×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-26
Šonedēļ Siguldas novadā – egles iedegšana, Pasaules kauss kamaniņu sportā jauniešiem un amatierteātris

Sestdien, 28.novembrī:

Plkst.10.00 Pasaules kausa izcīņas 2.posms junioriem un jauniešiem kamaniņu sportā. Siguldas posmā piedalīsies 184 dalībnieki ar 160 kamanām no 23 valstīm un tas būs arī kvalifikācijas sacensības Jaunatnes Olimpiādei.

Plkst.11.00 Latvijas čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma Siguldas 1.pamatskolā. Sacensības ir nozīmīgas tiem sportistiem, kuri plāno 2016.gadā piedalīties Eiropas un Pasaules čempionātos, jo sacensību laikā tiks veikta sportistu atlase starptautiskajiem startiem.

Plkst.12.00 Mores pagasta amatierteātra „Oga” izrāde „Trīs košas dāmas” Siguldas pagasta Kultūras namā. Tas ir stāsts ir par pārpratumiem, kas dažreiz var pārvērsties pat par traģēdijām, un tikai tāpēc, ka viens ar otru neizrunājam daudzas lietas. Ne vienmēr viss, ko mēs redzam, ir tā, kā mēs saprotam. Ieeja – bez maksas.

Plkst.15.00 VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U–14 spēle Siguldas Sporta skolā.

Plkst.15.00 Carnikavas amatierteātra „Nagla” izrāde „Zagļi” Siguldas pagasta Kultūras namā. Pirmo Blaumaņa sarakstīto lugu jau 1890.gadā pēc tās pirmizrādes skatītāji iemīļo kā jautru pārpratumu virknējumu, kur kviešu zagļu meklējumi noved pie siržu zagšanas, precinieku gūstā ņemšanas, klasiskām un smieklīgām greizsirdību scēnām. Ieeja – bez maksas.

Plkst.16.30 VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U–17 spēle Siguldas Sporta skolā.

Plkst.17.00 Svētku egles iedegšanas svētki „Spožais brīnums” ar princeses Elzas un brieža Rūdolfa piedalīšanos un radošās darbnīcas Ziemassvētku noskaņās Mores pagasta Tautas namā. Pasākuma laikā Mores pagasta Tautas namā notiks radošās darbnīcas, kurās būs iespēja pagatavot svētku maskas, papīriņus Ziemassvētku konfektēm, kā arī izgreznot savu piparkūku (piparkūkas cena - 0,50 eiro).

Plkst.18.00 Siguldas tautas teātra izrāde „Galma gleznotājs” Siguldas novada Kultūras centrā. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 29.novembrī:

Plkst.11.00 Latvijas čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma Siguldas 1.pamatskolā.

Plkst.12.30 Siguldas jauniešu kamerorķestra un Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” stīgu un vokālās nodaļas audzēkņu Adventa laika koncerts Siguldas Evanģēliski Luteriskajā baznīcā.

Plkst.16.00 Mākslas darbu tirgus atvēršana Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā. Tirgus norisināsies jau otro gadu un tajā būs iespējams iegādāties latviešu un īpaši Siguldas novada mākslinieku darbus par pieejamām cenām, sarūpējot oriģinālas Ziemassvētku dāvaniņas.

Plkst.17.00 Lielās Siguldas novada Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā mazie novadnieki varēs baudīt muzikālu pasaku „Ziemassvētku vecīša cimdiņš”, kuru stāstīs Pasaku Burvis (Jānis Skanis), pelīte Pīka (Samanta Tīna) un galma āksts Punktiņš (Atis Auzāns).

Izstādes

  • Izstāde par ekspedīciju „Mūsējie ceļā uz Pita salu” Siguldas novada bibliotēkā 
  • Annas Astapenko un Irēnas Markevičas izšuvumu un zīmēšanas ar diegu darbu izstāde „Brīnumainie mirkļi” nodarbību centrā „Namiņš” 
  • Fotoizstāžu cikla „Ceļā tvertie mirkļi” Karitas Plakanes ceļojumu fotoizstāde „Islande” Mores pagasta bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāžu cikla „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” izstāde „Baltās pils stāsts” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā
  • Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošā izstāde „Tautas grāmatu plaukts. Īpaša grāmata īpašā vietā” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Mākslas nodaļas 5.–7.klašu audzēkņu darbu izstāde „Rudens” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”
  • Izstāde „Ar skatu tālumā, Komponistam Emīlam Dārziņam – 140” Siguldas novada bibliotēkas abonementā
  • Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļai veltīta izstāde „...laimes puteklīšus kaisu...” Siguldas novada bibliotēkas abonementā
  • Zinaīdas Ceskes gleznu izstāde Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”  
  • Valsts svētkiem veltīta tematiska literatūras izstāde „Mana Sigulda – mana Latvija” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā
  • Amerikāņu rakstnieka Marka Tvena 180.jubilejai veltīta tematiska izstāde „Vēstules no Zemes” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā
  • Fotoizstāde „Latvijas mazās gaismas pilis” Siguldas novada bibliotēkā 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi