×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-25
Iedzīvotāji dāvina vērtīgas idejas akcijā „Dāvini ideju Domei”

Noslēgusies ikgadējā akcija „Dāvini ideju Domei”, kuras laikā ikvienam iedzīvotājam bija iespēja sniegt ierosinājumus par to, kā pašvaldībai saimniekot lietderīgāk un kā ar mazākiem finanšu līdzekļiem sasniegt labāku rezultātu visu novadnieku labā. Akcija šoruden norisinājās jau septīto reizi. Kopumā tika saņemti 83 ieteikumi, kurus rūpīgi izvērtēja pašvaldības speciālisti, daļu no tiem plānojot realizēt jau tuvākajā laikā.

Iedzīvotāju priekšlikumi pārsvarā saistās ar novada infrastruktūras uzlabošanu – gājēju ietvju izveidi, ielu un ceļu remontdarbiem, tomēr vairāki ieteikumi skar arī tūrisma, izglītības, sporta un kultūras nozares.

Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes vadītāja Inga Zālīte skaidro, ka daudzi iedzīvotāju ieteikumi par ceļu kvalitātes uzlabošanu, luksoforu uzstādīšanu un gājēju celiņu izveidi ir VAS „Latvijas Valsts ceļi” kompetencē. Pašvaldība regulāri sazinās ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem, lūdzot izbūvēt gājēju ietvi no R.Blaumaņa ielas līdz Zinātnes ielai, izveidot gājēju pāreju pāri autoceļam A2 pie Nītaures ielas, rekonstruēt grantēto ceļu uz Mori, kā arī informējot par citiem nepieciešamajiem „Latvijas Valsts ceļu” pārraudzībā esošajiem ceļiem. Arī akcijas „Dāvini ideju Domei” laikā saņemtie ierosinājumi tiks nodoti uzņēmumam ar lūgumu turpmāko gadu budžeta ietvaros tos īstenot.

Iedzīvotāji ierosinājuši salabot vairākas iepriekšējos gados pilsētā bruģētās ietves, piemēram, A.Kronvalda ielā. Inga Zālīte norāda, ka šobrīd minētie celiņa posmi ir salaboti, kā arī informē, ka pavasarī ieplānota akcija, kuras laikā pašvaldības Īpašumu nodaļas speciālisti aicinās iedzīvotājus informēt par nepieciešamajiem ietvju remontdarbiem.

Tāpat Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes speciālisti informē, ka atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumiem, plānots uzsākt gājēju ietves projektēšanu O.Kalpaka ielā no Raiņa ielas līdz Parka ielai.

Akcijas „Dāvini ideju Domei”laikā saņemti arī vairāki ierosinājumi par apzaļumošanu un apstādījumiem Siguldas novadā. Kāds iedzīvotājs pašvaldību rosina nozāģēt krūmus Melioratoru un Nītaures ielu krustojumā, jo tie apgrūtina redzamību – Siguldas novada pašvaldības daiļdārzniece Dita Laure norāda, ka krūmi ir iekļauti ceļa malu attīrīšanas plānā un vēl šogad tiks nozāģēti. Daiļdārzniece atgādina, ka speciālisti regulāri apseko un izvērtē koku un apstādījumu stāvokli, sistemātiski plānojot gan koku vainagu veidošanu, gan bīstamo koku nozāģēšanu.

Vairāki iedzīvotāji norādījuši vietas, kur nepieciešami soliņi. Dita Laure skaidro, ka atpūtas soliņi tiek izvietoti visos pašvaldības labiekārtotajos skvēros un parkos, ar tiem katru gadu tiek papildināti arī pastaigu maršruti. Šogad izveidotas trīs jaunas atpūtas vietas – divas Šveices ielā un viena – Miera ielā. Uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus, plānots uzstādīt soliņu pa ceļam uz Siguldas slimnīcu, novietojot to pie SIA „Saltavots” administrācijas ēkas.

Iedzīvotāji norāda vajadzību pilsētā izvietot atsevišķus konteinerus dzīvnieku izkārnījumiem.Nākamajā gadā plānots urnu skaitu palielināt. Pašvaldības speciālisti atgādina, ka dzīvnieku ekskrementi netiek utilizēti atsevišķi, tādēļ ir pieļaujama to izmešana sabiedriskajās atkritumu urnās, pirms tam ievietojot slēgtā maisiņā, kā to paredz normatīvie akti, nosakot, ka saimniekam aiz sava suņa ir jāsakopj. Pašvaldības policija atgādina, ka sods par ekskrementu nesavākšanu ir līdz pat 1400 eiro.

Skaidrojot iedzīvotāja jautājumu, kāpēc ceturtdienās visā pilsētā deg laternas, pašvaldības speciālisti norāda, ka ceturtdienās notiek ielu apgaismojuma sistēmas profilakse – atsevišķos posmos tiek ieslēgts apgaismojums un mainītas spuldzes, kā arī apsekotas elektrības komunikācijas, lai nodrošinātu to, ka tumšajās stundās visas laternas darbojas.

Siguldas novada iedzīvotāji novērtē šogad ar jaunām iekārtām papildinātos rotaļu laukumus un rosina arī turpmāk veidot jaunas rotaļu zonas, piemēram, parkā aiz Siguldas pagasta Kultūras nama. Pašvaldības speciālisti norāda, ka 100 metru attālumā no šī rotaļu laukuma, pretī bērnudārzam „Saulīte” jau ir izveidots Eiropas Savienības standartiem atbilstošs bērnu laukums ar drošiem, sertificētiem rotaļu elementiem un aicina mazos novadniekus rotaļāties tur. Tāpat iedzīvotāji rosina jaunu rotaļu laukumu izveidot pie daudzdzīvokļu mājas Nurmižu ielā 33. Pašvaldības speciālisti skaidro, ka šobrīd šajā teritorijā jaunu rotaļu laukumu nav plānots ierīkot un aicina dzīvokļu īpašniekus vērsties pie mājas apsaimniekotāja, lai ierosinātu jauna rotaļu laukuma izveidi. Savukārt Raiņa parkā iedzīvotāji ierosina izveidot labierīcības. Pašvaldības speciālisti norāda, ka šis ir ļoti labs ieteikums un plāno tualeti, kas īpaši piemērota mazuļu vajadzībām, izveidot tuvākajā laikā.

Iedzīvotāji, novērtējot novadnieku aktīvo dzīvesveidu, vairākus ierosinājumus izteikuši par sporta infrastruktūras uzlabošanu novadā – uzstādīt zviedru sienas un izveidot slēgtu ledus halli. Siguldas novada Sporta pārvaldes vadītāja Zanda Abzalone skaidro, ka zviedru siena, pie kuras sportisti var iesildīties, izstaipīties un vingrot, šobrīd izveidota pie Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra Laurenčos un pie Siguldas 1.pamatskolas, vingrošanas rīki ar pievilkšanās stieņiem ir arī Depo sporta laukumā. Zviedru sienu plānots izveidot arī pilsētas centrā – pie Siguldas sporta kompleksa. Vairāki iedzīvotāji ierosinājuši izveidot slidotavu – uzklausot iedzīvotāju vēlmes, pašvaldība izveidos slidotavu dzelzceļa stacijas laukumā, kas apmeklētājiem būs pieejama jau no decembra.

Ideja dāvināta arī par reklāmas plakātu izvietošanu pilsētā, atgādinot, ka agrāk pāri Pils ielai bijuši plakāti par gaidāmo pasākumu un aicinot šo tradīciju atjaunot. Kultūras pārvaldes speciālisti norāda, ka ideja noteikti nākamajā gadā tiks īstenota.

Iedzīvotāji aicinājuši pašvaldību nodrošināt iespēju iegādāties nozīmītes, suvenīrus, reprezentācijas priekšmetus un apģērbus ar Siguldas novada logo „Sigulda Aizrauj!”. Pašvaldības speciālisti norāda, ka plašs preču piedāvājums, tai skaitā sporta un lietus jakas, nozīmītes, krūzītes un citas preces ar novada logo, pieejamas Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6.

Iedzīvotājam, kurš ieteicis Siguldas novada iedzīvotājus un zemju īpašniekus par aktualitātēm novadā informēt elektroniski vai tālrunī, atgādinām, ka aktuālajai informācijai e-pastā iespējams pieteikties, izmantojot opciju „Jaunumi e-pastā” pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv. Tāpat aktuālā informācija atrodama pašvaldības Facebook (Siguldas novada pašvaldība) un Twitter (sigulda_lv) kontos.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs pateicas novadniekiem par vērtīgajiem ierosinājumiem, kā arī aicina ikdienā dalīties ar saviem novērojumiem un ieteikumiem gan pašvaldības sociālajos kontos, gan mājas lapā, gan zvanot pa tālruni pašvaldības Klientu apkalpošanas nodaļas speciālistiem vai tiekoties klātienē.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi