×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-21
Uzsākta publiskā apspriešana detālplānojuma projektam Pils ielā 16

No 18.janvāra līdz 8.februārim norisinās publiskā apspriešana detālplānojuma projektam par teritorijas Pils ielā 16 – zemes gabala aiz Krišjāņa Barona pieminekļa, attīstību.

Teritorijas plānotāja Zane Gatere skaidro, ka detālplānojuma mērķis ir sakārtot un saglabāt zaļo teritoriju pilsētā, netālu no Siguldas pils kompleksa. “Apbūves noteikumos tiek detalizēti izstrādātas prasības teritorijas labiekārtojuma elementiem un to atbilstībai kultūrvēsturiskajai videi. Plānojumā lielākā teritorijas daļa paredzēta kā zaļumvieta, un, detalizējot atļauto izmantošanu, teritoriju paredzēts padarīt pieejamāku novada iedzīvotājiem un viesiem, izveidojot gājēju celiņus gar Gaujas senielejas gravas malu, kā arī celiņu tīklojumu pa visu teritoriju. Lai teritoriju padarītu saistošāku novada iedzīvotājiem un viesiem, plānots, ka zaļajā teritorijā būs iespēja izvietot golfa laukumu ar deviņām bedrītēm, kurā bedrīšu izvietojums respektētu gan teritorijā augošos vērtīgos kokus, gan pastaigu takas un Gaujas senielejas apmeklētāju brīvu pārvietošanos. Apbūve minētajā teritorijā būs paredzēta tikai tādā apjomā, lai nodrošinātu teritorijas pamatizmantošanu – piemēram, neliela kafejnīca vai inventāra nomas ēka”, skaidro Z.Gatere, norādot, ka pēc publiskās apspriešanas pašvaldība aicinās pieteikties interesentus, kurus saista konkrētās  teritorijas attīstība.

Siguldas novada iedzīvotāji iepazīties ar informatīvajiem materiāliem par būvniecības ieceri, kā arī izteikt viedokli var Siguldas novada Domes Pakalpojumu centrā vai Siguldas novada Būvvaldē. Tālrunis informācijai 67800956.

Pielikumi:

 


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Kristīne
- 2016-02-20 11:48

Labdien! Nedomāju, ka šī būtu īstā vieta golfa laukumam. Ieteiktu šo teritoriju izveidot par publisko pilsētas parku ar laternām, celiņiem, mākslas objektiem-piesaistot siguldas māksliniekus, strūklaku, izglītojošām norādēm par dabu un īpašo dabas teritorijā kaut kas līdzīgs Jušu takas domai). Padomājot par bērnu izklaidi - dabiski veidotas izklaides zonas, kaut kas līdzīgs šūpuļtīkliem, šūpuļkrēsliem..
Izveidot vietu, kur var satikties pieaugušie, bērni, seniori un arī tūristi.
Golfa laukumu izmantos procentuāli neliela cilvēku daļa. Var veikt pētījumu-cik cilvēkiem siguldā interesē golfs?

Administrācija
- 2016-02-17 13:40

Labdien!

Ir aktualizēta informācija par tikšanos ar pašvaldības speciālistiem par teritorijas Pils ielā 16 attīstību: http://www.sigulda.lv/public/lat/jaunumi/11852/.
Aicinām uz konstruktīvu sarunu 22.februārī no plkst.18.00 līdz 20.00 Siguldas novada Kultūras centrā, Pils ielā 10.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Alise
- 2016-02-08 09:27

Cienītā Administrācija!
Paldies par saprātīgo lēmumu pagarināt apspriešanas laiku! Lūdzu izskatīt iespēju tikšanos pārcelt uz Siguldas domes ēku Pils ielā 16, kas ir daudz vieglāk sasniedzama, tuvu apspriežamajam objektam un, līdz ar to, tuvumā un blakus esošajās teritorijās dzīvojošajiem, no plānotā projekta visvairāk ietekmētajiem un ieinteresētajiem iedzīvotājiem.
Zinātnes iela 9 atrodas 3km tālu, un sabiedriskais transports šajā laikā vispār nav pieejams, bet brauciens ar taksometru uz/no Būvvaldes izmaksā 8 eiro. Pašvaldības interesēs taču arī būtu informācijas pieejamības nodrošināšana.

Atbilde: Alise
Administrācija
- 2016-02-08 10:00

Labdien!

Paldies par ierosinājumu. Tikšanās notiks 22.februārī no plkst.18.00 līdz 20.00 Siguldas novada Kultūras centrā, Pils ielā 10.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Administrācija
- 2016-02-08 08:58

Labdien!

Lai rastu labāko risinājumu teritorijas Pils ielā 16 attīstībai, pašvaldība rosinās turpināt publisko apspriešanu. Tāpat ikviens aicināts apmeklēt tikšanos 19.februārī no plkst.18.00 līdz 20.00 Zinātnes ielā 7, lai uzdotu sev interesējošus jautājumus un izteiktu ierosinājumus.
Gadījumā, ja 19.februāra tikšanos apmeklēt nav iespējams, lūdzam sazināties pa tālruni 67800357 vai e-pastu zane.gatere@sigulda.lv un norunāt tikšanos ar pašvaldības speciālistiem sev pieņemamā laikā.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Klabiikla
- 2016-02-06 14:05

Vecākā paaudze un golfs- nekļūstiet smieklīgi. Toties gan tieši vecākā gadagājuma siguldieši, gan jaunāki nodarbojas ar nūjošanu - un tur golfs un bruģītis būtu galīgi garām. Patīk piezīme par Siguldas bloka interesēm.
Golfa laukums ir klaji naidīgs ģimenēm ar bērniem, to nevar padarīt publiski pieejamu, neriskējot ar nāvīgām traumām. Un, ja Sigulda tiek pie vēl vienas strūklakas - prieks kur rodies, ja veiksies, sanāks tikpat "gaumīga" kā pie SEB telpām... Kuram tas būtu izdevīgi?
Ja nav saprotama Jušu takas ideja - varbūt jātiek vaļā no hron.iesnām un jāsalabo dzirdes aparāts...

Atbilde: Klabiikla
Alise
- 2016-02-07 17:25

Atliciniet savu laiku un uzrakstiet savi viedokli par detālplānojuma versiju! Iebildes un priekšlikumus var iesniegt vēl tikai līdz rītdienai, 8.februārim. Ja nebūs rakstisku iebilžu un priekšlikumu, tad mums būs vēl viena neglābjami zaudēta, kāda merkantilajām interesēm upurēta dabiskā zaļā teritorija, kuras vietā būs bruģēti celiņi un laukumi, tirdzniecības kioski un golfa laukums ar noskalpētu zālīti.

Atbilde: Klabiikla
Alise
- 2016-02-07 17:49

Iesniedzot iebildes un priekšlikumus, jānorāda vārds, uzvārds un adrese, citādi neņems vērā, tāpat kā šajos komentāros rakstīto. Un iesniegt var, nosūtot elektroniski uz domes e-pasta adresi, ienesot domes pakalpojumu centrā bij.autoostā vai būvvaldē, Zinātnes ielā 7.

Atbilde: Klabiikla
Alise
- 2016-02-07 18:21

dome@sigulda.lv

Kristaps
- 2016-02-05 14:43

Par kādiem līdzekļiem plānojat "sakārtot un saglabāt zaļo teritoriju pilsētā", ņemot vērā, ka tepat diskusiju karstumā Siguldas vadība atzīst, ka tai trūkst līdzekļu elementārai un operatīvai pilsētas ielu un novada ceļu uzturēšanai ziemas sezonā?

Kristaps
- 2016-02-05 14:39

Nevajag tur golfa laukumu ar veloceliņiem pa vidu!
 
Kāpēc Siguldai ir tāda apsēstība ar konkurenci? Kā jau citā tēmā minēja, kāpēc Siguldā tā vajadzēja distanču slēpošanas trasi, kas jau ir tepat kaimiņos? Kāpēc tā vajag baseinu, kādi jau ir tepat kaimiņos? Kāpēc vajag golfa laukumu, kāds jau ir tepat kaimiņos? Labāk kaut ko oriģinālu. Labāk stiprs viss reģions, nevis viena Sigulda ar visu ko to pašu. Labāk kaut kur vēl atstāt normālu dabisku nostūri, pļavu, kokus, takas, nevis visu ar saukli "vides sakārtošana" kārtējoreiz noasfaltēt vai nobruģēt.

Alise
- 2016-02-05 13:14

Galīgu nevar piekrist šim priekšlikumam! Šī kā reiz ir teritorija, kurā vēl ir dota viena no tām retajām iespējām saglabāt dabisko - visus kokus, arī pamežu - krūmājus putniem, attīrot tikai pēdējos 10-12 gados aizaugušās pļavas, taciņas, kurās saglabāts dabiskais, mīkstais segums (nevis ieklājot kārtējo bruģi!). Bet vispirms ir jāatjauno meliorācijas sistēma - grāvīši tur jau visu laiku bijuši, tikai nav tīrīti, tāpēc aiz pļavas esošā birzs katru pavasari slīkst ūdenī, un ne tikai tā. Un vēl - jāaizvāc atkritumu kalns ābeļdārza stūrī aiz ozola - pudeles, maisiņi, azbesta šīfera gabali u.c.

Valdis
- 2016-01-27 21:27

Personīgi man golfs patīk, un es atbalstu tā tapšanu. Vai vieta ir īstā? Nezinu. Domāju, ka vietvara zina, ko dara... Un neba nu projekta attīstītājs nāks uz sliktu vai nerentablu vietu. Un par drošību nav pamata satraukties. Uz grīna vai līdz bedrīšu sišanai nonāk tādi spēlētāji, kuri pārvalda rīkus un bumbiņu. Pārējie tālāk par mācību laukumu netiek. Pieņemu, ka mācību laukums būs tālāk no taciņas + tīkls apkārt.
Priecājos, ka zīmējumā redzēju ūdens krātuvi, tā noteikti būs izcili iekārtota. Varbūt tiksim pie vēl vienas strūklakas. Tas ir mans ierosinājums!

Atbilde: Valdis
Alise
- 2016-02-05 13:43

Man arī golfs patīk, bet ne šeit - vienīgajā centram tuvējā platībā, kur vēl var ieiet dabā (nerunāju par gravām, kurās pastaigas tīri fiziski ne visiem ir iespējamas). Kāpēc jāsaposta arī šī labā mierīgu pastaigu, nūjošanas, skriešanas un slēpošanas vieta?! Daudz jau vairs nav vietu, kur var paskriet pa mīksto segumu, jo viss tiek nobruģēts. Esošos celiņus sakopt, aizvācot pāri pārkritušos nolūzušos kokus un viss kārtībā!
Tepat tuvumā - pie Reiņa trases taču jau ir golfa laukums - astoņos hektāros 9 bedrītes+mācību laukums, izteikts reljefs un ainava.

Atbilde: Valdis
Alise
- 2016-02-05 13:54

Ar jaunām ūdenskrātuvēm - uzmanīgi, visu apsverot kopsakarībās. Ja dziļums būs mazāks par 1m, tad ātri aizaugs, bet platībā mazs dīķītis, kas dziļāks par 1m, tāda dziļa bedre vien būs. Koki nedrīsktētu būt tuvumā, jo lapas sakrīt, pūst ūdenī, dīķis aizsērē un aizaug. Tā kā ūdenstilpne pavisam noteikti veicinās odu un citu knišļu daudzumu, pie tās būtu jāatstāj (jāiestāda) krūmāji, kur uzturēties mazajiem putniem - kukaiņēdājiem. Un vēl citi apsvērumi jāņem vērā. Šķiet, ka pagaidām nekas tāds nav darīts.

Māris
- 2016-01-26 23:43

Atceros teritorijas Līvkalna ielas malā pirms gadiem 25-30, kad mums un daudziem siguldiešiem bija govis. Tās pļavas gar ceļa malu un mazās pļaviņas dziļāk iekšā tika pļautas katru vasaru, siens vākts un govis zāli ēda un mēsloja. Tas neļāva pļavām aizaugt un izveidoties gigantiskām vīgriežu plantācijām. Tāpat kādreiz bija doma, ka estrāde nebūs pildrupās, bet tūliņ aiz Barona pieminekļa un lielāka.Tā ir pagātne un tas vairs nekad nebūs, ar to jārēķinās. Gājēju ceļš gar pļavas malu ir pirmais pozitīvais sākums, pļavu neregulāra pļaušana, atstājot zāli zemē, labu rezultātu nedod.

Atbilde: Māris
Māris
- 2016-01-26 23:55

Tāpat ir aizlaista taka no pilsdrupām uz taku pie policijas un daži šīs takas atzari.Jušu taka nav nopietni ņemama, es viņu nekad neesmu sapratis.
Vai vajadzigs golfa laukums- nezinu, varbūt tālāk no ceļa. Ja būvēt celiņus, varbūt var iztikt bez bruģa, taisīt no grants un smiltīm. Tāpat varētu kāpnes pa gravu uz leju, tur ir interesants kanjons pie bijušās armijas daļas, ja tikai celtnes nav sabirušas iekšā. Jāatcedz daudzi interesanti koki, kas ieauguši krūmos, laikam paliekas no bijušā parka, egļu stādījumi. Piekrītu GuntaramR par dabīgajām ūdens tilpnēm un uzmanīgu teritorijas iekārtošanu

Atbilde: Māris
Alise
- 2016-02-05 14:07

Piekrītu - takas šajā teritorijā vienmēr bijušas, tāpēc dīvains liekas teritorijas plānotājas Zanes Gateres teiktais, ka teritorija līdz šim nav bijusi pieejama iedzīvotājiem un tajā nav pastaigu taku. Jā - pēdējā laikā nav nozāģēti un aizvākti pat pāri nokritušie koki, bet takas ir, un staigāts un slēpots tur tiek joprojām. Ideāla vieta slēpošanai - pa taciņām, cauri piesnigušajam mežam.
Jušu takas idejai nebija ne vainas - mācīt bērniem un skolēniem sajust un iepazīt dabu. Ideju šai teritorijai varētu paturēt, bet tās realizēšanai gan vajadzīga nopietnāka pieeja.

GuntarsR
- 2016-01-26 13:19

Vēl viena svarīga lieta ir šajā vietā iespēja palielināt ūdens akvatoriju daudzumu ar ko Sigulda īpaši lepoties nevar. Tas nozīmētu to, ka visa meliorācija šajā pļavā būtu jārisina pēc ilgtspējīgiem lietus ūdens apsaimniekošanas paņēmieniem, veidojot atklātas ūdenstilpes, kas dotu ainavai pievienoto vērtību. Kaut kas jau tajā kartē parādās.

Atbilde: GuntarsR
Septiņi
- 2016-01-26 13:50

Es aizgāju kaut ko uzzināt uz turieni, kam bija tas telefons. Jo mani tiešām interesē, nevis aiz garlaicības.
Tas ir detālplānojums, nevis projekts. Lai varētu sākt to vietu apgūt, būs vēl projektēšana, kurā tiks izprojektēts viss - gan konkrētie laukumi, kā sapratu, paredzot tikai daļēju koku un krūmu iztīrīšanu, jo interesantākie golfa laukumi esot tie, kas ainaviski vijoties cauri mežam un ap atsevišķiem kokiem un to grupām. Un kā jau te tika minēts - golfu nespēlē bariem, tāpēc arī ir drošība, jo pārskatāmā attālumā situāciju var kontrolēt.

Atbilde: GuntarsR
Alise
- 2016-02-05 14:22

Piekrītu - vispirms jāsāk meliorācijas grāvju iztīrīšanu šajā teritorijā, glābjot tur augošos kokus, tai skaitā gan bērzu birzi aiz pļavas, gan jauniestādītos ozoliņus, kas aiz Barona pieminekļa neatlaidīgi tika stādīti vairākas reizes vietā, kur ik pavasari veidojas milzu peļķe. Agrāk jau ar meliorācijas grāvīšiem "aizvāca" visu lieko ūdeni gan šajā teritorijā, gan tajā pļavā, kas atrodas pie Pils ielas pretī t.s. Atslēgu parkam, bet tad kādam radās ideja nevis uzturēt grāvjus, bet visu nolīdzināt un iesēt zālīti, kas noveda pie applūšanas gadu sniega kušanas un lielāku nokrišņu laikā.

GuntarsR
- 2016-01-26 13:15

Es piekrītu, ka nepieciešams šo pļavu apgūt! Nu pārāk jau liela teritorija gandrīz pilsētas centrā un vienkārši pati par sevi. Brīvdienās vēl izbraucu tur ar slēpēm un pārliecinājos, ka īsti izmantojama iedzīvotājiem tā vēl nav. Bet, šiī teritorijas labiekārtošana jādara ĻOTI uzmanīgi! Pirmām kārtām, ja tur ir aizsargājamie augi, kā Zuzanna apgalvo, tad visupirms jāveic biotopa inventarizācija . Otrām kārtām, nekādu golfa laukumu vai taml. muļķību nedrīkst pieļaut! Tas varētu būt starp citu kaut kas izglītojošs, labiekārtotas takas ar piemēram, skolēnu iekoptiem dažādiem stādījumiem.

Intars74
- 2016-01-26 13:08

Praktiski visa "birzīte", kā vecie iedzīvotāji, no Līvkalnielas, to sauca, tiks izcirsta. Jauki un kā būs ar aizsargājamiem augiem- naktsvijolēm, kas ir iekļautas Latvijas Sarkanajā Grāmatā.
Viss ir labi, teritoriju vajag sakopt, par to nav runas. Bet vai golfs būtu tas īstais un vienīgais risinājums. Nu nezinu gan.

Septiņi
- 2016-01-26 11:46

Nav jēga gribēt neskartu dabu pilsētas centrā. Tā kā tur ir īpaši labi stādījumi, kas ieauguši brikšņos, laikam no muižas laikiem, būtu tak labi visiem tos atkal ieraudzīt. Vai tad ne, Egil K?

Golfs blakus pilij - tas taču ir piemēroti! Kur vēl tā? Golfa aprīkojums nebūt nav jāpērk - īrē taču! Tev, Egil K, labāk tajā vietā gribas sporta kompleksu? Vai veikalu? Jeb tomēr zaļu zāli? Nu saņemies un nevis kritizē citu idejas, bet uzraksti savas.

Atbilde: Septiņi
Alise
- 2016-02-05 15:08

Kuri gan ir tie "īpaši labie" stādījumi?! To lapegļu rindu un vecos vītolus taču vari labi redzēt. Bez tam - detālplānā nezin kāpēc par saglabājamiem (vērtīgiem) atzīmēti tikai 11 koki! It kā citi būtu nevērtīgāki?!
Jēga gribēt (un arī censties saglabāt) dabu pilsētā ir pavisam liela - daudzviet Eiropas pilsētās tagad par katru cenu cenšas "atjaunot" dabiskus "pleķīšus". Bet dabisko atjaunot nevar uzreiz - var tikai mēģināt un tad gaidīt gadu desmitus un simtus, vai tas "iedzīvosies". Kāpēc neizmantot iespēju mācīties no citu kļūdām un iespēju nesabojāt esošo? Saudzīgi kopt, bet nesabojāt.

EgilsK
- 2016-01-26 09:45

Mjā, tiešām nesaprotu kā var pastaigāties ar bērniem pa golfa laukumu....ķiverē? Un ja teritorija nav slēgta vai norobežota, kas notiks kad kāda kompānija sadomās taisīt pikniku zālājā ap kādu bedrīti? Sekos ļoti ģimeniska diskusija ar kultūrvēsturisku frazeoloģismu iestarpinājumiem....
Un par plānoto taku gar gravu - cik saprotu, pašlaik tādas nav un Jušu taka ir tikai mans iedomu auglis?
Godīgi sakot, izskatās pēc ķapļap, pārlaidu ar zīmuli pa esošo karti un uzliku parakstu....Plus kaimiņš palūdza izvietot savu golfa biznesu kaut kur skaistā vietā....

Atbilde: EgilsK
Septiņi
- 2016-01-26 09:57

Egil, cik vietās pilsētas centrā esi redzējis ģimenīti zālē uz izklāta deķīša? Es redzu tās un sevi uz taciņas un soliem tās malā... :))
Vai esi pa Jušu taku ar mazbērnu ratiņos izstaigājis? To nevar izdarīt.... Arī ar riteni nevar tāds ierindas pilsonis kā es, tikai tie, kas dzenājas pa mežiem ar īpašajiem ričukiem...
Viegli ir rakstīt, ka kaut kas nepatīk, grūtāk uzrakstīt, kas patiktu, bet saņemies! Man, piemēram, patīk īsi pļauta zaļa zāle pilsētas centrā un ar riteni braukt gar gravas malu u.c. Un slēpot, jo vajadzētu, ka ziemā pa jaunajām takām varētu slēpot - ieteikums pašvaldībai.

Atbilde: EgilsK
EgilsK
- 2016-01-26 10:32

Esmu, esmu , tici man! Gan ar riteni gan ar ratiem. Jā, varbūt šausmīgi viegli ar ratiem tur neiet, bet nevajag būt tik čīkstulīgam un gaidīt, ka visur būs nobruģēts. Manā sapratnē Siguldas skaistums ir tieši neskartajā dabā , nevis noskūtajos zālājos. Izpucēts ir visur, varbūt tieši ar dabiskumu varētu makšķerēt tūristus, nevis ar to, kas vieglāk, vai to, kas visur? Tāpēc jau pie mums brauc ārzemnieki, ka šeit vēl var atrast DABU, nevis golfa laukumus....

Atbilde: EgilsK
Ketija
- 2016-01-26 10:35

Egil, man liekas, ka Jūsu sašutums ir nevietā. Varbūt šobrīd liekas - žēl pļavu, bet mēs nu dzīvojam tādā vietā, kur par neskartās dabas trūkumu sūdzēties nevaram. Ir labi, ka pilsētā tiks nodrošinātas dažādas aktivitātes. Manuprāt, golfs ir laba alternatīva vecākiem cilvēkiem un tiem, kas grib izbaudīt mierīgāku atpūtu par kalnu slēpošanu. Bet tā joprojām ir aktīva nodarbe, liek izkustēties gan jauniem, gan veciem.

Atbilde: EgilsK
EgilsK
- 2016-01-26 10:45

Man nav iebildumu pret pļavas apgūšanu! Lūdzu, lai sakārto, bet, lai pamatā paliek zaļums.
Runājot par golfu - kāds sakars golfam ar kultūrvēsturisko vidi Siguldā??? Kāds sakars Siguldas novada iedzīvotājiem ar golfa pieejamību??? Kāds ir painteresējies cik maksā golfa aprīkojums, un cik tūkstoši novada iedzīvotāju to varēs atļauties? Bieži braucu garām Reiņa trasei un nekad neesmu redzējis milzīgus pūļus uz laukuma....
Man vairāk interesē, kāpēc tieši golfs ir izvēlēts šajā vietā. Ir kaut kādas aptaujas, vai pētijumi, ka tas būtu ellīgi ejošs pasākums? Tik milzīga platība vienai aktivitātei?

Atbilde: EgilsK
Egils no Vainagu ielas
- 2016-01-26 11:27

Es, piemeeram, par golfu. Zaljums paliek (ainavaa iedereesies), i cilveekiem jauns veids, kur pavadiit aktiivi laiku. EgilsK - Siguldas novadaa vieteejiem tik daudz atlaizhu, iipasho piedaavaajumu, tieshaam domaajiet, ka nepadomaas par to, lai tas buutu pa kabatai visiem?

Atbilde: EgilsK
Alise
- 2016-02-05 15:30

Piekrītu - ne golfam, ne bruģim te nav vietas!
Un, diemžēl, jāpiekrīt arī pēdējiem diviem teikumiem par "ķapļap" un kādām ieinteresētajām personām. Plus vēl steidzamība, kādā tiek mēģināts "izbīdīt" publisko apspriešanu - paziņojums siguldiešiem par detālplānojumu bija 29.janvāra Siguldas ziņās, bet priekšlikumus, lūdzu, līdz 8. februārim!
Tik vāji, pavirši izstrādāts detālplānojums, kurā tikai pārkopēti teikumi no teritoriālplānojuma TIAN, un pievienota nesalasāma (vismaz i-netā pieejamā) karte, kura turklāt nesatur visus apzīmējumus, bet esošie apzīmējumi ir neatšifrēti un pat angļu valodā.

Septiņi
- 2016-01-25 18:43

Viss jau atkarīgs no vietas. Nez vai kāds gribēs izvākt kritušu koku no rezervāta, bet izvākt tādu no pilsētas centra gan vajadzētu. Ir ļoti diferencēti jāskatās uz vietām, ne tikai uz cilvēkiem! :))

Ideja par golfu (nopietnu) Raiņa parkā gan varētu būt bīstama - rotaļu laukums ar to galīgi nesader... Bet plašs zāliens, ar takām, ar kokiem un starp kokiem gan varētu būt labs tajā milzīgajā gabalā.
Nesen braucām ar sievu gar jūras malu Spānijā, cienītā gandrīz no īrētās mašīnas izkrita, cenšoties saskatīt detaļas golfa laukumam vienas pilsētiņas centrā. Bija skaisti!

Atbilde: Septiņi
Alise
- 2016-02-05 15:20

Golfa laukums pie Reiņa trases ir tikai 7 km attālumā. Ar daudz lielāku, reljefaināku teritioriju, mācību laukumu, klubu, piederumu īri. 8 ha teritorijā 9 bedrītes.
Es nereklamēju, tikai nesaprotu, kāpēc kaut kāda parodija "jāiespiež", neatgriezeniski iznīcinot dabisko. Nu, nav obligāti kaut kā "jāapgūst" šī teritorija, realizējot kāda personīgās, nekritiskās ambīcijas! Ja nevar (nedrīkst?) tikai sakopt esošo, tad jau labāk atstāt to, kā ir tagad, lai nākotnē lemj tie, kas tagad vēl skolā mācās. Vai arī mērķis ir visu "apgūt" pa savam, neatstājot nekādu izvēli nākošajām paaudzēm?

Zuzanna
- 2016-01-25 18:17

Vienam dabiska pļava šķiet briesmīga un aizaugusi, cits, savukārt, tur redz savu skaistumu. Jā, ir arī dzirdēts, ka no visa GNP visi tie drausmīgie kritušie koki jāizvāc, un jāpārveido par smuki izlaizītu parku.

Septiņi
- 2016-01-25 18:03

Cilvēki vienmēr pulcējas. Jebkurai darbībai ir atbalstītāji un ir noliedzēji. Un patiesība parasti ir vidējais aritmētiskais.

Es esmu staigātājs, jo patīk skatīties apkārt. Patīk skatīties arī uz pļavu, kas manā jaunībā bija PĻAVA, pēc tam kļuva par Pļavu un tagad sarukusi līdz pļaviņai aiz Barona pieminekļa. Toties tas, kas agrāk bija krūmājs, auga par Krūmu un nu jau ir kļuvis par KRŪMIEM. Enerģijas nezūdamības likums un arī "daba necieš tukšumu"....
Ko golfs varētu darīt sliktu? To, ka vietā, kurā nekas nenotiek, kaut kas sāk notikt?

Minks
- 2016-01-25 18:00

Man gan šķiet, ka tā pļava un visa tā briesmīgi aizaugusī pļava ir jāapdzīvo. Tur stabili prasās sakopt, taciņas un soliņi, jaunas vietas smukām vietām. Panorāmas rata laukums arī taču kādreiz bija laukums. Diezgan briesmīgs, ja salīdzina, kāds tas ir tagad. Pasaulei ir jāatīstās! Es par vairāk sakoptām vietām!

Atbilde: Minks
Alise
- 2016-02-05 15:40

Redzi - gaumes ir dažādas, un ja Sigulda joprojām grib lepoties kā pilsēta, kur "daba tik krāšņi ienāk pilsētā, kļūstot par tās neatņemamu sastāvdaļu", tad nevajag nobruģēt visus celiņus un laukumus! Pat ja ļoooti gribas atbalstīt "Siguldas bloka" ražoto bruģi...
Sakopt taciņas, celiņus, ierīkot soliņus - jā, bet golfa laukumu - nē!
Un pļava pie Panorāmas rata bija smukāka nekā tagadējais nobruģētais laukums.

Zuzanna
- 2016-01-25 17:32

Man personīgi šī pļava patīk, jo reti kur vēl var redzēt dabiskas pļavas. Vasarās var saplūkt pļavas puķes kā arī vīgriežu tēju ievākt. Esmu tur atradusi arī pāris aizsargājamus augus. Labi, varētu jau piekrist, ka visa pamatā ir attīstība.Jaunu taku izveidošana ir laba doma, bet man sauklis par kultūrvēsturiskās vides saglabāšanu nekādi neiet kopā ar nopucētu golfa laukumu. Teikts, ka tas būs atvērtā tipa-tas ir kā? Ejot pastaigā, būs ekskluzīva iespēja ar golfa bumbiņu pa galvu dabūt? Nu var jau būt, ka tur spēlēs tikai tādi meistari, kas pa taisno bedrītē trāpa.

Atbilde: Zuzanna
Alise
- 2016-02-05 15:52

Pievienojos par skaistumu - ziedoša pļava uz Līgo svētkiem, zāles smarža, sienāžu čirkstināšana, putnu dziedāšana, stirnas, kas iznāk pļavā no meža, maigi zaļie bērzi aiz pļavas pavasarī un dzelteni rudenī...
Pēdējos gados pat attapās, ka nevajag pļavu nopļaut līdz Jāņiem, tā ļaujot gan mazajiem putniem izligzdot, gan cilvēkiem papriecāties.

Alīsija
- 2016-01-25 15:54

Man jau arī šķiet, ka nevajag visu izķemmēt... Golfa laukumu- otrpus bērnu parkam, ja jau tā vajag. Tur pietiktu ar to, ka atjaunotu esošās takas, attīrītu tās no sakritušiem kokiem. Kā arī atjaunot notekgrāvjus gar pļavas malu, tad tā pļava vairs neapplūstu. Jo vecie grāvji iepriekš bija visas ielas garumā.

Atbilde: Alīsija
Egils no Vainagu ielas
- 2016-01-26 11:30

Otrpus beernu parkam, kameer Juusu mazulim pa ausi ar bumbinju... Un tad buus jaapaarcelj. Un tad padomaas, cik laba vieta tur, aiz Barona piemineklja - klajums, daudz vietas, nevienam pa ausi netraapiis... Padomaajam paaris soljus uz priekshu. :))))

Atbilde: Alīsija
Alise
- 2016-02-05 15:47

Pilnīgi piekrītu par to, ka nevajag "visu izķemmēt". Tas, kas piesaista Siguldai, gan iedzīvotājus, gan tūristus, ir dabiskums un tā saglabāšana. Saudzīgi sakopt esošo - tāds būtu galvenais mērķis, nevis neatgriezeniski sabojāt.
Bet golfa laukumu pilsētā nevajag. Lai to attīsta kāds uz savas privātās zemes, ja grib un dikti vajag vēl vienu golfa laukumu, ja tepat Krimuldā jau viens ir), nevis atdot pilsētai piederošu teritoriju šādam mērķim.

Klabiikla
- 2016-01-25 14:38

Nav saredzams plāns - kas ietilpst Pils 16? Taču ne pilsētas ģerbonis? Piekrītu iepriekšējam komentētājam, ka golfu tad jau labāk kapiņos... Izskatās pēc pašmērķīga mēģinājuma "sakārtot - resp. noasfaltēt - vēl kādu Siguldas kaktiņu". Lai Gartens var aizrautīgi pļaut un tīrīt. Rezultāts: mazāk ziedošu pļavu, rudeņos - vēl mazāk krāsaino lapu - un vairāk ārzemju tūristu, kuri atbraukuši nesaprot, ko vispār te meklē. Un siguldieši tāpat ierasti meklē dabas daili citur .

Atbilde: Klabiikla
Administrācija
- 2016-01-25 14:45

Labdien!

Ar detālplānojumu, teritorijas atļauto izmantošanu, plānoto teritorijas labiekārtošanu, kā arī paplašinātu paskaidrojuma rakstu iespējams iepazīties zem ziņas pievienotajos failos.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

EgilsK
- 2016-01-24 21:38

Brīnišķīgi....drīz siguldiešiem miera un klusuma meklējumos būs jābrauc uz Cēsīm...Varbūt kapos to golfa laukumu, ko? Sarežģītības pakāpe augstāka un ekstrēmāk...
Golfa laukums tiešām ir augstvērtīga kultūrvēsturiskā vide un šī vieta būs ļoti pieejama novada iedzīvotājiem....Siguldieši to vien dara, kā naktīs neguļ un sapņo par golfa laukumu. Galu galā Reiņa trasē tāds štrunts vien ir.... Vidusskolas līmeņa fantāzijas...

Atbilde: EgilsK
Administrācija
- 2016-01-25 11:20

Labdien!

Teritorijas plānotāja Zane Gatere norāda, ka detālplānojumam nodotā teritorija līdz šim nav bijusi pieejama iedzīvotājiem – tajā nav ne pastaigu takas, ne citas infrastruktūras.

Detālplānojumā tiek paredzēts izveidot ģimenēm draudzīgu, labiekārtotu pastaigu taku gar pašu gravas malu – no Līvkalna ielas līdz Siguldas Jaunās pils dīķim, ar vismaz pāris labiekārtotiem skatu laukumiņiem.

Iekārtojot teritorijā, kur līdz šim ir bijis tikai zālājs, piemēram, golfa laukumu, iedzīvotāji iegūs jaunu, kvalitatīvu un labiekārtotu atpūtas zonu – tajā tiks izvietoti veloceliņi, taciņas, atpūtas soliņi. Teritoriju nav paredzēts nožogot – tā būs brīvi pieejama ikvienam.

Teritorijas plānotāja Zane Gatere aicina ikvienu, kurš vēlas izteikt konstruktīvu viedokli par minētās teritorijas plānoto izmantošanu, uz sarunu, iepriekš saskaņojot tikšanās laiku pa tālruni 67800357 vai e-pastu zane.gatere@sigulda.lv.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi