×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-26
Skatuves runas konkurss Siguldas Valsts ģimnāzijā

25.janvārī norisinājās skatuves runas konkurss Siguldas Valsts ģimnāzijā. Konkurss, kurš pulcēja tos jauniešus, kuri jūtas bagāti garā un kurus neatstāj vienaldzīgus literatūra, interesants, savdabīgs un domātliekošs dzejas vai prozas lasījums, ko gribētos ne vien noglabāt savās atmiņu dzīlēs, bet dalīties tajā ar citiem.

Un šis skatuves runas konkurss jau kuro gadu piedāvā šādu iespēju – runāt publiski to daiļliteratūras tekstu, kurš atbilst paša interesēm un gaumei. Un nav obligāti jābūt aktierim, lai to darītu – to skolā var un vajag izmēģināt jebkuram, kam ir, ko teikt caur literatūru, un kas vēlas kaut uz mirkli ievest citus savā izjūtu pasaulē - ar dzīvā vārda palīdzību, ar savas personības spēku.

Šogad konkursā piedalījās interesenti no 7. līdz 12.klasei, un katrs no viņiem bija izvēlējies sev tuvāko teksta materiālu, to starpā bija gan latviešu klasiķu – Raiņa, O. Vācieša, I. Ziedoņa – darbi, gan jaunie autori. Taču šī gada konkursā bija arī kāda novitāte repertuāra izvēlē, proti, daži runātāji – Ernests Aļļis (11.klase) un Nauris Juris Deksnis (12.klase) – izvēlējās klātesošos iepazīstināt ar pašu radīto dzeju, runājot savus jaundarbus.

Nenoliedzami, katrs konkurss ir sava veida sacensība, arī šoreiz notika cīņa par godalgotajām vietām, taču žūrija pasākuma noslēgumā atzina, ka visi dalībnieki bija patiesi interesanti un klausīties citam cita savdabīgo sniegumu – arī tas ir ieguvums. Šoreiz vislielāko līdzpārdzīvojumu izdevās radīt Elfai Bukšai, 12.klases skolniecei, kura runāja fragmentu no Z.Mauriņas esejas. Paldies dalībniekiem! Un paldies literatūrai, ka tā joprojām iedvesmo!

Rezultāti:

Vārds Uzvārds

Klase

Vieta

Katrīna Taupmane

7.c

1

Matīss Zakatistovs

7.a

2

Aivita Mūze

8.c

3

Viesturs Gercāns

7.b

A

Annija Šmaliņa

8.c

A

Elfa Bukša

12.c

1

Teodors Kerimovs

12.a

2

Nauris Juris Deksnis

12.b

2

Katrīna Vaičuka

11.b

3

Ligita Pudņika

10.a

A

Solveiga Ozolniece

11.b

A

Ernests Aļļis

11.d

A

Paula Kristiāna Lāce

12.c

A

Informāciju sagatavoja:
Inta Janule,
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi