×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-27
Elektronikas un Mehatronikas pulciņi piedalās Elektronikas pulciņu konkursā

Siguldas novada jaunrades centra Elektronikas un Mehatronikas pulciņi piedalās Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades Elektronikas novirziena pulciņu atbalsta konkursā, kuru organizē Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA) un Valsts izglītības satura centrs ERAF projekta „Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris” ietvaros. Pulciņš ir piedalījies jau divos šādos konkursos un ieguvis finansējumu.

Elektroniķu pulciņa skolotājs Edgars Bajarūns stāsta:

„Pulciņa attīstībai palīdz iespēja izvēlēties nepieciešamās rezerves daļas, kā arī iegūt iespēju iegūt dārgākas komponentes un izejmateriālus plašu veidošanai. Iepriekšējais atbalsts ir palīdzējis pulciņam pilnveidot darba metodes un projektus, kā rezultātā Latvijas Robotikas čempionātā 2015 tika izcīnītas divas trešās vietas – līnijsekotāju klasē un „folkrace” klasē, sacenšoties ar augstskolu komandām. Pulciņā aizvien vairāk pārejam uz lielāku projektu veidošanu, kas dalībniekiem ļauj apgūt kompleksas prasmes un pilnveidot savas zināšanas elektronikā. Atbalsta ietvaros esam ieguvuši arī nepieciešamos izejmateriālus PCB plašu izgatavošanai, kas šobrīd ir lielākais izaicinājums, lai pilnvērtīgi konkurētu robotikas sacensībās. Lai vēl vairāk uzlabotu pulciņa darbību un paplašinātu dalībnieku projektu iespējas būtu nepieciešams rast veidu kā pilnveidot plašu izgatavošanas tehniku un pieeja plašākam sensoru klāstam (ultraskaņas, infrasarkano staru attālumu) un dažādiem motoriem.”

SJC elektroniķi ir piedalījušies ar izciliem rezultātiem „Robotex 2013” un „Robotex 2014” (Tallina), Latvijas Robotikas Čempionātos 2015.gadā, un Elektroniķu dienā 2014.gadā. Jaunieši ir arī atbalstījuši ar paraugdemonstrējumiem jau divas Latvijas Lego Robotikas pulciņu sacensības, kas ir notikušas Siguldā, piedalījušies un organizējuši vasaras nometnes un darbnīcas. Lepojamies arī ar diviem sezonas noslēguma Gaismas objektiem, kas tika demonstrēti Stacijas laukumā Siguldas novada ID karšu svētku ietvaros: Balonu gaismas šovs un interaktīvs Gaismas objekts ar maināmu gaismu iespējām.

Pulciņos šogad aktīvi darbojas 16 skolēni.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi