×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-19
Spēle jauniešiem „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”

6.novembrī Siguldas novadā, Morē, drosmīgi un zinātkāri jaunieši piedalījās patriotiskā spēlē „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”, kur varēja pierādīt izturību, zināšanas un komandas saliedētību. Spēli organizē biedrība „Media Gids” sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centru un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Lai piedalītos spēlē, jauniešiem bija jāaizpilda anketa, jāatbild uz vēstures jautājumiem un jāuzraksta motivācijas vēstule.

Siguldas kārta Morē ir viena no astoņām pusfināla spēlēm „Jauno Rīgas sargu” ciklā. 6.novembra spēlē piedalījās 20 komandas, kopā 120 jaunieši no Allažu pamatskolas, Nītaures vidusskolas, Siguldas 1.pamatskolas, Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Ērgļu vidusskolas, Krimuldas vidusskolas, Mālpils novada vidusskolas, Ropažu vidusskolas, Lēdmanes pamatskolas, Ķeguma komercnovirziena vidusskolas un E.Kauliņa Lielvārdes vidusskolas.

Sacensību dienas pirmajā pusē katrs komandas dalībnieks devās pie sava instruktora – NBS karavīra, kur apguva dažādas iemaņas – šaušanu, orientēšanos, cietušo pārvietošanu, vēsturiskus faktus, slēptās pārvietošanās taktiku, sazināšanās veidus. Dienas otrajā pusē komandas devās misijas skrējienā, kur pielietoja dienas pirmajā pusē iegūtās zināšanas. Šeit svarīga loma bija katram no sešiem komandas dalībniekiem, jo tikai no viņa bija atkarīgs, cik precīzi un pareizi tiks izpildīts dotais uzdevums.

Pirmo vietu, ceļazīmi uz finālu Daugavpilī un ceļojumu ar „Tallink” uz Stokholmu izcīnīja Krimuldas vidusskolas komanda „Melnie strazdi”. Otrā vieta un ceļazīme uz finālu – Siguldas 1.pamatskolas 9.a klases komandai „Mazie priedulēni”. Komandas sastāvā startēja Renārs Hans, Miks Straupe, Patriks Kikusts, Alise Anna Stīpniece, Liene Beāte Arnicāne un Airisa Vītola, skolēnus pavadīja Siguldas 1.pamatskolas vēstures skolotājs Māris Smons. Trešā vieta – Lēdmanes pamatskolas komandai.

Patiess prieks par mūsu novadnieku panākumiem un turēsim īkšķus par mūsējiem jau šo piektdien – finālspēlē Daugavpils cietoksnī!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi