×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-17
Siguldietis Andris Jenerts iekļuvis konkursa „Latvijas Maksimālisti” finālā

Stipendiju konkursa „Latvijas Maksimālisti” žūrijas pārstāvji noteikuši 12 konkursa finālistus janvāra mēnesī. Finālistu vidū ar pieteikumu Eksakto zinātņu kategorijā ir iekļuvis arī Siguldas pilsētas vidusskolas skolnieks Andris Jenerts.

Andris, kuram ir 16 gadi, ar lepnumu atzīst, ka viņa hobijs ir mehatronika. Tāpat jaunietis savā pieteikumā konkursam stāsta, ka tieši līnijsekošana ir viena no viņa mīļākajām disciplīnām. „Lai veiksmīgi taisītu robotus tālāk, pievērsos 3D drukas tehnoloģijai un sāku rasēt. Tā tapa viens no pirmajiem pilnībā 3D drukātajiem līnijsekotājiem Baltijā, kas veiksmīgi piedalījās dažādās sacensībās. Nevēlos apstāties šeit, vēlos piedalīties ICD Grand Challange, kam nepieciešami līdzekļi,” tā par savu aizraušanos stāsta jaunais siguldietis.

Pēc žūrijas vērtējuma par janvāra mēneša labākajiem atzīti arī Viktorija Rjazanceva no Daugavpils (Speckategorija), Ksenija-Sofija Slavecka no Daugavpils (Speckategorija), Emīlija Pavlovska no Jelgavas (Mūzikas kategorija), Madara Ļaudama no Aizputes (Mūzikas kategorija), Renāte Kalniņa no Rīgas (Humanitārās zinātnes), Elza Puriņa no Salacgrīvas (Humanitārās zinātnes), Rita Viļuma no Olaines (Eksaktās zinātnes), Nikita Podobeds no Rīgas (Sporta un veselības kategorija), Poļina Čigaka no Jūrmalas (Sporta un veselības kategorija), Anastasija Drozdova no Kārsavas (Mākslas kategorija), Sergejs Veselovs no Daugavpils (Mākslas kategorija).

Mēneša labākie dalībnieki būs tie, kas konkursa noslēgumā tiks vērtēti atkārtoti un saņems stipendijas. Šobrīd jau ir noteikti oktobra, novembra, decembra un janvāra finālisti.

Kopumā stipendiju konkursam pieteikušies  jau 247 jaunieši no visas Latvijas. Janvārī visplašāk pārstāvēti nemainīgi ir bijuši Latgales, Vidzemes un Rīgas reģioni, bet kategorijas, kurās saņemti visvairāk pieteikumu – Mūzika, kā arī Sports un veselība.  

Konkursa žūrijā darbojas pieci sabiedrībā pazīstami savas nozares pārstāvji – „Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans vērtē dalībniekus sporta un veselības kategorijā, režisors Andris Gauja – mākslas kategorijā, dziedātāja Aminata Savadogo – mūzikas kategorijā, fizikas skolotājs Valdis Zuters – eksakto zinātņu kategorijā, bet sporta žurnāliste Viktorija Kamaza – humanitāro zinātņu kategorijā.

Pieteikšanās stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti” ir pagarināta un turpināsies līdz 15.martam. Tajā savus spēkus izmēģināt ir aicināti 5.-12.klašu skolēni, kā arī 1.-3.kursu profesionālo vidusskolu skolēni. Pēc tam žūrija izvērtēs visus pieteikumus un nākamā gada 31. maijā tiks apbalvoti uzvarētāji. Lai piedalītos stipendiju konkursā, skolēnam mājas lapā www.maksimalisti.lv ir jāaizpilda pieteikuma anketa un jāaugšupielādē īss video, kurā redzams dalībnieka talants vai sapņu hobijs.

Katrā kategorijā 1. vietas ieguvējs saņems 1500 eiro lielu stipendiju, 2.vietas ieguvējs – 1000 eiro un 3. vietas ieguvējs – 500 eiro, bet vēl septiņi skolēni katrā kategorijā saņems 400 eiro lielu stipendiju. Toties trīs labākie 5.-6.klašu skolēni speckategorijā „Mans sapņu hobijs” saņems apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai. Tāpat arī viens skolēns no visiem konkursa dalībniekiem, kurš iegūs visvairāk balsu interneta balsojumā, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 300 eiro vērtībā. Visi dalībnieki, kas būs izpildījuši konkursa nolikumā noteikto pieteikšanās kārtību, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 20 eiro vērtībā.

Stipendiju konkurss „Latvijas Maksimālisti” ir uzņēmuma SIA „Maxima Latvija” sociālais projekts, kas tika uzsākts 2015.gada oktobrī. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi