×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-23
Rumānijas skolēni viesojas Siguldas pilsētas vidusskolā

Siguldas pilsētas vidusskolas 3.un 4.klases skolēni „Erasmus+” projekta ietvaros no 13.novembra līdz 20. novembrim uzņēma desmit skolēnus un divas skolotājas no Rumānijas pilsētas Stei.

Šīs viesošanās mērķis bija iepazīstināt un salīdzināt abu tautu tradicionālos ēdienus, kultūru, pētīt Rīgas centrāltirgū pieejamo vietējo produkciju un cenas. Iepazīstināt viesus ar Siguldas vietējo uzņēmēju ražošanas iespējām, kā arī ar lauksaimniecības produkcijas daudzveidību ZS „Brankas”, kur saimniece Fatima Rudzīte bija pagatavojusi lauku zupu un, skolēni varēja sasildīties, mielojoties ar to drēgnajā novembra dienā.

Lielu paldies sakām: SIA „Sortus” īpašniekam Andrim Meļķim, kurš vienīgais atsaucās uz mūsu un Siguldas novada uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītājas Inas Stupeles uzaicinājumu iepazīstināt skolēnus ar savu uzņēmumu.

Paldies sakām arī „Erasmus+” projektā iesaistīto skolēnu ģimenēm, kuras rumāņu skolēniem ierādīja latviešu mājas ēdiena gatavošanas prasmi un galda kultūru, kā arī iepriecināja skolēnus ar dažādām izklaidēm.

Paldies Martas Kristiānas Kojānes mammai un kafejnīcas „Eklers” darbiniekiem par sarūpētajām piparkūkām, jo dubultpriecīgi bija bērni, ka paši varēja tās rotāt ar glazūru.

Neizpalika arī tūristu iecienītāko vietu apmeklējums gan Siguldā, gan Rīgā.

Atvadoties rumāņu skolotājas un skolēni ar prieku dalījās savos iespaidos par Latviju, mūsu pilsētu, galvaspilsētu un viesmīlīgajām ģimenēm, ar cerību vēl kādreiz satikties!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas vidusskolas sākumskolas skolotājas
Ieva Gaile un Vineta Inberga


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi