×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-10
Ekoskolu Rīcības dienas ir noslēgušās

Siguldas bērnudārza „Ieviņa” bērni aktīvi iesaistījās Ekoskolu Rīcības dienās, kas tika veltītas klimata pārmaiņām. Nedēļas garumā bērni tika informēti, ko nozīmē klimata pārmaiņas un ko katrs no mums var darīt, lai tās mazinātu, īpaši pievēršoties meža saglabāšanai.

Otrdien divas grupas brauca uz Līgatnes dabas takām, lai aizvestu bērnu salasītās zīles un kastaņus meža zvēriem, pārējās grupas devās uz Siguldas parkiem lasīt čiekurus akcijas dienai. Trešdien Zaļais rūķis devās grupās, lai vēlreiz pārrunātu, kā mežu izciršana iespaido klimata pārmaiņas, kā arī kopā gatavoja plakātus akcijas dienai. Ceturtdien visi skatījāmies videoversiju I.Ziedoņa „Zaļajai pasakai”. Un piektien Rīcības dienu kulminācija akcijā „Iestādi koku, nepieļauj klimata pārmaiņas!” Visi devāmies Siguldas ielās, dalot čiekuru, kas bija kā simbols tam, ka no katras sēkliņas ar laiku izaugs liels koks. Paši mazākie bērni satika Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēnus, stāstīja tiem par pārmaiņām dabā un, dalot čiekurus, aicināja iestādīt kokus. Ceturtās grupas bērni devās pa Dārza ielu, kur sastaptie cilvēki bija ļoti atsaucīgi. Piektā grupa devās uz stacijas laukumu un Tūrisma informācijas centru, kur sasatpatie cilvēki bija ļoti ieinteresēti un pat atcerējas, ka „Ieviņas” bērni pagājušajā gada Rīcības dienās mācīja taupīt ūdeni. Logopēdiskā grupa devās uz Siguldas novada Kultūras centru un Zaļo tirgu, savukārt piecgadnieki apmeklēja Siguldas novada Domi, kur bērni tika atsaucīgi uzņemti, bērniem tika jautāts, kādi koki ietverti Siguldas ģērbonī, arī šeit sastaptiem cilvēkiem tika dāvināti čiekuri, bērniem tika uzdāvinātas sarkanbaltsarkanās lentītes valsts svētkiem. Sagatavošanas grupa kopā ar Zaļo rūķi devās uz Dabas aizsardzības pārvaldi, kur darbiniekiem bija jātbild uz jautājumu „Kas ir klimata pārmaiņas?”, protams, bērni arī stāstīja par akcijas mērķi un dalīja čiekurus. Dabas aizsardzības pārvaldes direktors R.Auziņš mums uzdāvināja Eko putnu barotavu un cienāja bērnus ar dzērvenēm. Šeit bērniem bija iespēja arī noskatīties nelielu filmiņu par kokiem.

Akcija ir izdevusies – visi sastaptie iedzīvotāji apsolīja saudzēt dabu un iestādīt koku. Bija arī laba vēlējumi, lai „Ieviņas” kolektīvs turpina audzināt zaļi domājošus bērnus, jo tas, kas ielikts bērnā no mazotnes, nepazudīs, viņam izaugot lielam. Prieks, ka mūs atceras no iepriekšējā gada, tas nozīmē, ka darbs, ko darām nav veltīgs. Pēc Rīcības dienās padarītā ir liels gandarījums un labi paveikta darba sajūta. Paldies visiem!

Informāciju sagatavoja:
Bērnudārza „Ieviņa” Ekoskolas koordinatore
Ilze Rence


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi