×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-28
Stacijas laukumā sāksies gruntsūdens drenāžas sistēmas uzlabošanas un būvniecības defektu novēršanas darbi

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā 29.septembrī sāksies remontdarbi, kuru laikā tiks uzlabota dzelzceļa stacijas laukuma drenāžas sistēma gruntsūdens novadīšanai. Remontdarbu laikā tiks ierobežota Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma teritorija, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju piekļūt dzelzceļa stacijas ēkai, kurā atrodas Siguldas autoosta, dzelzceļa stacija, Tūrisma informācijas centrs un Pašvaldības policija.

Plānots, ka remontdarbi, kuru laikā tiks uzlabota arī dzelzceļa stacijas laukuma funkcionalitāte, tiks pabeigti tuvāko nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka 2012.gada rekonstruētās Siguldas dzelzceļa stacijas teritorijā pagājušajā gadā tika novērsti vairāki projektēšanas un būvdarbu defekti autoostas nojumēm. Siguldas novada pašvaldība ir uzsākusi zaudējumu piedziņas procesu no projektētājiem.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus būt saprotošiem un atvainojas par sagādātajām neērtībām!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Deviņi9
- 2015-10-01 17:29

Intaram kā Emīlam - nav nauda, nevar dzert, ir nauda, arī nevar dzert. Kaut ko pārbūvē, nav labi, kaut ko nebūvē, arī nav labi...

Varbūt labāk pa punktiem, ko mēs katrs vēlamies redzēt Siguldā?
Es iesākšu:
1) mazāk kokus gar gravu, lai Gauju var redzēt,
2) suņu staigināšanas laukumi jeb lieli sodi, ja aiz sava suņa nesavāc...

Atbilde: Deviņi9
Intars74
- 2015-10-01 17:47

Kā jau zemāk teicu - varbūt beigsim vienreiz halturēt un izpildīsim savu darbu kā nākas? Nevis uz ātru roku kaut ko uzcept un pēc tam maksāt bargu naudu par pārbūvi un visu pārējo. Jo kā saprotu, tad remontarbi, ko varēja veikt par garantiju ir palaisti vējā. Domei ieteicu ideju padomāt par pagasta ceļiem, jo, piemēram, ja ceļš uz Medniekiem tiek greiderēts, tad Mores ceļš greideri nav redzējis ļoti sen, bet pa šo ceļu dien dienā tiek vesti bērni. Nu ja Dome ir bagāta un var atļauties maksāt naudu par busa remontu, tad tā ir cita lieta. Padomāsim arī par laukiem, ne tikai pilsētu vien.

Atbilde: Deviņi9
Minks
- 2015-10-01 18:14

Nu kamōōōn, Intar, Mores ceļu tu prasi ne tam un ne tur.. Paprasi domei arī uz Sēnīti ceļu salabot. Un Balviem. Tas takš ir valsts ceļš uz Mori. Nevajag satraukties nevietā, kaitīgi veselībai!

Atbilde: Deviņi9
Minks
- 2015-10-01 18:18

Starpcitu, piekrītu "99"-suņu kakinātāji ir reāla štelle, kas jāizaudzina. Suni nopirkt pa dārgo var,maximas kulīti kakām paņemt rokās nemāk.

Atbilde: Deviņi9
Intars74
- 2015-10-01 18:21

Atvaino, bet kaut kādai kontrolei no Domes puses tomēr vajadzētu būt. OK, tad tik asfaltējam Siguldas pilsētas ielas un par laukiem aizmirstam. Tā vien liekas, ka Siguldieši ir atsevišķa kasta un pārējie nav nekas. OK, viss kārtībā. Izteicu tik savu ideju un vēlmi.

Atbilde: Deviņi9
Dzintars
- 2015-10-01 20:26

Kaut kā aparasti nejaucos komentāru rakstīšanā. Bet kad izlasu atbildes, man tā kā viss skaidrs. Domājiet viņi tur domē laimīgi no tā, ka kaut kas jūk kopā? Man bērni iet kopā ar domes cilvēku bērniem bērnudāzrā. Tāpat pārdzīvo un grib visu labi, viņi taču arī te dzīvo un gīmenes aug. Un visi kopā lieto to staciju, un barauc uz Peltēm, Jūdažiem un Mori.

Intars74
- 2015-10-01 17:21

Tad man ir jautājums, kad tiks labots autoostas laukums? Jo tas arī ir vienos izciļņos. Kā nekā viena teritorija. Ja novēršam, tad novēršam visus trūkumus - tur arī ir jāpārtaisa drenāžas sistēma.

Atbilde: Intars74
Deviņi9
- 2015-10-01 17:30

Atvainojos, Intar - kamēr rakstīju, Tu jau esi uzrakstījis! :))

Deviņi9
- 2015-10-01 13:15

Kā īstam vecim, vienmēr licies, ka darīt ir labāk kā nedarīt. Tāpat visos "gadalaikos" strādā teiciens - ja baidies no kļūdām, nevajadzēja piedzimt.

Priecājos, ka kļūdas tiek labotas, ka pilsēta attīstās, ka visu laiku viss kaut kas notiek
Kad biju jauns, ap staciju viss bija kluss un pamests, tagad tur mutuļo dzīvība, attīstība ir straujāka kā pirms dažiem gadiem prognozēta - tas taču, Skaidrīt, ir labi!
Par ko Tu cepies? Gribi atpakaļ krievu laikus, kad tajā vietā tumsā labāk bija nerādīties?

Gan jau vari atrast arī tukšas, klusas, tumšas vietiņas, kur iekārtot ligzdiņu...

Atbilde: Deviņi9
Intars74
- 2015-10-01 14:26

Kā par ko ir cepiens? Cepiens ir par to, ka ir nogulēts laiks, kad varēja to visu izdarīt pa garantiju un bez papildus līdzekļu ieguldīšanas. Un man tā šķiet, ka ir labāk izdarīt darbu kvalitatīvi, bet nevis kā tevis pieminētajos Padomijas gados - kaut kā buij duij.
Un ja Tev gribas klusu un tumšu un pamestu vietiņu, tad niej gar veco autoostu - tur valda īsta pamestības sajūta. Vienīgais labums, ka ir par vienu stāvlaukumu Siguldai vairāk.

Intars74
- 2015-09-30 17:46

Vai tik Domnieki nebija tie, kas teica ka ar nojumēm bija viss ok?
Tagad apmetuši kažociņus.

Jokdaris
- 2015-09-30 13:45

Skaidrīt! Pašvaldības resursi taču ir neizsmeļami! Var taču pieņemt ekspluatācijā brāķa objektus! Tas taču nav nekas nosodāms1 Va ir dzirdēts, ka kāds pašvaldībās darbinieks tādēļ būt cietis? Taču nē1 Tā taču ir kolektīva bezatbildība ar Mitrevicu preikšgalā!

Atbilde: Jokdaris
Deviņi9
- 2015-10-01 13:27

Tāpat kā Skaidrītei patīk skaidrība visās lietās, jokdarim patīk ciešanas - galvenais, lai "kāds cieš!" :))

Vai Jūs te visi tādi salasījušies, kuri nemāk baudīt? Kuri neredz Siguldas skaistumu, nepārtraukto attīstību?

Mīlīši - kur agrāk bija drūmi nostūri, tur tagad dzīvīgas vietas, kur agrāk gāja ar līkumu, tur tagad stāv baros un tusējas, visi skrien, nūjo, brauc ar riteņiem, mammas ar bērniem uz katra stūra...

Vai svarīgāk ir prasīt, ko kāds/kāda izdarīja / neizdarīja pirms 3 gadiem, nevis pašam pateikt, ko gribi redzēt PĒC 3 gadiem?

Es, piemēram, gribu redzēt vairāk pozitīvisma... :)

Atbilde: Jokdaris
Intars74
- 2015-10-01 14:31

Deviņdesmit deviņi, es daudz ko gribētu, lai mūsu novadā uzlabotu ,esmu novada iedzīvotājs, un par to arī esmu nosūtījis Ideju Domei, dies dod, ka kaut viena no tām tiktu izpildīta. Bet cerība ir maza.

skaidrite
- 2015-09-30 09:58

kur pieejama informācija - cik sākotnēji tika plānots naudas visam projektam, par kādu summu tika noslēgti projektēšanas, būvniecības un uzraudzības līgumi un cik ir papildu izmaksas?

skaidrite
- 2015-09-30 09:56

Un vai patì pašvaldība neredz savu atbildību:
> projektētāja un būvnieka izvēlē;
> darbu nepietiekamā uzraudzībā;
> pabeidzot projektēšanu un būvniecību ar kavēšanos;
> nespējot izplānot pietiekošus līdzekļus, kādēļ bija jāpārdod stacijas parks;
> nespējot īstenot visas projekta kārtas, kā rezultātā Raiņa/Ausekļa ielas krustojums tā arī palicis bīstams;
> pieņemot būvdarbus, kur pēc gada jau sabruka pasažieru nojumes; pēc diviem gadiem jālabo strūklaka; bet pēc trīs gadiem jau jālabo viss stacijas laukums.

Atbilde: skaidrite
Administrācija
- 2015-09-30 16:45

Labdien!
Siguldas novada pašvaldība Siguldas dzelzceļa stacijas projektētājus, būvdarbu veicējus, būvuzraugus, kā arī būvprojektu ekspertīzes veicējus, saskaņā ar likumdošanu, izvēlējās iepirkumu procedūras rezultātā.
Garantijas laikā, pēc objekta nodošanas ekspluatācijā, siltās un mitrās ziemas ietekmē, tika konstatēti defekti Siguldas dzelzceļa stacijas teritorijā. Siguldas novada pašvaldība pieprasīja projekta autoriem – SIA „AB Architekti” un būvniecības firmai SIA „YIT Celtniecība” skaidrot defektu cēloņus, kā arī piesaistīja neatkarīgus ekspertus. Izpētot defektu cēloņus, tika secināts, ka Siguldas autoostas nojumju pamati un dzelzceļa stacijas laukuma mazās arhitektūras formas – dekoratīvās atbalsta sienas, ir deformējušās un zaudējušas savu stiprību. Galvenais defektu cēlonis – iebūvētā betona sabrukums, kas radies zemā betona kvalitātes dēļ, kā arī nepilnīgi izstrādātais drenāžas sistēmas projekts. Lai novērstu defektus, tika demontētas un atjaunotas autoostas nojumes, novēršot projekta nepilnības. Pēc ekspertu ieteikuma tika paaugstināta pamatu betona stiprības klase, kā arī veikti gruntsūdens pazemināšanas darbi. Šie darbi tika veikti objekta celtniecības garantijas laikā, un būvniecības defektu novēršanas izmaksas sedza objekta būvnieki. Siguldas novada pašvaldība uzsāka zaudējumu piedziņas procesu no projektētājiem par līguma saistību nepienācīgu izpildi, un tā rezultātā radušos zaudējumu piedziņu un turpina veikt procesuālās darbības, pret visām būvniecības un ekspertīžu procesā iesaistītajām pusēm, lai atlīdzinātu pašvaldībai radītos neplānotos izdevumus.
Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā uzsāktie drenāžas sistēmas remontdarbi ātrāk nebija iespējami, jo pašvaldība veica laikietilpīgas ekspertīzes un izstrādāja drenāžas tehnisko projektu.
Jūsu apgalvojumam par kavēto projektēšanu un būvniecību nav pamata – objekts tika pabeigts atbilstoši līgumam un ar to saistīto vienošanos.
Pēc dzelzceļa stacijas ēkas rekonstrukcijas šī pilsētas daļa kļuva pievilcīga iedzīvotājiem, tūristiem un uzņēmējiem, mainījās apkārtējā pilsētbūvnieciskā vide un šīs teritorijas noslogojums. Lai uzlabotu dzelzceļa stacijas laukuma funkcionalitāti, pašvaldība izstrādāja detālplānojumu, kura ietvaros notika publiskā apspriešana, kurā novada iedzīvotāji izteica atbalstu gājēju ielas un atpūtas zonas izveidošanai. Lai dzelzceļa stacijai piegulošo teritoriju attīstītu atbilstoši detālplānojumam, teritorija tika nodota publiskā izsolē. Izsoles uzvarētāja piedāvātais teritorijas attīstības projekts paredz izveidot iedzīvotājiem nepieciešamo infrastruktūru (kafejnīcas, viesnīcas un citi pakalpojumu sniedzēji, kas sniegs novadniekiem nozīmīgos pakalpojumus un nodrošinās darba vietas novada iedzīvotājiem), tai skaitā gājēju ieliņu ar Siguldai raksturīgo Šveices apbūvi.
Informējam, ka Ausekļa iela ir valsts autoceļš, pašvaldība ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” risina šī krustojuma plānojumu un tuvākajos gados tiks pārbūvēta Ausekļa iela – paplašinot to un izveidojot nogriešanās joslas, lai autovadītājiem būtu iespēja ērti un droši veikt kreiso pagriezienu, piemēram, uz veikalu „Elvi”, Valdemāra, Pils un Raiņa ielām.
Siguldas novada pašvaldība regulāri apseko pašvaldības publiskās būves, tādēļ ir likumsakarīgi, ka, konstatējot defektus, tie tiek novērsti. Strūklaku kopšana un uzturēšana, kā katrai iekārtai, ir jāveic regulāri, īpaši ņemot vērā konkrētās strūklakas tehnisko risinājumu un to, ka šis objekts ir iecienīta atpūtas vieta ģimeņu vidū.
Pašvaldība atbildīgi rīkojas ar pieejamajiem resursiem, lai īstenotu sabiedrībai nozīmīgus projektus, vienmēr uzņemas atbildību un risina situācijas.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: skaidrite
skaidrite
- 2015-09-30 18:13

Cienījamā administrācija, vai varat lūdzu skaidrot sīkāk:
> projektētāju un būvnieku izvēlējāties iepirkumu procedūras rezultātā – kāpēc pašvaldība izstrādāja iepirkuma nolikumu, kura rezultātā tiek izvēlēti brāķdari?
> apgalvojumam par kavēto projektēšanu un būvniecību nav pamata, objekts tika pabeigts atbilstoši līgumam un ar to saistīto vienošanos – vai vienošanās bija par termiņu pagarinājumu?

Atbilde: skaidrite
skaidrite
- 2015-09-30 18:14

> Galvenais defektu cēlonis – iebūvētā betona sabrukums, kas radies betona kvalitātes un nepilnīgi izstrādāta drenāžas sistēmas projekta dēļ – kapēc būvvalde akceptēja nepilnīgu projektu? Kāpēc būvuzraugs pieļāva zemu betona kvalitāti?
> Siguldas novada pašvaldība uzsāka zaudējumu piedziņas procesu – cik šis process izmaksās nookļu maksātājiem?
> Strūklaku kopšana un uzturēšana, kā katrai iekārtai, ir jāveic regulāri – vai bruģa demontāžu un strūklakas sistēmas atrakšanu var saukt par ikdienišķu kopšanu vai uzturēšanu?

Atbilde: skaidrite
Administrācija
- 2015-10-01 10:35

Labdien!
Iepirkuma nolikums tika sastādīts atbilstoši likumdošanai – iepirkuma atbilstību pārbaudīja gan Valsts Reģionālās attīstības aģentūra, gan Finanšu ministrija un atzina, ka tas ir atbilstošs. Iepirkuma konkursa uzvarētāji atbilda nolikumam. Lai nodrošinātos pret „brāķdariem” līgumos tiek iestrādātas sankcijas līguma nepienācīgas izpildes gadījumiem un garantijām, kas tiek pašlaik piemērotas.
Būvniecības līgumam bija trīs papildu vienošanās, tai skaitā arī par termiņa pagarinājumu, kam par pamatu bija pamatots iemesls – būvniecībai nepiemēroti laika apstākļi – ilgstošas lietavas, to apstiprināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģiskā centra izziņa, ka ilggadīgā nokrišņu norma attiecīgajā laika periodā būtiski pārsniedz vidējos rādītājus.
Informējam, ka normatīvie akti nosaka, ka būvuzrauga kompetence ir sekot līdzi projekta atbilstībai apstiprinātajai dokumentācijai, nevis veikt katra materiāla pārbaudi. Būvuzraugs pārbauda vai būvobjektā saņemtiem materiāliem ir atbilstības deklarācijas. Šajā gadījumā no betona rūpnīcas saņemtais betons bija ar atbilstības deklarāciju, kas apliecina, ka betons B20 atbilst noteiktajam standartam.
Ar pašvaldības pārstāvniecību tiesās un dažādu parādu piedziņu nodarbojas pašvaldības Juridiskās pārvaldes darbinieki.
Apstiprinām, ka strūklaku kopšana un uzturēšana, kā katrai iekārtai, ir jāveic regulāri, reizēm uzturēšana ietver arī darbus, kas, ņemot vērā strūklakas risinājumu, jāveic sistēmā, kas atrodas zem bruģa.
Aicinām Jūs sazināties ar pašvaldības Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldi, lai saņemtu precizētu informāciju uz visiem Jūsu jautājumiem un, nepieciešamības gadījumā, iepazītos ar projekta dokumentāciju.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi