×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-03
Atbalsts daudzbērnu, jaundzimušo, trūcīgām, maznodrošinātām ģimenēm

Siguldas novada pašvaldība jau vairākus gadus sniedz materiālo pabalstu novada daudzbērnu, maznodrošinātajām un jaundzimušo ģimenēm. Līdz šā gada 1.augustam Siguldas novadā ir reģistrētas 253 trūcīgas personas un 324 maznodrošinātas ģimenes. Siguldas novada pašvaldība novadnieku sociālajai aizsardzībai 2015.gadā atvēlējusi 1441 005 eiro jeb 7% no pašvaldības budžeta.

Kopš 2013.gada Siguldas novada pašvaldība uzsākusi atbalsta programmu Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm. Programma paredz vairākus ieguvumus ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Daudzbērnu ģimenēm pienākas 20% atlaide pirmsskolas izglītības iestādēs sniegtā pakalpojuma apmaksai, ja vismaz divi bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi. Ja trīs bērni ģimenē apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pašvaldība piešķir 50% atlaidi. Ja četri un vairāk bērnu apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, tiek piešķirta 75% atlaide pirmsskolas izglītības iestādes sniegtā pakalpojuma apmaksai.

Atbalsts tiek sniegts arī daudzbērnu ģimenēm, kurās bērni apmeklē maksas nodarbības Siguldas Sporta skolā vai Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Maksa par nodarbībām 65% apmērā tiek samazināta gadījumos, ja ģimenē vismaz trīs bērni apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmas kādā no izglītības iestādēm, taču, ja ģimenē, kurā kopā dzīvo vismaz trīs bērni un viens vai divi bērni no tiem apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmas, maksa par nodarbībām par katru programmu tiek samazināta par 50%. Siguldas novada saistošie noteikumi „Par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā” nosaka, ka Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem pašvaldība izmaksā vienreizēju pabalstu 42 eiro apmērā par katru bērnu, kurš apmeklē vispārizglītojošu skolu.

Kopumā daudzbērnu ģimeņu programmas realizēšanai šajā gadā atvēlēti 22 000 eiro. Pašvaldība novada trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem apmaksā pusdienas pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās – bērnudārzu audzēkņiem, ja bērnu audzina viens no vecākiem – 75% apmērā, ja bērnu audzina abi vecāki – 50% apmērā. Skolēniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm pusdienas skolā tiek apmaksātas 100% apmērā. Kopumā pašvaldība šim mērķim ieplānojusi 45 000 eiro gadā.

Pašvaldības iniciatīva ir arī pabalsts jaundzimušo ģimenēm. Pašvaldības vienreizējais pabalsts 320 eiro ir par katru jaundzimušo bērnu, ja bērnam ir tikai viens no vecākiem vai ja abi vecāki vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas ir deklarējuši savu pamata dzīves vietu Siguldas novadā. Pabalstu 160 eiro apmērā iespējams saņemt, ja viens no bērna vecākiem ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas ir deklarējis savu pamata dzīves vietu Siguldas novadā. Pabalstu var pieprasīt sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas vai aizbildņa iecelšanas dienas. Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam ir jāvēršas novada pašvaldībā, iesniedzot rakstveida iesniegumu pabalsta pieprasīšanai.

Siguldas novada ģimenēm ar zemiem ienākumiem ir iespēja saņemt valsts un pašvaldības sniegto sociālo palīdzību, piemēram, valsts noteikto garantēto iztikas minimumu, ja ienākumi nepārsniedz 49,80 eiro uz vienu ģimenes locekli, vai kādu no pašvaldības pabalstiem – dzīvokļa pabalstu, pabalstu bērnu ēdināšanai un veselības aprūpei, kā arī pabalstu ārkārtas situācijās. Papildu informācija par pašvaldības atbalstu maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm pieejama Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā Zinātnes ielā 7 vai zvanot uz tālruni 67381455.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi