×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-25
Kadastrālo vērtību izmaiņas 2016.gadā

Saskaņā ar Valsts zemes dienesta informāciju, 2016.gadā kadastrālās vērtības mainīsies tikai lauku īpašumiem – lauksaimniecības un mežsaimniecības zemēm. Pārējiem īpašumu veidiem, ja īpašumos nav veiktas izmaiņas, piemēram, veiktas pārbūves, vērtība nemainīsies.

Kā vēsta Valsts zemes dienests, kadastrālo vērtību izmaiņas neskars dzīvojamo, komercdarbības un ražošanas ēku īpašniekus, jo šajās īpašumu grupās kadastrālo vērtību bāzes vērtības jau trešo gadu nemainās, stabili saglabājoties 2014.gada līmenī. Izmaiņas skars lauku zemes īpašniekus, kas ir salīdzinoši neliela īpašnieku grupa. Svarīgi apzināties, ka šogad lauksaimniecībā izmantojamām zemēm kadastrālās vērtības joprojām ir balstītas 2011. un 2012.gada darījumu cenās. Savukārt 2016.gadam apstiprinātā lauku zemes vērtību bāze ir izstrādāta, analizējot 2012. un 2013.gada tirgus darījumus. Kaut arī 2016. gadā lauku zemes kadastrālās vērtības palielināsies, tās joprojām būs ievērojami zemākas nekā šobrīd tirgus darījumos izmantotās vērtības. Vairāk par kadastrālo vērtību aprēķinu var uzzināt www.kadastralavertiba.lv.

Lai nodrošinātu lēnāku nekustamā īpašuma nodokļa pieaugumu lauksaimniecībā izmantojamai un meža zemei, ir izstrādāti grozījumi likumā „Par nekustamā īpašuma nodokli”. Grozījumi nosaka, ka turpmāk līdz 2020.gadam lauku teritorijās zemes vienībām ar platību, kas pārsniedz trīs hektārus un kurām vismaz viens no noteiktajiem lietošanas mērķiem ir no lietošanas mērķu grupas „Lauksaimniecības zeme”, „Mežsaimniecības zeme un īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, kurās saimnieciskā darbība ir aizliegta ar normatīvo aktu” vai „Ūdens objektu zeme”, nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinam izmantos speciālo vērtību, ko Valsts zemes dienests aprēķina ārpus Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas. Ikgadējais speciālās vērtības nekustamā īpašuma nodokļa vajadzībām pieaugums lauku zemēm nepārsniegs 20% no iepriekšējā gadā zemes vienībai aprēķinātās kadastrālās vērtības vai speciālās vērtības. Grozījumi likumā nosaka no 2016. līdz 2020.gadam nodokļa aprēķinam izmantot divu veidu nodokļa bāzes – nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību (vispārīgā gadījumā) un speciālo vērtību (lauku zemēm, kuru platība pārsniedz trīs hektārus).

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi