru valodas un kultūras jautājumiem, kā arī udmurtu tradicionālās kultūras krājumu Igaunijas Tautas muzejā. Pasākumu kuplinās arī folkloras kopas no Latvijas un Igaunijas, kas muzikāli sniegs priekšstatu par somugru tautu kultūras bagātībām.

Svētku laikā tiks prezentēts Turaidas muzejrezervāta sagatavotais katalogs „Baltu un Baltijas somu senlietas Turaidas muzejrezervāta krājumā 10. – 13.gs.”

Pieredze šo svētku rīkošanā jau gūta pagājušā gada oktobrī, organizējot Somugru dienu Rīgā. Šogad svētki plānoti plašāki – Rīgā, Kolkā un Turaidā – vietās, kuras vēsturiski saistītas ar somugru – lībiešu kultūru. Svētku norises būs daudzveidīgas – paredzēti priekšlasījumi, kinolektorijs, izstādes, koncerti, mūzikas un deju sarīkojumi u.c.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi