×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-18
Ar novada skolēniem tiekas dzejniece Inese Zandere un ilustratore Rūta Briede

Siguldas novada pašvaldības atbalstītā Kultūras un izglītības projekta “Tikšanās ar grāmatu autoriem un ilustratoriem Siguldas 1.pamatskolā” trešais un pēdējais pasākums notika 13.novembrī. Uz tikšanos ar 2.klases bērniem bija aicināta dzejniece Inese Zandere un ilustratore Rūta Briede.

Pirms pasākuma bērni skolas bibliotēkā varēja apskatīt un izlasīt dzejnieces izdotās dzejoļu grāmatas. Megija Livčāne un Artūrs Leišavnieks no 2.a klases bija iemācījušies dzejolīšus un pasākumā ar tiem sveica klātesošos.

Izrādās, ka I.Zandere ne tikai rada daiļdarbus, bet arī ir izdevniecības “Liels un mazs” redaktore. Šī bija reize bērniem noskaidrot, kas ir redaktors un ko tas dara. Redakcijas paspārnē arī tapis projekts “Bikibuks”. Tā autore un mākslinieciskā redaktore ir Rūta Briede. Kas ir “Bikibuks”? Iedvesmu autore guvusi no J. Baltvilka tāda paša nosaukuma dzejoļa. Sērijā iznāk mazas viena dzejoļa burtnīciņgrāmatas, kur mākslinieks ir ilustrējis vai katru dzejoļa rindiņu. Kopumā tā ir lasāma un skatāma grāmatiņa gan pavisam maziem ķipariem, gan arī lielākiem lasītājiem. Grāmatiņas vieno logo, kurā attēlota it kā grāmata, it kā ragains, ziņkārīgs radījums. Projekta autoriem ir iecere šādi iespiest 100 grāmatiņas, izmantojot gan pagājušā gadsimta, gan mūsdienu dzejnieku dzejoļus.

Skolēni arī mēģināja ilustrēt I.Zanderes dzejoli “Karalis ezis”. Vislabāk veicās Aleksandrijai, Artūram, Kristiānam, Šarlotei un Danielam. Kā pateicību par darbu viņi saņēma nozīmītes un grāmatzīmes ar viesu autogrāfiem.

Ar lielu sajūsmu skolēni noskatījās animācijas filmiņas, kurām zīmējumus veidojuši tie paši mākslinieki, kas ilustrējuši mazo grāmatiņu sēriju.

Gandarījums, ka bērni bija zinoši konkursā par Raiņa dzeju. Skolām I.Zandere un R. Briede dāvināja “Bikibuka” grāmatiņas un simbolu ar autogrāfiem. Bija prieks, ka no Mores pamatskolas ieradās kupls pulciņš 2.klases bērnu un skolotāju. Ļoti žēl, ka tehnisku un citu iemeslu dēļ, ciemos nesagaidījām Allažu skolēnus. Bet dzejniece un māksliniece arī viņiem lūdza nodot sagādātos sveicienus.

Mākslinieces bija pārsteigtas par skolēnu daudzajiem jautājumiem. Viņas uzteica mūsu skolu bērnus par zinātkāri, radošumu, aktivitāti.

Interese par Ineses Zanderes darbiem un krāsainajām “Bikibuka” sērijas grāmatiņām ir radīta. Tāds arī bija mērķis.


Ligita Valaine
Siguldas 1.pamatskolas bibliotekāre

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi