×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-10
Aizvadīts „SkiErg” pasaules sprints uz slēpošanas trenažiera

Jau otro gadu pēc kārtas Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centram bija tas gods rīkot „SkiErg” pasaules sprintu uz slēpošanas trenažiera. Tās ir sacensības, kurās pēc iespējas ātrāk jāveic 1000 metru distance, ko aprēķina trenažiera dators. No 6.līdz 8.novembrim Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā visu vecumu, dzimumu un fiziskās sagatavotības sportistiem bija iespēja piedalīties pasaules mēroga sacensībās. Dalībnieki tika dalīti vīriešu un sieviešu grupās pa vecumiem.

Meitenēm līdz 12 gadiem šogad labākā bija Samanta Krampe no sporta skolas „Arkādija” ar laiku 5:09.2. Samanta ierindojusies arī trešajā vietā pasaulē savā grupā, otrajai vietai Q.Massey-Bierman (ASV) zaudējot divas sekundes, savukārt pirmajai W.Carlson (ASV) 11 sekundes. Latvijas ieskaitē otro vietu šajā grupā ieņēma Ieva Vaļska no Cēsīm (5:38.9), trešā šoreiz Kristīne Bunere no Siguldas Sporta skolas ar finiša laiku 5:40.7.

Puišiem šajā vecuma grupā Latvijas sportistiem ir lielisks panākums, jo Rolands Arnis, kas pārstāv Rīgas Stradiņa universitāti, ir ieguvis pirmo vietu savā grupā pasaulē ar rezultātu 4:29.7, aiz sevis atstājot igauni R.Kivil (4:36.9) un vēl vienu latvieti Raineru Paegli (5:00.6). Savukārt Latvijas ieskaitē trešais palika Bruno Krampe no sporta skolas „Arkādija”, no Rainera atpaliekot 6.3 sekundes un ar šādu rezultātu (5:06.3) ierindojoties piektajā vietā pasaulē puišu grupā līdz 12 gadiem.

Grupā no 13 līdz 18 gadiem Latvijā labākās trīs meitenes – Rūta Patmalniece (4:53.5), Iveta Garā (5:01.0) un Madara Zaķe (5:05.2). Labāko laiku pasaulē šajā vecuma grupā uzrādījusi igauniete A. Laaneots – 3:58.2. Labākie puiši šajā grupā – Haralds Arnis no Rīgas Stradiņa universitātes un Andris Sarksņa no Ogre OK/SC uzrādījušu identiskus rezultātus – 3:56.9, dalot pirmo un otro vietu, savukārt trešais Dāvis Rūķītis no Siguldas Sporta skolas ar finiša laiku 4:00.1. Pasaules labākais ir austrālietis M.Fisher – 3:27.0.

Sieviešu kategorijā 19 – 29 gadi labākā, tāpat kā iepriekšējā gadā, bija Laura Indrāne, kas savu rekordu pārspēja par 11 sekundēm, uzrādot rezultātu 4:08.7. Jāpiemin, ka Laura, kas pārstāv SSK „Bebra”, ieguvusi labāko rezultātu absolūtajā vērtējumā Latvijā sieviešu grupā. Līdz pasaules līderei H. Mooney (ASV) Laurai pietrūka vairāk nekā 28 sekundes, tomēr kopējā ieskaitē pasaulē Indrāne ir septītā. Vietējā konkurencē šajā grupā otrā vieta Evitai Bolei (4:24.0), trešā – Martai Garajai (4:28.3).

Vīriešiem šajā vecuma grupā no vietējiem sportistiem atkal dalīta pirmā/otrā vieta, šoreiz abiem puišiem no Rīgas Stradiņa universitātes – Didzim Krogzemam un Denisam Volkovam (3:19.0), pasaulē tiek dalīta sestā un septītā vieta, no līdera D.Freed (ASV) atpaliekot vairāk nekā 22 sekundes. Bronzas medaļa vietējā konkurencē šogad velobraucējam Henrijam Vimbam ar finiša laiku 3:40.5.

Vecuma grupā 30 – 39 gadi vienīgā dāma šajā kategorijā Ieva Mauliņa uzrādīja laiku 4:17.7, kas pasaules rangā viņu ierindo 11.vietā. Attiecīgi vīriešiem pirmais no latviešiem Rolands Rudzītis (3:37.6), otrais Aldis Sarksņa no Ogres (3:49.6) un trešais Toms Nuķis (3:50.0). Labākais pasaules sportists šogad ir S.Loch no Austrālijas ar laiku 2:54.4.

Dāmu grupā 40 – 49 gadi labākā šajā gadā bija Iveta Liepiņa (4:39.3), kas aiz sevis atstāja Žaneti Leimani (4:47.2) un Ingu Vaļsku (5:10.3). Zviedriete A. Gradin gan pārspējusi visas konkurentes un uzrādījusi laiku 3:46.1. Aigars Kotans, kurš abus gadus uzrādījis labākos absolūtos rezultātus Latvijā (šogad 3:13.8, uzlabojot 2014.gada laiku par četrām sekundēm), šogad pasaules rangā savā grupā piektais, no līdera austrālieša S.Thomas atpaliekot 13.3 sekundes. No vietējiem godalgotā otrā vieta Kasparam Staņam (3:35.1), trešā – Armandam Binovskim (3:54.9).

Vecuma grupā 50 – 59 gadi, labākā Velga Gajanska uzrādīja laiku 4:12.5, ierindojoties arī trešajā vietā pasaulē, pirms sevis palaižot zviedrieti S.Johansson (4:07.4) un kanādieti A.Bourlioux (3:51.1). Savukārt vietējā konkurencē otro vietu ieņēma Līga Ozoliņa (4:35.3), trešo – Anita Zālīte (4:36.6). Kungiem šajā pašā vecuma grupā labākais latvietis Voldemārs Arnis no Rīgas Stradiņa universitātes, uzrādot laiku 3:56.2 un aiz sevis atstājot Aināru leimani no Smiltenes (4:09.3) un Gundaru Patmalnieku (4:12.4). Šajā grupā pasaulē kārtējā godalgotā zelta medaļa amerikānim, C.Green (3:12.8).

Vecākās grupās mūsu dalībnieku gan nebija, tomēr drosmīgākie pasaulē izaicinājumu pieņēmuši amerikāņi, kam vecākais kungs ir 80 gadu jauns, savukārt dāmas, ja var ticēt oficiālajiem rezultātiem, bijušas septiņas vecumā 115 gadi, labākā no šīm kundzēm uzrādījusi laiku 6:21.8. Jaunākie dalībnieki puišiem ir sešgadīgie igaunis un latvietis, meitenēm septiņgadīgā Lote no Latvijas.

Kopā pasaulē sacensībās piedalījusies 331 sieviete un 494 vīrieši. No Latvijas – 24 dāmas un 43 kungi.

Apkopojot visus rezultātus vienā kategorijā, dāmām Laura Indrāne ierindojas 25. vietā, vīriem Aigars Kotāns 19.vietā. Apsveicam uzvarētājus un dalībniekus ar veiksmīgi aizvadītām sacensībām! Par apbalvošanas laiku tiks ziņots!

Rezultāti pieejami šeit.

Informāciju sagatavoja:
Marta Garā


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi