×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-28
Bērnudārzs „Ieviņa” piedalīsies Ekoskolu Rīcības dienās

Jau atkal tuvojas Ekoskolu Rīcības dienas – globāla mēroga akcija vides aizsardzībā ieinteresētajām skolām, kurā ik gadu visa pasaulē piedalās vairāk nekā desmit miljoni skolēnu. Šogad Rīcības dienas notiks no 2. līdz 8. novembrim, un gan Latvijā, gan pasaulē būs veltītas svarīgākajam šī gada vides aizsardzības notikumam – ANO klimata pārmaiņu konferencei.

Rīcības dienu laikā ar dažādām aktivitātēm, kurās varēs iesaistīties ikviens - radošajām darbnīcām, zibakcijām, izglītojošiem, informējošiem pasākumiem, tiekoties ar politiķiem un vietējās sabiedrības pārstāvjiem - pievērsīs uzmanību klimata pārmaiņām un demonstrēs to cēloņu saikni ar mūsu dzīvesveidu un ikdienas izvēlēm.

Rīcības dienu laikā Arī Siguldas bērnudārzā „Ieviņa” notiks dažādas aktivitātes: 2.novembrī visās grupās notiks informācijas apmaiņas diena „Kas ir klimata pārmaiņas?”, 3.novembrī sagatavošanas grupa un logopēdiskā grupa vedīs uz Līgatnes dabas parku bērnu savāktos kastaņus un zīles dzīvnieciņiem, kā arī iepazīs parka teritoriju un lasīs čiekurus, pārējās grupas dosies un Siguldas parkiem lasīt čiekurus akcijas dienai, 4.novembrī Zaļais rūķis ar bērniem gatavos plakātus akcijas dienai, 5.novembrī skatīsimies videofilmu „Zaļā pasaka” un 6.novembrī akcijas diena „Iestādi koku nepieļauj klimata pārmaiņas”, kad viss bērnudārzs dosies ārpus iestādes uz Siguldas novada Domi, Dabas aizsardzības pārvaldi, Siguldas Kultūras centru, Siguldas stacijas laukumu un mazākās grupas tuvākājās ielās. Akcijas laikā ar plakātiem informēsim iedzīvotājus par klimata pārmaiņām un aicināsim ikvienu iestādīt koku, lai tās mazinātu, katram iedzīvotājam tiks dāvāts čiekurs – kā sveiciens no meža.

Pasākumu mērķis ir parādīt skolu jauniešiem un apkārtējai sabiedrībai, kā iespējams iesaistīties globālās problēmas risināšanā ar vietēja mēroga Rīcībām.

Pieteiktie pasākumi būs redzami Rīcības dienu kartē, tā informējot ikvienu inteteresentu par aktivitātēm un iespēju pievienoties. Rīcības dienās laipni aicinātas iesaistīties arī izglītības iestādes, kas nav iesaistījušās Ekoskolu programmā!

Rīcības dienu noslēgumā ar interneta balsojumu un žūrijas vērtējumu, izvērtējot dažādus kritērijus – sabiedrības iesaisti, informatīvo saturu un idejas oriģinalitāti, tiks noskaidroti labākie pasākumu rīkotāji, kurus ar aktīvām laika pavadīšanas iespējām apbalvos Rīcības dienu draugi – zinātnkāres centrs bērniem „Zili Brīnumi”, piedzīvojumu organizācija „Lūzumpunkts” un viss atpūtai dabā – „Gandrs”.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau vienpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas 170 izglītības iestādes (no pirmsskolām, līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk kā 46 000 skolas.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas bērnudārza „Ieviņa” Ekoskolas koordinātore
Ilze Rence


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi