×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-01
Olimpiskā diena Siguldas novadā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā “Olimpiskā diena 2015” šogad notika 348 norises vietās visā Latvijā un kopā pulcēja jaunu dalībnieku rekordu. “Olimpiskās dienas 2015” rīta vingrojumā piedalījās jau vairāk nekā 100 000 dalībnieku.

Pagājušā gada rudenī “Olimpiskā diena 2014” vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās ap 95 tūkstošiem skolēnu 168 norises vietās visā Latvijā. Ņemot vērā, ka norises vietu skaits ir krietni pieaudzis, pieaudzis arī šī gada “Olimpiskās dienas 2015” dalībnieku skaits. Apkopojot jaunāko informāciju no novadiem un pilsētām, ir sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords – 100 350 vingrotāju.

Šogad “Olimpiskās dienas 2015” devīze Latvijā ir “Nebrīnies. Piedalies!” un tā tika veltīta Olimpiskā sporta veida – basketbola popularizēšanai.

“Olimpiskās dienas konceptu veido Starptautiskā Olimpiskā komiteja, tā ir veltīta tās dzimšanas dienai un šāds pasākums katru gadu notiek vairāk nekā 200 valstīs. Šī gada pasākumi Latvijā paredzēti, lai cilvēkus nedaudz tuvāk iepazīstinātu ar Latvijā populārāko sporta spēli – basketbolu”, akcentē LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. “Gandrīz gadsimtu esam bijuši liecinieki skaistām un vērtīgām uzvarām, piedzīvojuši neaizmirstamas emocijas, bet galvenais – lepnumu par Latvijas vārdu. Latvijas izcilākie basketbolisti kļuvuši par pasaules basketbola leģendām, un viņu veikums uz visiem laikiem ierakstīts Latvijas basketbola vēstures zelta lappusēs. Tam pamatā ir tradīcijām bagāta treneru skola un jauno sportistu smagais darbs treniņos.”

Vairāk nekā 1000 dalībnieki šogad Siguldas novadā iesaistījās Olimpiskās dienas pasākumā. Divos vērienīgos pasākumos tika iesaistīti Siguldas novada skolēni. Siguldas 1.pamatskolā pulcējās visa novada skolu 3.-4. klašu kolektīvi, viņus uzrunāja olimpieši Juris un Andris Šici, savukārt Siguldas Sporta skolā darbojās 5.-6. klašu kolektīvi, viņus atbalstīja olimpietis Martins Dukurs. Pēc Latvijas Olimpiskā himnas izskanēšanas  un LOK karoga pacelšanas visi šie skolēni vienojās vienotā vingrojuma kompleksa izpildē un tad startēja četrās jautrās, sportiskās, ar basketbolu saistītās stafetēs.

Labākie stafetēs:

3.klašu grupā (10 klases):

  • 1.vieta Siguldas pilsētas vsk.3.c klasei (klases audzinātāja Agita Glāzniece)
  • 2.vieta Laurenču sākumskolas 3.a klasei (klases audzinātāja Sigita Pole)
  • 3.vieta Siguldas pilsētas vsk.3.a klasei (klases audzinātāja Ineta Stepanva)

4.klašu grupā ( 9 klases)

  • 1.vieta Siguldas pilsētas vsk.4.b klasei (klases audzinātāja Aija Pošeika)
  • 2.vieta Siguldas pilsētas vsk.4.c klasei (klases audzinātāja Lāsma Volāne)
  • 3.vieta Siguldas 1.pamatskolas 4.b klasei (klases audzinātāja Laila Biteniece)

5.klašu grupā ( 8 klases)

  • 1.vieta Siguldas pilsētas vsk.5.a klasei (klases audzinātāja Lāsma Šekstello)
  • 2.vieta Siguldas pilsētas vsk.5.c klasei (klases audzinātāja KristīneVelika)
  • 3.vieta Allažu pamatskolas 5.klasei (klases audzinātāja Anita Jurgelāne)

6.klašu grupā ( 6 klases) :

  • 1.vieta Siguldas pilsētas vsk.6.b klasei (klases audzinātāja Liene Cērpa)
  • 2.vieta Laurenču sākumskolas 6. klasei (klases audzinātāja Kristīne Spale)
  • 3.vieta Siguldas pilsētas vsk.6.c klasei (klases audzinātāja Tatjana Arhipova)

Tiesnešu un organizatoru simpātijas ieguva Siguldas 1.pamatskolas 5.a klases kolektīvs (klases audzinātāja Ina Belinska), un viņiem tika dāvātas biļetes uz 4.oktobra  Vienotās basketbola līgas spēli arēnā Rīga starp VEF Rīga un Ņizņij Novgorod komandām.

Aktīvi Olimpiskās dienas pasākumā piedalījās arī Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādes - “Saulīte”, “Pīlādzītis”, “Pasaciņa”, “Ābelīte”, “Ieviņa”. Katrā iestādē pasākuma norise saistījās ar un ap basketbolu.

Paldies visiem, kas iesaistījās šī pasākuma veiksmīgā norisē!

Zināšanai:

  • Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos vairotu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.
  • LOK “Olimpisko dienu” rīko Olimpiskās kustības popularizēšanas nolūkā, apliecinot savu atbalstu Olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīves veidam un godīgas spēles principiem sportā.
  • Ar katru gadu minētie sporta svētki kļūst populārāki. Sākotnēji LOK tos organizēja kā “Olimpisko skrējēju dienu” Rīgā. 2003.gadā skrējieni tika organizēti arī Olimpiskajos sporta centros ārpus Rīgas, bet 2008.gadā tie pārauga plašākā pasākumā – “Olimpiskajā dienā”, kurā paralēli sporta aktivitātēm ir iespēja tuvāk iepazīties ar Olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt Olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.
  • “Olimpiskās dienas” norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Sporta skolas direktora vietniece
Karīna Putniņa

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi